Burnoutherstel & preventie: zeg volmondig JA tegen jezelf

Gisteren kreeg ik een whatsapp van een burnoutherstel coachingsklant: 'Gladys, ik wilde je laten weten dat ik de knoop heb doorgehakt, ik ga stoppen met mijn werk voor X en ik heb het ze verteld.'

Ik zei letterlijk hardop 'god zij dank' en 'yes!! tegen mezelf achter mijn telefoon' en voelde plaatsvervangende opluchting. Ik was zo blij voor haar. Dit moment gunde ik haar zo en het was natuurlijk ook waar we naartoe hadden gewerkt... geloven in jezelf, ja zeggen tegen jezelf, denken in mogelijkheden en oplossingen, ruimte creëren.

Ik weet dat dit een doorbraak is voor haar, dat ze die stap geeft genomen. Het was een zzp opdracht waar ze niet blij van werd, omdat ze er gedurende de opdracht achter was gekomen dat dit niet de mensen en de werkzaamheden waren, waarbij zij tot haar recht kwam en in plaats van dat het haar positieve energie gaf trok het haar leeg.


Als er iets is dat typerend is voor mensen in een burnout of die daar gevoelig voor zijn dan is het ja zeggen tegen anderen in plaats van volmondig ja zeggen tegen jezelf. Het lijkt alsof vrouwen dat nog meer doen dan mannen. Ze hebben moeite met grenzen aangeven en op tijd nee zeggen. Op die manier raak je uitgeput door zelfonderdrukking en dit alles komt voort vanuit angst.


Angst voor jezelf

Angst voor de reactie van de ander, angst voor het onbekende dat achter de beslissing op je wacht en vooral de angst voor jezelf. Want ja, je hebt dan niets meer om je achter te verschuilen, je creëert ineens ruimte en mogelijkheden om je volle potentieel te gaan benutten en dat is nog wel het meest angstige van alles... je eigen licht, jezelf in volle glorie op het levenstoneel te zetten.

'JA Ik wil!'

Het mooie is dat op het moment dat je dit inziet en de eerste stap zet door middel van een 'JA, ik wil' naar jezelf toe en nee tegen datgene dat je niet meer wilt er verschillende positieve dingen gebeuren.

1. Er valt een last van je schouders (de stijve spieren in dat gebied kunnen weer ontspannen)

2. Je voelt letterlijk ademruimte (op-luchting)

3. Je hebt nu ruimte gemaakt (jezelf letterlijk ont-wik-keld), waarvan je kunt genieten en

waardoor de energie weer kan stromen

4. Vanuit deze ruimte kun je gaan creëren wat je wel wilt

5. Je hebt ja gezegd tegen jezelf, vanuit liefde voor jezelf en dat geeft je zelfvertrouwen een boost. Het is alsof je jezelf water hebt gegeven en daardoor kun je groeien.

6. De volgende ja-stap naar jezelf toe kun je hierdoor makkelijker nemen

7. Je begint zo door te krijgen dat je mogelijkheden oneindig zijn en hoe jezelf de regie kunt nemen door het maken van keuzes waar je blij van wordt... heel blij.


Wees je eigen vriend, geliefde en levenspartner

Vorige week zag ik een hele mooie ring om de vinger van een man. Al kom ik qua sieraden zelf niet verder dan een enkelbandje, een mooie ring bij een man kan ik wel waarderen. Deze was dubbel mooi vanwege de betekenis. Hij had deze ring aan zichzelf cadeau gegeven als symbool voor vriendschap met zichzelf. Dat is toch een prachtig gebaar naar jezelf toe, iets om bij stil te staan. Zou jij vrienden worden met jezelf? Zou jij jezelf ten huwelijk vragen? Mensen zijn vaak zo bezig met alles en iedereen dat buiten hen ligt en denken dat daar hun geluk ligt, terwijl je het mooiste kunt vinden als je naar binnen kijkt... jezelf.

De tweede betekenis van de ring was het symbool op zich, namelijk de triquetra, een keltisch symbool en hoe bijzonder dat dit symbool nauw verwant is aan mijn bedrijfs (of eigenlijk mijn persoonlijke) logo: de triskel, ook wel triskelion genoemd.

Voor mij staat dit symbool voor de 3 eenheid van meisje-moeder-oude wijze vrouw, maar kan ook staan voor vader-zoon, heilige geest wanneer je de mannelijke kant wil benadrukken. Het staat voor body-mind-spirit, de zon-de maan-de aarde, verleden-heden-toekomst en voor de continue vernieuwende scheppingskracht waarbij de energie stroomt in het rad van zelfontwikkeling.

Zo heeft iedere keus die je maakt een consequentie, ofwel het leidt tot onderdrukking van jezelf of tot bevrijding en volledige ontplooiing van jezelf en in de ruimte daartussen zitten je levenslessen. Waar kies jij voor?


Feminine Energy & Burnoutherstel coachBurnout, zorg beter voor jezelf

Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in .....

Kies voor jezelf vanuit Liefde


Waarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Ego houdt zich bezig met de buitenwereld en ...

Yin Yoga, maak ruimte in jezelf

Wanneer je gestressed bent en je opgejaagd voelt, wordt je door Yin yoga weer bij je centrum gebracht, terwijl je beweegt in alle rust.

Ook wanneer je zo uitgeput bent, dat je geen focus meer hebt en de kracht in je lichaam hebt verloren is yin yoga ideaal. Je hoeft namelijk niet de hele tijd op je ...

Gezond door Knuffels

Knuffels geven warmte, liefde en aandacht.
Dat is wat ieder mens nodig heeft, jong en oud.
Net zoals positieve, liefdevolle en opbouwende reacties en relaties.
Een tekort aan dit alles, kan ervoor zorgen dat je letterlijk afstompt..... koud wordt en ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject


Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.

 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen


“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”

Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken

Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”