2018, Gladys Daniel

Durf vrouwelijk te zijn!
Omarm je vrouwelijke energie en het leven wordt zoveel leuker.

De wereld gaat snel, te snel voor veel mensen. We rennen en vliegen onszelf voorbij. We vergeten waar we zelf behoefte aan hebben en chronische vermoeidheid, overspannenheid of zelfs een burnout liggen op de loer.

Vandaag de dag word je de hele dag door geprikkeld, met name door de digitale ontwikkeling en social media.
Je hoofd, je hart, je geest, je lichaam, je huis of je omgeving/relaties raken overbelast. Je gaat over je grenzen, omdat je teveel bezig bent wat je 'moet' in plaats van met wat je voelt en wat je 'wilt.' Hoe ga je hier als vrouw mee om?

Daarbij is er in de afgelopen jaren van vrouwen steeds meer gevraagd, maar nog steeds niet veel uit handen genomen. Als vrouw wordt er vaak van je verwacht je eigen broek op te houden, zelfstandig te zijn, hoog opgeleid, mooi/goed verzorgd, sociaal, maar ook de huishoudelijke taken komen nog steeds op je bord, evenals de zorgtaken. De maatschappij is hierin ook tegenstrijdig, want waar voor verdeling van de zorg wordt gepleit, hadden mannen tot 2019 slechts 2 dagen vaderschapsverlof. Dat is nou niet bepaald een gelijke verdeling bij de start van je nieuwe gezin, om maar 1 ongelijkheid aan te stippen. Sinds 1 januari 2019 is het geboorteverlof voor partners van 2 dagen naar eenmaal het aantal werkuren per week gegaan.

Enerzijds lijken de grenzen tussen mannen en vrouwen te vervagen, anderzijds geldt voor de grootste groep dat wij hier evolutionair gezien nog niet zijn. Daarnaast is de wereld steeds mannelijker geworden en we women have to fit in.

Zo werkt het niet. Mannen en vrouwen zitten in de basis nog steeds anders in elkaar, zowel fysiek als geestelijk, uitzonderingen daar gelaten.
Waar mannen van nature een knop kunnen uitzetten en zichzelf ongestoord languit op de bank neerleggen (waar wij ons dan weer aan irriteren ;-)), blijven wij vrouwen maar doorrazen.
Waar mannen van nature actie gericht zijn, wordt er van vrouwen verwacht zich ook zo te gedragen. Echter wanneer je niet weet wanneer je op de rem moet trappen, kan het zijn dat je benen doordraaien, terwijl je fiets allang vertrokken is.
Waar het voor mannen toch gewoner is om regelmatig met verschillende vrouwen het bed in te duiken en seks als een basisbehoefte zien, zijn er vrouwen die nog steeds moeite hebben om hun seksualiteit te omarmen of slaan hierin door naar de andere kant waarbij ze hun energie steeds weggeven.

In de opvoeding worden vrouwen vaak geleerd wat ‘gepast’ en ‘ongepast’ gedrag is, whatever that may be, en om binnen de hokjes te kleuren. Jaren later kom je er dan achter dat de normen en waarden die je van huis uit hebt meegekregen niet allemaal de normen en waarden zijn die nu nog bij jou passen. Daarbij draag je als vrouw ook vaak nog de energetische genen van je vrouwelijke voorouders met je mee, wat niet altijd wenselijk is. Kijk maar eens naar patronen die zich generaties lang herhalen. Misschien is het wel aan jou om dat patroon te doorbreken. Wanneer je dan vervolgens je eigen ruimte nodig hebt om jezelf verder te ontwikkelen vanuit jouw eigen ideeën, zal je hierin zeker weerstand ondervinden van je omgeving en is het een uitdaging om je staande te houden, waardoor je wellicht weer denkt dat je niet goed genoeg bent.

De meeste vrouwen hebben niet geleerd om emotioneel en spiritueel voor zichzelf te zorgen en weten niet hoe ze hun vrouwenenergie kunnen aanwenden voor meer rust, gemak, plezier en het stellen van grenzen. Het is de hoogste tijd om daarin verandering te brengen, zodat je beter in je vel komt te zitten.

Door ervaring en kennis op alle bovenstaande gebieden, kan ik je begeleiden om betere keuzes te maken voor jezelf, zodat je met meer energie en plezier kunt leven en datgene te doen waarvoor je gemaakt bent.

Daarom nodig ik je uit om te durven zijn wie je bent.

Wil je ook meer energie en je vrouwelijkheid positief aanwenden?
Maak dan direct een coachingsafspraak via info@sheflow.nl

Een klant vertelt

Harmonie tussen mannelijke en vrouwelijke energie
Onze sessies samen heb ik als ontzettend prettig en open ervaren. Je bent een bijzondere en intense vrouw. Onze sessies hebben mij geholpen bij het vergroten van mijn zelfliefde, om vaker naar binnen te keren, zodat ik meer in contact met mezelf kom. Ik was zo geblokkeerd en wilde weer stromen en jij hebt mij daarbij geholpen door een spiegel voor te houden, door mijn kennis te vergroten en inzichten te verschaffen over de werking van de elementen en over mijn mannelijk en vrouwelijke energie. En hoe belangrijk het is dat deze in harmonie zijn.

Koesteren van vrouwelijke energie
Al tientallen jaren leef ik vanuit daadkracht en op wilskracht. Ik wist simpelweg niet anders, maar jij hebt mijn leven verrijkt met het koesteren van mijn vrouwelijke energie, mijn binnenwereld die veel te weinig aandacht kreeg, altijd maar moeten presteren, in de actiestand ipv vertragen, controle uit handen geven. Alleen tijdens strandvakanties in het buitenland kon ik mindful zijn en mezelf een beetje opladen. Wat natuurlijk totaal niet toereikend was voor het drukke leven dat ik leidde.

Mezelf energie geven vanuit zelfliefde
Zelfliefde is echt een woord dat ik was vergeten en door jou pas echt ben gaan voelen. Lief zijn voor mezelf. En doe ik dit uit zelfliefde of alleen maar om die ander te plezieren?! Ik ben een beetje geschrokken van hoe vaak ik meer energie aan anderen geef dan aan mezelf. Nu ik mij daar bewust van ben, kan ik beter voor mezelf zorgen. Mede dankzij jou ben ik yoga gaan doen en daar geniet ik nog steeds van. In bad gaan en douchen zie ik nu nog meer als een heerlijk moment voor mezelf.

'Jij bent Perfect' is een mooie aanvulling naast het coachingstraject
Momenteel lees ik met veel plezier je boek Ik vind dat je op een hele prettige manier schrijft. To the point, liefdevol, bemoedigend, aanmoedigend, de 'we-vorm' geeft een gevoel van saamhorigheid en tegelijk deel je zoveel belangrijke inzichten, kennis, tips en oefeningen met je lezers. Ik geniet ook van elke illustratie. Prachtig!

Het is voor mij een werkboek en naslagwerk in-één.

Naast het coachingstraject beveel ik ook zeker je boek aan. Dat is zo'n mooie aanvulling tijdens en na het coachingstraject. Ik zou ze zeker combineren.

M. Janssen, 43 jaar, via werkgever aangemeld voor Burnoutherstelcoaching