"De meest eenvoudige manier om veranderingen in je leven aan te brengen is je bewust te worden van je huis als spiegel voor je welzijn en daar te beginnen met veranderen."
Gladys Daniel

 

Creëer harmonie in jezelf en je leven met een duizenden jaren oude filosofie: Feng Shui

Wat is Feng Shui
Feng Shui betekent letterlijk 'wind en water': 风水

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie, die leert hoe je woon- en werkomgeving je welzijn kan beïnvloeden op fysiek- emotioneel- en levensniveau.

Harmonie tussen vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) energie
Bij deze Chinese filosofie wordt er gekeken naar de harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen en naar de tegengestelde, maar elkaar aanvullende krachten yin (massief en onbeweeglijk) en yang (licht en actief).
Volgens de Feng Shui-filosofie is iedereen en alles op deze wereld met elkaar verbonden door een stroom van universele energie: Chi (letterlijk: levenskracht).

Flow in je woon- en werkomgeving

Laat je energie optimaal stromen
Het doel van Feng Shui is om onze leef- en/of werkomgeving zo aan te passen dat de Chi optimaal kan stromen en je leven positief beïnvloedt.

Bij Home Energy maken we gebruik van bovenstaande Oosterse principes om de energie vloeiend te laten stromen in je woon- en/of werkomgeving. Feng Shui heeft verschillende methoden om mee te werken. Ik werk met de Bagua methode en gebruik daarbij de moderne bagua. Dit is een combinatie van de oorspronkelijke 8 hoek Pa-Kua en het Lo-Shu vierkant.

Hierbij wordt de plattegrond van je huis onderverdeeld in 9 gebieden die overeenkomen met een bepaald leefgebied. Ieder leefgebied heeft zijn eigen energie en element.

Qua inrichting en stijl gebruiken we eigentijdse styling die jouw authentieke stijl en smaak weergeeft.

Feng Shui, een energy boost voor je woon- en werkomgeving

Rust, ruimte en energie in je hoofd, hart, lichaam, spirit èn... huis.
Want zoals je door middel van beweging energie kunt creëren in je lichaam, door yoga, tai chi en qi gong de energie laat stromen en door het werken met je chakra's je energie verbetert, zo kun je ook de energie in je huis en je werkomgeving laten stromen en omhoog brengen.

Zeg nou zelf, waar woon of werk je het prettigst? Daar waar het een opeenstapeling is van rommel, vies, druk en onrustig? Of in een omgeving waar je de ruimte hebt om te zijn en te creëren en waar je jezelf heerlijk voelt.

Met je huis en werkplek is het net zoals met je hoofd, hart, lichaam en geest. Je functioneert het beste wanneer je ruimte hebt en ongehinderd kunt doen wat en leven zoals je wilt.
Dan spreekt het voor zich dat opgehoopte stapels, bergen wasgoed, overvolle emailboxen, schoenendozen met bonnen (voor de ondernemers onder ons) niet voor je werkt, maar de rust verstoort. Overal waar het te vol is kan de energie niet stromen.
Dat is een eenvoudig principe.

Burnout & Feng Shui:
een proces van thuiskomen bij jezelf

In een burnout ben je het evenwicht kwijt tussen inspannen en ontspannen, yin en yang. Met Feng Shui breng je weer harmonie in jezelf, je leven en je omgeving.

Kenmerkend voor mensen met een burnout is dat je overvol bent, overprikkeld en je kunt de orde niet meer bewaken. Chaos is er ontstaan en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je weet ook niet waar je moet beginnen om ruimte te creëren. Terwijl juist opruimen het ultieme medicijn is voor je hoofd. Een Feng Shui Home & Work consult kan je dan echt zoveel rust en adempauze geven.

Tijd voor actie
Kun je ook wel wat ruimte in je leven, huis, werk, hoofd, hart, lichaam en geest gebruiken?
Maak dan direct een afspraak voor een Feng Shui Home & Work Energy consult.

Energie wil bewegen, kom in actie.

Wu Xing

Bij Feng Shui wordt er gekeken naar de invloed die de 5 natuurelementen op elkaar hebben. De manier waarop ze elkaar beïnvloeden wordt weergegeven in de Wu Xing cyclus. De elementen kunnen elkaar voeden, elkaar vernietigen of elkaars invloed temperen.

5 Elementen > 5 planeten

De vijf elementen verwijzenvan origine naar de vijf planeten: Jupiter, Saturnus, Mercurius, Mars en Venus, die de vijf dimensies van het leven op aarde creëren.

De vijf elementen zijn:
1. Hout (mu) - Jupiter
2. Vuur (huo) - Mars
3. Aarde (tu) - Saturnus
4. Metaal (jin) - Venus
5. Water (shui) - Mercurius

Lo Shu: magisch vierkant

Bij Feng Shui begin je als eerste met het bepalen van de windrichtingen (kompasschool) en elementen (moderne FengShui methode).
Hiervoor gebruik je bovenstaande plattegrond, waarbij je het gebied van het element Water altijd aan de kant van je voordeur plaatst.

Hout

De Wu Xing cyclus begint met Hout, het element van groei en een nieuw begin.
 

Seizoen: Lente.

Vuur

Vuur staat voor transformatie en (je) licht verspreiden.


Seizoen: Zomer

Aarde

Aarde staat voor stabiliteit en verzorging.


Seizoen: Nazomer en de overgang tussen de seizoenen.

Metaal

Metaal staat voor onderscheidingsvermorgen en spiritualiteit.

Seizoen: Herfst

Water

Water staat voor afkoelen, naar binnen keren, reinigen en ontvangen.

Seizoen: winter

5 Elementen in 9 Leefgebieden

Vanaf het Oosten met de klok mee zie je de volgende leefgebieden en elementen:

1. 3-HOUT: familie, voorouders (roots), leraren / mentors
2. 4-HOUT: Rijkdom en Welvaart
3. 9-VUUR: Roem en Verlichting
4. 2-AARDE: Relaties
5. 7-METAAL: (Geestes)Kinderen
6. 6-METAAL: Reizen en Behulpzame (spirituele) Vrienden
7. 1-WATER: Carrière en Levensloop
8. 8-AARDE: Kennis en Zelfontplooiing
9. 5-AARDE: Het centrum > Persoonlijke Autoriteit / Eigenaarschap

Een klant vertelt

"Zo fijn! Ik kom in rust thuis en kom tot rust in huis."


“Je kent het misschien wel; Drukke baan, weinig thuis, zoekt rust in huis, maar chaos.  Dan besluit je ook nog samen te gaan wonen. Leuk! Maar al die spullen?!
Ik ben van nature een verzamelaar, een georganiseerde chaoot, heerlijk toch? Maar in huis is dat niet altijd even handig en met twee huishoudens naar één, wordt dat erg lastig.

Op zoek naar hulp, rust en inzicht was daar, de reddende engel,  Gladys Daniel,  voor een Home Energy Consult.
Met handige tips en handvatten als, “begin eens alleen met die kast uit te ruimen en tegen de muur te zetten” ontstond er een zucht aan energie in huis. Ook tips voor kleur en materiaal zorgde ervoor dat het huis meer rust kreeg en in balans kwam.

Door de opdrachten die we afzonderlijk van Gladys kregen, ontstond er tevens een inzicht in wat wij beide van het huis vonden en wat we nodig hadden om meer samenhang te creëren in ons huishouden.
We zijn nu een paar maanden verder en nog steeds komen er kleine dingen aan het licht die door Gladys in beweging zijn gebracht.
Zo fijn! Ik kom in rust thuis en kom tot rust thuis.

Bedankt!”

Marleen Broekhuizen & Michiel Piepers – coaching Home Energy Kleur & Interieur