#fengshuiadvies #interieurstylingfengshui #interieurdesignfengshui #taichi #fengshui #energycoaching #huisenergie #huisthuis #harmoniemanvrouw #harmonieyinyang #yinyangcoaching #fengshuiconsult #fengshuiinterieuradvies #fengshuicoach #fengshuinederland #burnoutherstelcoach #burnoutyinyang #energieherstelcoaching #harmoniewerkomgeving #officedesign

Creëer harmonie met een duizenden jaren oude filosofie: Feng Shui

Wat is Feng Shui
Feng Shui betekent letterlijk 'wind en water': 风水

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie, die leert hoe je woon- en werkomgeving je welzijn kan beïnvloeden op fysiek- emotioneel- en levensniveau.

Harmonie tussen vrouwelijke (yin) en mannelijke (yang) energie
Bij deze Chinese filosofie wordt er gekeken naar de harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen en naar de tegengestelde, maar elkaar aanvullende krachten yin (massief en onbeweeglijk) en yang (licht en actief).
Volgens de Feng Shui-filosofie is iedereen en alles op deze wereld met elkaar verbonden door een stroom van universele energie: Chi (letterlijk: levenskracht).

Optimale energie stroom

Flow in je woon- en werkomgeving
Het doel van Feng Shui is om onze leef- en/of werkomgeving zo aan te passen dat de Chi optimaal kan stromen en je leven positief beïnvloedt.

Bij Home Energy maken we gebruik van bovenstaande Oosterse principes om de energie vloeiend te laten stromen in je woon- en/of werkomgeving. Feng Shui heeft verschillende methoden om mee te werken. Ik werk met de Bagua methode en gebruik daarbij de moderne bagua. Dit is een combinatie van de oorspronkelijke 8 hoek Pa-Kua en het Lo-Shu vierkant.

Hierbij wordt de plattegrond van je huis onderverdeeld in 9 gebieden die overeenkomen met een bepaald leefgebied. Ieder leefgebied heeft zijn eigen energie en element.

Qua inrichting en stijl gebruiken we eigentijdse styling die jouw authentieke stijl en smaak weergeeft.

Feng Shui, een energy boost voor je woon- en werkomgeving

Rust, ruimte en energie in je hoofd, hart, lichaam, spirit èn... huis.
Want zoals je door middel van beweging energie kunt creëren in je lichaam, door yoga, tai chi en qi gong de energie laat stromen en door het werken met je chakra's je energie verbetert, zo kun je ook de energie in je huis en je werkomgeving laten stromen en omhoog brengen.

Zeg nou zelf, waar woon of werk je het prettigst? Daar waar het een opeenstapeling is van rommel, vies, druk en onrustig? Of in een omgeving waar je de ruimte hebt om te zijn en te creëren en waar je jezelf heerlijk voelt.

Met je huis en werkplek is het net zoals met je hoofd, hart, lichaam en geest. Je functioneert het beste wanneer je ruimte hebt en ongehinderd kunt doen wat en leven zoals je wilt.
Dan spreekt het voor zich dat opgehoopte stapels, bergen wasgoed, overvolle emailboxen, schoenendozen met bonnen (voor de ondernemers onder ons) niet voor je werkt, maar de rust verstoort. Overal waar het te vol is kan de energie niet stromen.
Dat is een eenvoudig principe.

Burnout & Feng Shui
Kenmerkend voor mensen met een burnout is dat je overvol bent, overprikkelt en je kunt de orde niet meer bewaken. Chaos is er ontstaan en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je weet ook niet waar je moet beginnen om ruimte te creëren. Terwijl juist opruimen het ultieme medicijn is voor je hoofd. Een Feng Shui Home & Work consult kan je dan echt zoveel rust en adempauze geven.

Tijd voor actie
Kun je ook wel wat ruimte in je leven, huis, werk, hoofd, hart, lichaam en geest gebruiken?
Maak dan direct een afspraak voor een Feng Shui Home & Work Energy consult.

Energie wil bewegen, kom in actie.

De 5 elementen

Hout:
groei

Vuur:
transformatie

Aarde:
stabiliteit

Metaal:
onderscheid

Water:
levensstroom

Wuxing: vijf elementen

De Wuxing is een schema waarin de transformatie fasen van de vijf oosterse elementen wordt weergegeven.

De vijf elementen verwijzen van origine naar de vijf planeten: Jupiter, Saturn, Mercury, Mars, and Venus, die de vijf dimensies van het leven op aarde creëeren.

De vijf elementen zijn:
1. Hout (mu) - Jupiter
2. Vuur (huo) - Mars
3. Aarde (tu) - Saturnus
4. Metaal (jin) - Venus
5. Water (shui) - Mercurius

Alles hangt met elkaar samen

Wu Xing kan worden verdeeld in twee cycli die de relatie tussen de elementen aangeven: de een staat voor creatie / voeden en de andere voor vernietiging /controleren.

Je energie zal optimaal door jezelf en je omgeving (zoals je huis) stromen, wanneer je de elementen elkaar laat voeden, zodat er harmonie ontstaat.

Creatie / voedend:

  • Hout voedt het vuur
  • Vuur schept aarde (as)
  • De aarde herbergt metaal
  • Metaal draagt water
  • Water voedt hout.

Vernietiging / controlerend:

  • Hout verdeelt de aarde
  • Aarde absorbeert water
  • Water dooft vuur
  • Vuur smelt metaal
  • Metaal hakt door hout

Magisch Loshu vierkant

Bij Feng Shui begin je als eerste met het bepalen van de windrichtingen (kompasschool) en elementen (moderne FengShui methode).
Hiervoor gebruik je bovenstaande plattegrond, waarbij je het gebied van het element Water altijd aan de kant van je voordeur plaatst.

5 Elementen en 9 Leefgebieden

xxxx
Vanaf het Oosten met de klok mee, zie je de volgende leefgebieden en elementen:

1. 3-HOUT: familie, voorouders (roots), leraren / mentors
2. 4-HOUT: Rijkdom en Welvaart
3. 9-VUUR: Roem en Verlichting
4. 2-AARDE: Relaties
5. 7-METAAL: (Geestes)Kinderen
6. 6-METAAL: Reizen en Behulpzame (spirituele) Vrienden
7. 1-WATER: Carrière en Levensloop
8. 8-AARDE: Kennis en Zelfontplooiing
9. 5-AARDE: Het centrum > Persoonlijke Autoriteit / Eigenaarschap

Hieronder vind je beknopt een toelichting op enkele leefgebieden.

#fengshuiwindwater #homeenergy #energieinhuis #huisenergie #vanhuisnaarthuis #fengshui #sheflow #energieinjehuis #sfeerinjehuis #sfeervolwonen #harmonieuswonen #harmoniethuis #harmonieinhuis #interieurinrichting #fengshuiadvies #huisconsult #energieconsult #energieinjeomgeving #liefdevolhuis #thuisvoelen #thuiskomen #burnoutenergie #fengshuiinterieur #fengshuiburnout #rustinjehoofd #thuiskomenbijjezelf #rijkdomenwelvaartfengshui #rijkdomenwelvaart #rijkdomfengshui

Rijkdom & Welvaart Fengshui

Tel je Zegeningen
Rijkdom & Welvaart staan gelijk aan dankbaarheid en openheid. Ben jij dankbaar voor al wat er al is en ben je open om te kunnen ontvangen?

Het gaat dus om innerlijke rijkdom bij dit leefgebied, zoals bijvoorbeeld het genieten van je gezin, van de mooie dingen in het leven.

#fengshuiwindwater #homeenergy #energieinhuis #huisenergie #vanhuisnaarthuis #fengshui #sheflow #energieinjehuis #sfeerinjehuis #sfeervolwonen #harmonieuswonen #harmoniethuis #harmonieinhuis #interieurinrichting #fengshuiadvies #huisconsult #energieconsult #energieinjeomgeving #liefdevolhuis #thuisvoelen #thuiskomen #burnoutenergie #fengshuiinterieur #fengshuiburnout #rustinjehoofd #thuiskomenbijjezelf #fengshuislaapkamer #bedgeheimen #energieslaapkamer #liefdesenergie #relatieenergie #slapenenergie #fengshuislapen #energiekopstaan

Slaapkamergeheimen Feng Shui

Intimiteit & Ontspanning
Volgens het principe van Feng Shui heeft de slaapkamer twee functies: sex en slapen (tot rust komen en verwerken van de dag). Je slaapkamer is the place where the magic happens.
Oftewel het is dè plek in je huis voor ultieme ontspanning en liefde. Zorg daarom ook voor die liefde en rust in je slaapkamerinrichting.

Hoe? Door oa.
-Harmonie (beide partners hebben evenveel ruimte aan weerszijde van het bed)
-Rustige kleurenmix
-Zo min mogelijk electriciteit (dus geen tv)
-Frisse lucht
-Natuurlijke materialen
-Sfeervolle verlichting
-Geen (weer)spiegel(ing) tegenover het bed.
-Tegenwoordig zie je veel badkamers slechts gescheiden door middel van een gedeeltelijke wand achter het hoofdeinde van het bed. Vraag je eens af wat dat voor invloed heeft op je rust, wanneer één partner altijd eerder of later gebruik maakt van de badruimte, terwijl de ander nog slaapt.

Review

Marleen Broekhuizen & Michiel Piepers – coaching Home Energy Kleur & Interieur

“Je kent het misschien wel; Drukke baan, weinig thuis, zoekt rust in huis, maar chaos.  Dan besluit je ook nog samen te gaan wonen. Leuk! Maar al die spullen?!
Ik ben van nature een verzamelaar, een georganiseerde chaoot, heerlijk toch? Maar in huis is dat niet altijd even handig en met twee huishoudens naar één, wordt dat erg lastig.

Op zoek naar hulp, rust en inzicht was daar, de reddende engel,  Gladys Daniel,  voor een Home Energy Consult.
Met handige tips en handvatten als, “begin eens alleen met die kast uit te ruimen en tegen de muur te zetten” ontstond er een zucht aan energie in huis. Ook tips voor kleur en materiaal zorgde ervoor dat het huis meer rust kreeg en in balans kwam.

Door de opdrachten die we afzonderlijk van Gladys kregen, ontstond er tevens een inzicht in wat wij beide van het huis vonden en wat we nodig hadden om meer samenhang te creëren in ons huishouden.
We zijn nu een paar maanden verder en nog steeds komen er kleine dingen aan het licht die door Gladys in beweging zijn gebracht.
Zo fijn! Ik kom in rust thuis en kom tot rust thuis.

Bedankt!”