"Durf je eigen weg te volgen.
Wees een leider van je eigen leven.

Het enige dat je hoeft te volgen is je innerlijke stem."

Gladys Virginia Daniel

#jijbentperfect

Jij bent Perfect
Dit boek neemt je mee op jouw ontdekkings- en ontwikkelingsreis naar Persoonlijk Leiderschap. Je leert hoe je een stevige basis in jezelf creëert danwel hervindt om vandaaruit vol vertrouwen en vanuit jouw blauwdruk jezelf in de wereld te laten zien. Vrij van perfectionisme, ongedwongen vanuit hart en ziel.

Intuïtie, Energie & Spirituele Ontwikkeling

Vrouwelijke intuïtie, iedereen heeft het. De één wat meer dan de ander of de één heeft het wat meer ontwikkeld dan de ander.
Hier vind je een selectie van boeken die je intuïtie kunnen helpen verbeteren en je energie verhogen. Je leven gaat zoveel leuker en makkelijker zijn, wanneer je je intuïtie verhoogt en daar ook naar luistert.

East meets West
Zoals alles bij SheFlow vind je ook in de boeken- en filmtips een Oosters sausje.
Bij de films een prachtige Oosterse bijdrage in de vorm van anime, maar ook bij de boeken in de vorm van een manga (strip).

Kom regelmatig terug op deze pagina om te zien of de lijst is aangevuld met nieuwe boekentips.

Veel leesplezier!

#jijbentperfect

Intuïtie als kompas

Een waardevol boek vol oefeningen die heerlijk zijn om te doen en waardoor je echt compleet met jezelf bezig bent, op een ontspannende, creatieve en intuïtieve manier.

Je leert (weer) te luisteren naar je kern.

Het leven waarvoor je geboren bent

Mijn bijbel. Numerologie die echt de diepte in gaat en feilloos aangeeft wat de bedoeling is van jouw leven.

Ook zo mooi om te lezen wat er gebeurt wanneer je op een positieve manier met jouw blauwdruk omgaat of op een beperkende manier. Het verschil tussen wel en niet lekker in je vel zitten.

Het is één grote aha-erlebnis.

De ontembare vrouw

Wat een verademing is dit boek voor een vrouw in haar spirituele ontwikkelingsfase. Zelf las ik dit boek nadat ik de processen die hierin beschreven staan had ervaren, waardoor het voor mij heel herkenbaar werd. Processen en ervaringen waar weinig mensen je over vertellen, maar die zo belangrijk zijn om te erkennen.

Je bent en mag alles zijn, een vrouw in al haar facetten.

Womb Wisdom

(her)Verbind jezelf met je vrouwelijke wijsheid, zodat je ruimte kunt geven aan de mannelijke energetische kracht, waardoor je jezelf, elkaar en de wereld in balans brengt.

It all starts within.

Vrouwenlichaam Vrouwenwijsheid

De gezondheidswetenschappen zijn nog steeds teveel gericht op en benadert vanuit de man. Dit boek neemt je mee in de holistische visie op gezondheid, je zelfhelende vermogen en je vrouwelijkheid.

Chakra Psychologie

(Geestelijke) gezondheid is zoveel meer dan de zichtbare en geuite symptomen, waarvoor in de Westerse gezondheidszorg al snel pillen worden aangereikt. Anodea neemt je mee naar het ontstaan van bepaalde geestelijke gezondheidsissues , waarbi je jezelf daadwerkelijk in de spiegel zal dienen aan te kijken om aan je zelfhelende vermogen te werken.

Boeddha van Osamu Tezuka

Dit was echt een hebbeding. Ik hou van de manga stijl en ben van kinds af aan geïnteresseerd in het boeddhisme en als iemand dan het levensverhaal van Boeddha optekent in een strip, dan ben ik om. Fantastisch.

Hier en daar vind ik het persoonlijk iets te grof en te geweldadig, maar dat doet niets af aan deze prachtige 8-delige boekenreeks.

The Artist Way

Hier en daar vind ik de toon van de schrijfster niet altijd even prettig. Daar doorheen prikkend is het wel van toegevoegde waarde om met de oefeningen aan de slag te gaan. Wat de schrijfster ochtendpagina's noemt, kun je naar mijn idee op ieder willekeurig moment van de dag doen, met ieder zijn eigen uitwerking, als je maar schrijft. Schrijven is creatief, geeft helderheid, inzichten, ruimt emoties op en maakt je hoofd leeg en je geest ontspannen. Iedereen kan schrijven. Denk er niet over na, doe.

Wonderen, Werk & Geld

Weer een liefdevol geschreven boek van Marianne Williamson.

Aansluitend bij mijn visie op welzijn;

Vertrouw op jezelf, vertrouw op je leven en neem je eigen verantwoordelijkheid.


Van Alchemist tot de Zieneres

Ik hou van fantasy. Jaren geleden, in de tijd dat ik nog met mijn (destijds tienerdochter) meeging naar de bieb, viel mijn oog op deze 6-delige boekenreeks, op het eerste deel; de Alchemist. Het zijn jeugdboeken, maar als volwassene werd ik helemaal meegezogen. Ik kon niet wachten tot er steeds weer een volgend deel uitkwam. Ik besloot de hele serie zelf aan te schaffen, omdat ik het zo mooi vond. Fantasy gemixed met geschiedenis, spiritualiteit, mythologie en oosterse filosofie, waarin het de bedoeling is dat zilver (yin) en goud (yang) samenkomen om de wereld te redden van de ondergang.

1. De Alchemist
2. De Magiër
3. De Tovenares
4. De Necromancer
5. De Warlock
6. De Zieneres

De schrijver, Michael Scott, is een autoriteit op het gebied van mythologie en folklore en een van de succesvolste auteurs in Ierland (het land van de sprookjes). Hij heeft een groot aantal romans en kinderboeken op zijn naam staan, die in meer dan twintig landen gepubliceerd worden.

De reizen van Odysseus

Als we het dan toch over mythologie hebben, dit is mijn favoriete verhaal: de reizen van Odysseus. Ik word helemaal meegenomen in de avontuurlijke reizen van deze koning van Ithaka na de verovering van Troje tot aan zijn thuiskomst in Ithaca. Ik kan levendig voor me zien hoe hij met zijn mannen oa. langs de sirenen vaart en op het eiland Sicilië verblijft met de cyclopen.

Nadat ik dit boek had gelezen, stuitte ik 'toevallig' op de miniserie The Odyssey op tv. Deze met een Emmy award bekroonde en voor de Golden Globe genomineerde miniserie uit 1997, werd in eerste instantie uitgezonden op NBC, maar ik zag hem op de Nederlandse tv. Een prachtige serie, met Armand Assante als Odysseus.

De Nevelen van Avalon

De legende van Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel, geschreven door de ogen van de vrouwen in zijn leven. De oude Keltische cultuur in vergelijking met het Christendom dat zijn plek wil veroveren.

Laat je meeslepen door dit prachtige verhaal, waar je uren in mee wordt gezogen (maar liefst 960 pagina's).

Magie, mysterie, intuïtie. Het onzichtbare zichtbaar gemaakt.


I Tjing

Alles is veranderlijk omdat energie continu in beweging is. Wanneer je dit inziet begrijp je ook hoe jouw eigen doen, denken, handelen en voelen van invloed is op dat wat komen gaat. Daarnaast heb je zelf altijd een keus hoe je met gebeurtenissen en mensen omgaat. Hou je het klein en enkel bij jezelf dan bestaat de kans dat je je verliest in emoties die je energetisch welbevinden verlagen. Wanneer je het grotere perspectief ziet dan kun je de verbanden zien en vind je rust.

Het is belangrijk om te aan te voelen wanneer je een stap terug, naar voren, opzij of op de plaats moet maken. Dit boek helpt je daarbij.

De geheimen van het universum

Vele symbolen worden vanuit diverse culturele achtergronden en oudheid belicht.

De 78 Graden der Wijsheid

Van de 4 tarotboeken in mijn bezit, vind ik dit boek het meest uitgebreid en met diepgang qua uitleg over de Grote Arcana.