"Durf je eigen weg te volgen.
Wees een leider van je eigen leven.

Het enige dat je hoeft te volgen is je innerlijke stem."

Gladys Virginia Daniel

De perfecte organisatie die lichaam heet

Zoveel mensen lopen zichzelf dusdanig voorbij dat ze allerlei lichamelijke klachten krijgen, die ze dan 'vreemde' of 'vage' klachten noemen. Vervolgens weten ze dondersgoed waar de schoen wringt en wat ze zelf kunnen doen om hun lichaam te laten stoppen met om aandacht vragen. Vaak vanuit een gevoel van onmacht en angst voor verandering, gaan ze door met zichzelf en hun lichaam te pijnigen.

De 'vage' klachten worden erger en nemen een meer serieuze vorm aan.

Het lijkt soms alsof mensen graag willen dat ze iets hebben: 'Yes, nu is het menens, ik ga naar de huisarts en die gaat me dan vertellen: mevrouw, u heeft x en ik stuur u door naar specialist y.' Dan kun je naar de buitenwereld toe schermen met 'mijn huisarts heeft gezegd dat' of 'mijn specialist zegt.' Het is ook altijd 'mijn' is je dat weleens opgevallen. 'Ziekte' om je achter te verschuilen. Geloof me, ik heb in de verzuimbranche gewerkt en kan er een boek over schrijven. Gelukkig hebben anderen dat al gedaan.

Misschien, als je heel eerlijk durft te zijn, herken je jezelf in bovenstaande.


Vertrouwen op je lichaam

Terwijl je mag en kunt vertrouwen op je eigen intuïtie, instinct en lichaam. Jouw eigen lichaam heeft je al heel lang van alles verteld, nadat je hart je ook al allerlei diagnoses had gegeven en daarvoor had je spirit in de vorm van intuïtie al in je oor gefluisterd.

Zo prachtig werkt ons eigen natuurlijke, dierlijke en organisch systeem. Je hebt een heel team van specialisten in jezelf.

Soms hoor je deze mensen die zichzelf al heel lang voorbij lopen en inmiddels in de fase 'vreemde' klachten en 'mijn-huisarts-zegt-fase zit zeggen: "ik baal ervan dat mijn lichaam mij zo in de steek laat." Je lichaam laat je helemaal niet in de steek en is je juist optimaal van dienst, door te zeggen: "mijn hoofd zit overvol door al het denken, er kan niets meer bij, dus nu blaas ik mijn darmen op" of "ik heb ontspanning nodig, vanwege al dat gestress staan mijn spieren stijf" of hoor je je lever al "ik doe zo enorm mijn best om al die emotionele gifstoffen te lozen, ik ga opspelen, het wordt tijd dat je eens gaat uiten wat je op je lever hebt."

Dit soort klachten (van langdurige en bovenmatige stress kun je echt heel veel, hele vervelende en ernstige klachten krijgen) ontstaan niet van de één op de andere dag. Vaak ben je al jaren roofbouw aan het plegen op je lichaam.


Je perfecte fysieke organisatie

Alles hangt met elkaar samen, dus ook de werking van jouw organen in je perfecte systeem.

Wanneer je nieren bijvoorbeeld vanwege stress niet meer optimaal functioneren, heb je eerst je lever al gedurende lange tijd overbelast. De Lever is verantwoordelijk voor het regelen van een goede circulatie van Qi (energie) in het lichaam. Volgens de Chinese Geneeskunde begint een burnout door Lever-Qi stagnatie. Je lever kan de stress-afval niet meer verwerken.

Ben je een ouder, dan heb je vast wel eens meegemaakt dat je kind nooit ergens last van had, behalve die éne keer dat hij/zij ineens buikpijn kreeg, vlak voor de toetsweek of er was iets vervelends, bijvoorbeeld pestgedrag, gebeurd op school. Dan zie je toch ook heel duidelijk de link tussen hoofd-hart-lichaam-geest.

Misschien heb je als volwassene ook wel eens serieuze (want geloof maar dat deze zich echt manifesteert) buikpijn of maagpijn gehad, wanneer je met tegenzin naar je werk ging of zorgen had privé, laat staan beide.


Opvoeding over de samenwerking tussen lichaam-geest-hoofd-hart

Wij 'volwassenen' kunnen zo serieus doen naar de buitenwereld, maar nemen ons eigen lichaam, hoofd, hart en intuïtie niet serieus.

Een beetje meer speelsheid van een kind zou goed zijn voor de mens, want dat werkt zowel ontspannend als inspirerend. Heeft Sesamstraat hier al wat mee gedaan? Zou mooi zijn als we met deze inzichten opgroeien. Het lijkt me ook een prachtig item of voor een kinderboek voor volwassenen in de wachtkamer van de huisarts ;-). En hoe komt dit aan bod tijdens een biologie les? Niet. Helaas krijgen we ook niet blijvend of standaard vakken als: intuïtie, creatie en inspiratie op school. Ook de fantasie wordt nauwelijks meer geprikkeld.

Hoe gingen of gaan je ouders hiermee om en wat hebje van hen meegekregen op dit gebied? Dit kan mede bepalend zijn voor hoe jij met je hoofd, hart, lichaam en geest omgaat en ook een aanleiding zijn om het anders te doen.


Masculine & Feminine Business

Ik heb bovenstaande ook eerst zelf moeten doorleven om nu in te zien, wat een prachtig georganiseerd systeem hoofd, hart, lichaam en geest zijn, evenals de onderlinge samenwerking van organen, zoals dat in de Traditionele Chinese Geneeskunde zo duidelijk wordt weergegeven. Daar kan geen businessmodel tegenop. Daarom is het ook zo belangrijk om binnen in jezelf (en je business organisatie) de systemen op orde te hebben en de balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie te creëren:

🌟Mannelijke energie:

Denken

Doen

Plannen

Manifesteren

🌟Vrouwelijke energie:

Voelen

Inspireren

Intuïtief weten en zijn

Creëren

Balans, Conjunctie, Gelijkwaardigheid is dan het resultaat. What a wonderfull world it will be.


Van hoofd naar hart, van denken naar intuïtief weten en vervolgens samenwerking

In mijn praktijk leer ik mensen om weer de connectie aan te gaan met hun gevoel, om er te zijn en te creëren, want denken, doen en plannen is ons allen vaak al met de paplepel in gegoten en zit stevig verankerd in de maatschappij.

Wanneer je weer durft te voelen en te zijn zonder opsmuk en maskers is het vervolgens wel belangrijk om te handelen vanuit wat je voelt, wat er opborrelt en wat je intuïtief weet. Anders is het hetzelfde als: "ik heb zo'n nekpijn van de stress, maar ik blijf nog even doorstressen en negeer het".

Vervolgens ga je naar de huisarts om te zeggen: "goh, ik heb zo'n last van mijn nek, zo vreemd."

Op die manier hou je jezelf voor de gek. Dat is een soort intrinsieke scheiding van je eigen mannelijke en vrouwelijke energie, terwijl het doel is het heilige huwelijk met jezelf aan te gaan. Dat betekent dat de mannelijke en vrouwelijke energie in jou optimaal samenwerken.

Durf jij het aan om te voelen en vanuit zelfliefde te gaan handelen? Ben je er klaar voor? Dan begeleid ik je graag als burnoutherstel- en feminine energy coach.

Ben je een arbodienst of werkgever, dan zijn jouw werknemers van harte welkom bij mij voor coaching. Zodat je verzuimtrajecten niet onnodig lang duren, maar adequaat gewerkt wordt aan herstel, reïntegratie of outplacement.

Tekst copyright SheFlowNb. Uiteraard als er echt iets ernstigs is, dien je wel een arts te raadplegen

Burnout en het geheim van tijd

#burnout #burnoutentijd #qualitytime #spiritueletijd

In termen van tijd geloof ik in hersteltijd.
Toegespitst op Burnout is het heel belangrijk om in te zien hoe je met tijd omgaat. Tijd en kwaliteit. Heb je nog kwaliteit voor jezelf?
Hoeveel tijd neem je überhaupt voor jezelf?
De aanloop van gestressed, overspannen en burnout kenmerkt zich door ....

Burnoutherstel en de kracht van je heupen

#burnoutherstel #hipsdontlie #heupen #bekkeninstabiliteit #gezondheidenheupen #buikdansen #sexyheupen #bellydance #sensualiteit

Voor veel mannen en vrouwen is dit lichaamsdeel één van de meest sexy delen om naar te kijken, aan te raken en aangeraakt te worden. Maar wist je ook dat dit lichaamsdeel je kan helpen bij het helen van je spirituele burnout crisis? In dit gebied bevindt zich een paar centimeter onder de navel je ...

Burnout voelt eenzaam en alleen 

#burnout #burnouteneenzaamheid #eenzaamheid #alleenvoelen #burnoutherstel

Een burnout is het tegenovergestelde van warmte, liefde en gezelligheid.

Des te erger de burnout, des te heftiger de lichamelijke symptomen, waardoor je je ook letterlijk fysiek koud kunt voelen. Ben je dan ook nog heel lang single, dan kan het zijn dat de emotionele kou en gebrek aan lichamelijke aanraking je ...

Laten gaan en Vertrouwen

#latengaanenvertourwen #vertrouwen #spreadyourwings

Zoveel vrouwen die ik spreek willen alles onder controle houden. En met alles, bedoel ik ook echt alles, zowel zakelijk als privé.

Want hoe meer je iets wilt vastgrijpen, des te verder het zal verwijderen. Hoe meer druk je uitoefent, des te meer weerstand je krijgt, des te harder je gaat pushen, des te meer energie ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

Sanne, Burnoutherstel Coaching

"Jouw openheid, motivatie, directheid vond ik fijn.
Jouw manier van vragen stellen bracht nieuwe inzichten. Jouw coaching is ideaal voor mensen die open staan voor een andere manier van coaching dan alleen standaard gesprekken voeren. Perfect voor mensen die veel in hun hoofd zitten en die bereid zijn door een muur te breken en dichterbij hun gevoel te komen."

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject


Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.

 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen


“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”

Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken

Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”