Het is jouw weg, jij bepaalt hoe lang je reis duurt en
   waar je naar op weg bent.

   Onthou dat je hierbij ieder moment de keus hebt om te kiezen
   voor jezelf vanuit vertrouwen, liefde en joy.

Einde van een Burnout

Er ontsnapt een hele diepe zucht merk ik, terwijl ik nu aan tafel zit om te schrijven. De eerste 'vrije' dag. Er wil iets uit en ik weet nog niet wat. Het is druk in mijn hoofd, vol in mijn hart & geest en in mijn dagen. Ik snak naar een moment voor mezelf. Inderdaad, net anderhalve week terug van 'vakantie' en al toe aan een volgende ;-). Ik heb altijd tijd nodig om dingen te verwerken en wanneer je na een business-holiday direct weer in het systeem stapt, geef je jezelf die tijd niet.

Sommige mensen gaan op vakantie, leggen zichzelf op een bedje, et voilà, that's it. Going back to your roots (met naar nu blijkt, te weinig regelmaat, in die zin dat ik dit vaker nodig heb) is een ander verhaal. Ik wist vooraf dat dit geen gewone vakantie was, dat dit mede zakelijk zou zijn en het afsluiten van een innerlijke reis. 5 jaar geleden was ik hier ook, aan het begin van deze episode uit mijn leven, die door de maatschappij burnout wordt genoemd. Hierin zijn uiteraard gradaties, maar geloof me, die waarbij je bijna het leven laat is wel net a bridge too far. En dat voor de 2e x, damn wat zijn mensen toch hardleers. Hoeveel kracht heb je wel niet om jezelf zo uit te putten. Tijd om die kracht aan te wenden, voor the opposite. Want als je het één kunt, kun je ook het ander.


Cliff Caracasbaai

Bekijk mensen, situaties en zaken eens vanaf een afstand

Cliffhanger

Als dubbelbloed leef je al in twee werelden (gechargeerd gezegd is die wereld zwart-wit), daarnaast wil ik acclimatiseren wanneer ik van de éne in de andere wereld stap. Tel daarbij op dat ik hier op het eiland zit, waar mijn vader 2-3 jaar geleden het aardse bestaan omruilde voor het stoffelijke (nadat hij schitterde in afwezigheid in mijn leven) en ik een paar jaar geleden ruimte heb gecreëerd van mijn andere origin om te ontdekken wie ik ben zonder de volgepropte rugzakken van mijn ouders, waaruit ze toch onbewust en ongevraagd iets in jouw tas stoppen. Dat ik deze ruimte nam ging niet zonder slag of stoot en kon ook zeker geen goedkeuring dragen van sommige mensen uit mijn omgeving en dat is wel heel zacht uitgedrukt.
Soms zijn dingen groter dan jij en dit was niet zozeer enkel een keus als wel een urge. Van levensbelang om te doen. Er is een verschil tussen tegen iets zijn of voor iets anders kiezen. Het kiezen voor mezelf werd door anderen gezien als tegen iets/iemand anders zijn, terwijl dat los van elkaar kan bestaan en het één niet automatisch het ander inhoudt.

Ik vertel dit, omdat ik weet dat veel mensen niet voor zichzelf durven te kiezen uit angst voor de buitenwereld en uit angst voor al die reacties die ik heb gekregen. Ja, je voelt het goed aan. Je krijgt inderdaad die reacties. Het is fucking hard en kan mega eenzaam voelen en in plaats van ruimte voel je wellicht eerst nog meer verstikking. Het zijn natuurlijke processen. Want als jij verandert en niet meer doet wat je altijd gedaan hebt, kan dat voor een earthquake en angst bij je omgeving zorgen en ineens hebben allerlei mensen een mening en nog erger een oordeel over je en gaan van alle kanten aan je trekken.

Op mijn laatste vakantiedag, bovenop deze cliff, voel ik ineens de ruimte die mijn vader me nu heeft gegeven door te vertrekken van deze dimensie. Juist nu voelt hij dichterbij dan ooit. Dankbaarheid overvalt me op de cliff, waaraan ik een paar jaar geleden nog symbolisch vanaf ben gestort in een burnout. Of ben ik zelf gesprongen? Who knows.

Op dit punt rollen eindelijk de tranen over mijn wangen en het uitzicht over het eiland en de Caracasbaai wordt wazig en glinsterend tegelijkertijd. Het eiland doet voor mij steeds haar naam eer aan: Curaçao, hart/centrum/genezing van hart en ziel. Dat is waarom ik mensen wi meenemen op retraites naar dit eiland.


Spreid je vleugels

Ik weet nu na 5 jaar dat ik niet meer hoef te bungelen aan de rand of mezelf naar beneden hoef te storten. Nu heb ik de kennis, inzicht en ervaring om mij vleugels te spreiden rustig naar beneden te zweven, te versnellen en te vertragen en een zachte landing te maken. Het is aan mij om te bepalen wanneer ik in the outer or innerworld wil zijn, voor hoe lang en van welk uitzicht ik wil genieten.

Rise like a Phoenix, rise like the waves. Het leven is zoveel makkelijker en leuker in flow. It's a game en wanneer je de spelregels van de werking van energie kent, ontstaat er joy.


Pelikaan bij de rotsen van Jan Thiel beach

Spreid je vleugels

Jan Thiel richting uitkijkpunt cliff

Daag jezelf uit en neem eens een andere weg.

Open jezelf voor het onbekende

Een burnout krijg je niet van de éne op de andere dag en is ook niet binnen een seconde voorbij.
Het is een journey, een spirituele (dus innerlijke) ontwikkelingsreis, naar de aard van je bestaan. Je kijkt jezelf daarbij diep in de ogen in alle openheid en eerlijkheid. Ik heb weinig op met het woord kwetsbaar dat tegenwoordig te pas en te onpas word rondgestrooid. Openheid vind ik meer getuigen van zachte kracht en je eigen verantwoordelijkheid nemen.

Open jezelf voor het onbekende, want de manier waarop je het tot nog toe hebt gedaan, de paden die je tot nog toe hebt bewandeld hebben blijkbaar tot dit punt van overspannenheid, stress en misschien zelfs burnout (of depressie) geleid. Bij een ieder uit spirituele onderdrukking zich op een andere manier.


Keer naar binnen

Waarom ben je nu echt knalhard jezelf voorbij gelopen?

Voor wie heb je zolang de schijn opgehouden? Wat heeft ervoor gezorgd dat je te lang deed, wat niet goed voor je was, op een manier die niet voor je werkte? Waarom heb je je denken en doen, boven je voelen en zijn gesteld?

Waarom moest je rennen, druk doen en hard zijn? Voor wie was die bullshit van vechten en knokken. Is dit jouw taalgebruik? Of heb je dit gedrag en deze woorden en gedachten overgenomen van ...., ja van wie?

Wat heb je meegekregen in je opvoeding dat je nu niet meer dient? Zie ook voor welke zaken je dankbaar kunt zijn die je hebt meegekregen van je ouders.

Door wie wil je zo graag worden gezien en gehoord? Voor wie wil je zo graag alles 'goed' doen? Wat wil je ermee bereiken en wat heb je er nu mee bereikt?

Iedereen wil gezien, gehoord en aangeraakt worden. Zorg er op de eerste plaats voor dat je jezelf ziet, hoort, aanraakt en dat je in contact bent met je gevoel. Weet dat alles er mag zijn.

Home with a view on the Atlantic Ocean

Je kunt nooit genoeg Me-Time nemen

Westpunt, Grote Knip

Ga eens weg van de drukte om te ontladen en op te laden

Ga terug naar je roots, wees dankbaar en creëer een nieuwe toekomst

Ik weet nog dat iemand de boute opmerking maakte toen mijn vader was overleden: 'je moeder is er altijd voor je geweest en je vader niet, dus....' Iemands aan- of afwezigheid, kan eenzelfde impact op je hebben en het is niet aan een ander om dat in te vullen.

Weet dat iedere ouder doet wat hij of zij kan vanuit de kennis, ervaring en opvoeding die hij of zij heeft. De intentie was goed. Waar je ook doorheen bent gegaan, het heeft ervoor gezorgd dat je nu staat waar je staat en bent wie je bent en bijgedragen aan jouw levenslessen en was nodig op jouw levenspad. Je kunt erin bijven hangen, maar je kunt ook inzien wat de lessen zijn en daarmee aan de slag gaan. Het was hoe dan ook iets wat je nodig had.
Zonder mijn achtergrond had ik mij niet zo enorm verdiept in mannelijke en vrouwelijke energie en man-vrouw relaties om uiteindelijk het mooie te kunnen zien in zowel mannen als vrouwen en in beide energieën (die staan los van geslacht). Het mooie kon ik gaan zien vanaf het moment dat ik de pijnpunten hierin bij mijn ouders liet en niet meer mijn pijn liet zijn.

In het proces van burnoutherstel is dit een essentieel onderdeel: opruimen, opruimen, opruimen, letterlijk (in huis) en in je verleden. Dan creëer je ruimte waarin je kunt zijn en je energie weer gaat stromen.

Het is tijd om te gaan leven in plaats van overleven

Wat het ook is.

Face it, deal with it, heal it, maak keuzes en je energie zal weer stromen.
Iedere seconde dat je dit niet doet of je heil zoekt buiten jezelf, bijv. in potjes met pillen of een burnout enkel werkgerelateerd benadert of als iets dat slechts een matter is van hoofd en lichaam, zit je je eigen gezondheid in de weg.

Ga naar de kern en sta je zelf toe het evenwicht tussen yin (vrouwelijke energie: hart en geest) en yang (mannelijke energie: hoofd en lichaam) te (her)vinden. Ja, je mag zacht zijn, creatief, open en ontvankelijk. Het gaat erom dat je weet wanneer de éne modus beter voor je werkt dan de ander. Je bent ontstaan uit mannelijke en vrouwelijke energie (ja, echt, je ouders deden 'het' met elkaar), dus wijs je het één af, dan wijs je een deel van jezelf af.

Laat het me weten als ik je tijdelijk kan bijschijnen op dit pad.
Seen it, been there, done that en ik deel graag mijn inzichten met jou op privé en organisatorisch niveau.
Mijn start als ZZP'er en singlemom-schap waren voor mij bijvoorbeeld aanjagers op weg naar een burnout.

Op zowel privé-, zakelijk-, relationeel- en financieel gebied heb ik geleerd hoe ik kan flowen, welzijn, welvaart en gezondheid kan aantrekken. Wat ik daarvoor dien te doen, maar vooral wat ik daarvoor dien te laten. Want we doen echt veel te veel. Het leven is zoveel makkelijker dan je denkt.

I love to see you at SheFlow.

With Love

Gladys

Bij Fleur de Marie Eatery in Scharloo

Zorg dat je het leuk hebt met jezelf en eerst verliefd wordt op jezelf.

Burnout en het geheim van tijd

#burnout #burnoutentijd #qualitytime #spiritueletijd

In termen van tijd geloof ik in hersteltijd.
Toegespitst op Burnout is het heel belangrijk om in te zien hoe je met tijd omgaat. Tijd en kwaliteit. Heb je nog kwaliteit voor jezelf?
Hoeveel tijd neem je überhaupt voor jezelf?
De aanloop van gestressed, overspannen en burnout kenmerkt zich door ....

Burnoutherstel en de kracht van je heupen

#burnoutherstel #hipsdontlie #heupen #bekkeninstabiliteit #gezondheidenheupen #buikdansen #sexyheupen #bellydance #sensualiteit

Voor veel mannen en vrouwen is dit lichaamsdeel één van de meest sexy delen om naar te kijken, aan te raken en aangeraakt te worden. Maar wist je ook dat dit lichaamsdeel je kan helpen bij het helen van je spirituele burnout crisis? In dit gebied bevindt zich een paar centimeter onder de navel je ...

Burnout voelt eenzaam en alleen 

#burnout #burnouteneenzaamheid #eenzaamheid #alleenvoelen #burnoutherstel

Een burnout is het tegenovergestelde van warmte, liefde en gezelligheid.

Des te erger de burnout, des te heftiger de lichamelijke symptomen, waardoor je je ook letterlijk fysiek koud kunt voelen. Ben je dan ook nog heel lang single, dan kan het zijn dat de emotionele kou en gebrek aan lichamelijke aanraking je ...

Laten gaan en Vertrouwen

#latengaanenvertourwen #vertrouwen #spreadyourwings

Zoveel vrouwen die ik spreek willen alles onder controle houden. En met alles, bedoel ik ook echt alles, zowel zakelijk als privé.

Want hoe meer je iets wilt vastgrijpen, des te verder het zal verwijderen. Hoe meer druk je uitoefent, des te meer weerstand je krijgt, des te harder je gaat pushen, des te meer energie ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer, Docent & Spreker

Sanne, Burnoutherstel Coaching

"Jouw openheid, motivatie, directheid vond ik fijn.
Jouw manier van vragen stellen bracht nieuwe inzichten. Jouw coaching is ideaal voor mensen die open staan voor een andere manier van coaching dan alleen standaard gesprekken voeren. Perfect voor mensen die veel in hun hoofd zitten en die bereid zijn door een muur te breken en dichterbij hun gevoel te komen."

Simon Peijnenborgh, adviseur Arbo FNV - In-Company WorkEnergy interactieve lezing


"Jij bent de enige spreker/trainer die na afloop is geknuffeld en applaus kreeg en zoveel bij mensen teweeg heeft gebracht. Ik wil je ook een knuffel geven."
"Jij brengt echt energie, gevoel, rust en ruimte en zet mensen aan het denken. Wat een bijzondere ervaring. Dankjewel." De deelnemers waardeerden deze workshop met een 9,3 gemiddeld.


Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject


Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.

Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen


“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”

Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken

Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen


“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”