Labelmoe: adhd, bipolaire stoornis, hsp en meer

Mooie, perfecte mensen, wanneer gaan jullie op zoek inside yourself in plaats van buiten jezelf? Laat je niet gek maken.

Naast bovenstaande labels, kan je ook toevoegen fybromyalgie, chronische vermoeidheid en oh ja, wellicht ook de burnout waar ik zelf mee te dealen had en nog tig dingen meer.

Dit zijn allemaal fysieke, mentale en emotionele verstoringen en uitingen van een 'zieke' spirit. Op het moment dat je dat doorhebt, kun je er ook anders mee omgaan. Met anders omgaan, bedoel ik naar binnen keren, jezelf recht in de ogen aankijken in de spiegel, jezelf 100% voelen, van jezelf houden zoals je bent, jezelf waarderen en respecteren en in jezelf geloven en dan mega dankbaar zijn voor wie je bent, met al je gekkigheid en genialiteit. Want dit is slechts een dunne lijn.


Was van Gogh niet van het padje af? Wel een grote kunstenaar toch. Beethoven... psychische problemen, laatst zag ik een documentaire over fashiondesigner Yves Saint Laurent... label: bipolaire stoornis en zo is er een hele lijst. Wonderkinderen die vandaag de dag wellicht een adhd stempel of iets zouden krijgen. Dan nog wat andere spirituele grootheden: Einstein, Prince, Michael Jackson en meer. Ze passen waarschijnlijk zo in het hokje van HSP. Er is ook een thin line tussen HSP en Hoogbegaafdheid.

Maar wat als we alle hokjes en lijnen eens weghalen? Wat zou er dan gebeuren? Want zeg nou eerlijk, heb jij zelf in eerste instantie zo'n last van jezelf of meer last van het feit dat je je anders voelt en niet past in een gecontroleerd op ratio gebaseerd systeem, waar geen ruimte lijkt te zijn voor gevoel? Of is het de buitenwereld?

Ben jij nou werkelijk degene die 'anders' is met jouw hooggevoeligheid of zijn andere mensen laaggevoelig en ben jij gewoon menselijk in plaats van robot?

Waarom heb je 6 psychiaters en 10 specialisten nodig, terwijl er niets te vinden is? Nee hoor, het zit niet tussen je oren? Het zit in je spirit. Er is niets mis met je. Wat er mis is, is dat je niet luistert naar jezelf en niet gelooft in jezelf en niet inziet dat je perfect gemaakt bent voor wat je hier komt doen. Kunnen we naar het volgende label: depressie. Zolang je jezelf blijft ontkennen, is de kans groot dat je in een depressie beland.


Mensen zijn net dieren

Ik heb al vaker gezegd, mensen zijn gewoon animals. Alleen sommigen laten zich zo manipuleren, indoctrineren, kleineren en in een hokje stoppen, dat hun hele wild side verloren gaat en ze geen contact meer met zichzelf, met hun gevoel, hun wezen, hun zijn kunnen maken. Dan ga je flippen en word je enorm ongelukkig, omdat je je eigen schoonheid niet durft te laten zien en te voelen.

Laatst had ik een heel mooi animal - human voorbeeld. Tijdens één van mijn wandelingen kwam ik op de dijk een dorpsgenoot tegen, die haar honden uitliet. Ik heb altijd hele interessante gesprekken met haar, zo ook nu; van wonde naar verwondering, haar werk als interim directeur op basisscholen, waarbij ze vanuit haar gevoel werkt, mijn kijk op het leven en zijn, alles passeerde weer de revue, evenals andere wandelaars die hun honden uitlieten. Tot zover niets bijzonders. Haar jongste hond kende nog niet alle andere dorpshonden en zag je steeds reageren op de andere honden. Kende hij ze dan bewoog zijn staart, waren ze nieuw dan kwam er een rustige blaf en een ander werd enthousiast besnuffeld.

Totdat... er iemand van verre aankwam met zijn hond, waarbij deze hond anders reageerde. Van een grote afstand begon hij al te blaffen, hij werd enorm onrustig en nadat zijn 'eigenaresse' hem tot liggen had gekregen, bleef hij de andere hond en begeleider nauwlettend in de gaten houden en zijn achterlichaam trilde daarbij hevig. De vrouw vertelde me dat haar hond steeds zo reageerde op de andere hond en diens begeleiders.

Wat ik zag raakte mij enorm. Waarom? Ik zag mijn eigen gedrag. De hond reageerde precies zoals ik jaren heb gereageerd op deze mensen. Ik weet het omdat ik naast hen heb gewoond; eveneens enorm onrustig, voelde dat ik ging blaffen en kreeg er lichamelijk last van.

Alleen als mens kreeg ik te horen van andere mensen, dat wat ik voelde onzin was en ik me niet moest aanstellen en het allemaal vast wel meeviel. Uit integriteit zal ik de rest van de story van de hondenbegeleiders niet hier vertellen, wel dat deze alles behalve meeviel. Trouwens wel een interessant verhaal, want ook dat gaat over mannelijke en vrouwelijke energie (waar ik regelmatig over schrijf), onderdrukking, manipulatie, gebrek aan verbinding en nog heel veel meer.

Neem je eigen gevoelens, innerlijk weten en instinct dus serieus. Heel serieus. En laat niemand je vertellen wat onzin is en wat niet ten aanzien van jouw gevoelens. Maar plak er geen etiket of psychische stoornis op en ga je daar al helemaal niet achter verschuilen. Je bent echt oneindig veel meer.


Gevoel, instinct en intuïtie

We zijn hier als mens gekomen op een aarde die moeder aarde wordt genoemd en waar sommige mensen alles behalve moederlijk mee omgaan. Wanneer we geen gevoel, instinct en intuïtie nodig hadden, dan waren we wel als robots gekomen. Interessant om ook de wisselwerking te zien tussen de ratio mens, die steeds minder ruimte heeft voor zijn gevoel en de ontwikkeling van de aarde, die steeds meer wordt vervuild en leeggemaakt, waardoor we straks zonder aardse voedingsstoffen, wellicht enkel nog als robots kunnen functioneren, omdat we ons gevoel hebben laten uitsterven en de digitale en technologische ontwikkelingen ons mens zijn voorbij gaat.

Gelukkig is er ook een andere mogelijkheid en dat is meegaan in de nieuwe energetische golf van vrouwelijke energie, waarbij er weer ruimte is voor je gevoel, voor geestelijke inspiratie, creatie, intuïtie en instinct en.... verbinding. Dat is ook heel duidelijk te zien, door nieuwe communities die tot stand komen, back to nature qua voeding en woning (tiny houses) en de nieuwe generaties Y en Z die enorm creatief en artistiek zijn.

Begin met de verbinding met jezelf. Omarm jezelf in je volledige zijn, schud alle labels van je af en vind je innerlijke goeroe. Echt... je hebt geen label nodig. In het proces van je innerlijke zoektocht kan het voor een moment handig zijn, voor je werken om vanuit een label te zien, ooooh er zijn er meer zoals ik en daarom doe ik en voel ik zoals ik doe, om vervolgens lekker in je nakie, zonder stempel, heupwiegend je eigen weg te volgen... in alle vrijheid.

Geniet van je reis.

info@trippleshape.nl voor feminine energy coaching, uit je hoofd, naar je hart en spirit.

*Voor als je dan toch iets op je voorhoofd wilt laten drukken ;-)

Op de foto: een nieuwjaarstraditie in Japan, gou-houin stempel op het voorhoofd, een stempel met magische krachten om het kwaad te verdrijven. Dit zal vast meer positieve energie geven en een andere mindset en gevoel, dan bovengenoemde stempels.
tekst ©SheFlow


SheFlow combineert verschillende diensten die ervoor zorgen dat jij leert om energie te creëren.

Voor particulieren en organisaties

We laten je bewegen:
•BarreWorkout en Chi Flow workout

We helpen je om jezelf te durven zijn, te voelen en te laten zien:
•Persoonlijke Energie Coaching

En we helpen je om van je huis een thuis te maken
•Energieke Interieur Styling


Burnout, zorg beter voor jezelf

Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in .....

Kies voor jezelf vanuit Liefde


Waarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Ego houdt zich bezig met de buitenwereld en ...

Yin Yoga, maak ruimte in jezelf

Wanneer je gestressed bent en je opgejaagd voelt, wordt je door Yin yoga weer bij je centrum gebracht, terwijl je beweegt in alle rust.

Ook wanneer je zo uitgeput bent, dat je geen focus meer hebt en de kracht in je lichaam hebt verloren is yin yoga ideaal. Je hoeft namelijk niet de hele tijd op je ...

Gezond door Knuffels

Knuffels geven warmte, liefde en aandacht.
Dat is wat ieder mens nodig heeft, jong en oud.
Net zoals positieve, liefdevolle en opbouwende reacties en relaties.
Een tekort aan dit alles, kan ervoor zorgen dat je letterlijk afstompt..... koud wordt en ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject


Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.

 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen


“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”

Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken

Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”