"Durf je eigen weg te volgen.
Wees een leider van je eigen leven.

Het enige dat je hoeft te volgen is je innerlijke stem."

Gladys Virginia Daniel

Zet jezelf op de eerste plaats

Tijd en rust voor jezelf nemen is het belangrijkste dat je jezelf kunt geven in je leven. Op de momenten dat je naar binnen keert, kun je voelen wat je wilt, wie je bent en wat je nodig hebt. Dit is een uiting van liefde voor jezelf.
Doe je dit niet en blijf je maar door rennen en vliegen en alle ballen in de lucht houden, dan raak je zo in een adrenaline roes dat je niet eens door hebt dat je rust nodig hebt of niet meer voelt wat je nu echt wilt. Totdat.... de man met de hamer komt. Deze kan dan verschillende gedaanten aannemen: chronische vermoeidheid, overspannenheid, depressie, burnout of bijvoorbeeld een midlife crisis of misschien een ernstig ongeval of andere ziekte.

Voor ieder mens is het gezond om zich eens volledig terug te trekken en stil te staan bij jezelf. Het is niet voor niets dat in iedere religie dit moment van zelfbezinning voorbij komt.
Sommige mensen doen dit al op jonge leeftijd, door bijvoorbeeld op het juiste moment uit het nest te vliegen, leren op hun eigen benen te staan en/of bijvoorbeeld alleen een reis te maken.

Andere mensen komen er ineens rond hun veertigste achter dat ze nog steeds volgens de normen en waarden van hun ouders leven, die wellicht niet allemaal meer bij je passen. Je bent misschien van huis uit zwanger geworden of direct gaan samenwonen, je bent al jong allerlei werkverplichtingen aangegaan, zonder je af te vragen waar je talenten en liggen en wat je echt wilt of op een andere manier heb je niet je eigen ruimte genomen, tijd om jezelf eens goed te leren kennen.

Wanneer je dan na jaren ineens ontdekt dat jouw werkwijze, je gedrag, je leven niet meer voor je werkt, maar tegen je, kunnen de stoppen doorslaan, waardoor het nodig is om resoluut voor jezelf te kiezen. Dit vraagt om lef, heel, heel, heel veel lef.
De mensen om je heen zijn namelijk een bepaald persoon gewend (de oude jij), tegen wie zij zich op een bepaalde manier konden gedragen en nu ineens trek je jezelf terug.
Dat geeft weerstand en die weerstand kan grote en vervelende vormen aannemen.
Dit past namelijk niet in het sociaal wenselijk gedrag van je omgeving. Maar dat is nou precies datgene waar jij zo moe of depri of overspannen van bent geworden en je wilt het anders.
Je was misschien continu op zoek naar goedkeuring van je ouders, waardering van je werkgever, aandacht van je partner en je hebt het niet gevonden. Je zocht namelijk op de verkeerde plek, buiten je in plaats van binnen in jezelf. Daar ligt alle liefde, aandacht, waardering en respect die je voor jezelf nodig hebt.

Het is dus zaak om vol te houden. Je hebt deze tijd van terugtrekken in je shelter nodig om je batterij op te laden, weer te voelen, je mind op te maken.

Belangrijk is om jezelf steeds voor te houden: Kiezen voor mezelf, betekent niet dat ik tegen iemand anders ben. Wanneer een ander dat zo wil zien, dan is dat zijn of haar beeld van de waarheid.
Als ik me nu niet terugtrek overleef ik het niet en blijf ik in cirkels draaien en niet het leven leiden wat ik wil, maar ga ik door met mijn leven te lijden.
Geloof me dat kan niet de bedoeling zijn van ons korte bestaan hier.

So keep your head up high, vertrouw op jezelf, geloof in jezelf, geef jezelf alle liefde die je maar kunt geven. Er zullen mensen zijn die een oordeel over je hebben, een mening en je veroordelen
omdat je voor jezelf kiest en even in je eigen ruimte verblijft. That's though!
Ik heb er zelf middenin gezeten en het is niet fijn wanneer mensen in je nabije omgeving niet respecteren dat je je eigen ruimte nodig hebt, voor hoe lang dat ook duurt en in welke vorm dan ook.

Hou vol! Want daarna wordt het zoveel mooier en vooral rustiger... in je hoofd, in je lichaam en in je hart en kun je van daaruit keuzes maken die optimaal bij je passen en dat zal je een heel goed gevoel geven en kun je je eigen leven gaan leven.
Wanneer je eerst hebt gekozen voor zelfliefde en daarmee gevuld bent, kun je deze liefde gaan delen.

Ik ben misschien wat vroeg dit jaar, maar dit zijn mijn wishes voor iedereen voor volgend jaar, voor alle jaren daarna en voor nu.

With love!


Wil je ook meer energie en je vrouwelijke kracht vergroten?
Maak dan direct een coachingsafspraak via info@trippleshape.nl

We love to see you at TrippleShape!

www.trippleshape.nl 

Durf jezelf te zijn!
• Persoonlijke Energie Coaching
• BarreWorkout Nederland
• Chi Flow workout
• Energieke Interieur Styling


TrippleShape combineert verschillende diensten die ervoor zorgen dat jij leert om energie over te houden.

We laten je bewegen:
•BarreWorkout en Chi Flow workout

We helpen je om jezelf te durven zijn, te voelen en te laten zien:
•Persoonlijke Energie Coaching

En we helpen je om van je huis een thuis te maken
•Energieke Interieur Styling

TrippleShape is er voor jou!

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject


Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.

 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen


“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”

Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken

Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”