Kinderen als excuus? Om niet voor jezelf te kiezen

Wanneer je weet hoe relaties werken, kun je hier wellicht anders mee omgaan.
De laatste tijd heb ik dit in verschillende vormen voorbij zien komen en in het kader van de TrippleShape slogan 'jezelf durven zijn' en vrouwen helpen in hun ontwikkeling, wil ik dit met jullie delen.

Het valt me op dat vrouwen (inderdaad, meer vrouwen dan mannen doen dit), op verschillende manieren hun kind (in welke leeftijd dan ook) als excuus gebruiken om niet voor zichzelf te hoeven kiezen.
1. wachten met een scheiding totdat de kinderen ouder zijn/het huis uit zijn
2. kinderen gebruiken als 'lijmmiddel' om een partner/ex bij zich te willen houden
3. zelfs een kind krijgen om je ex weer terug proberen te krijgen

Welk van bovenstaande 3 ook van toepassing is, hieraan ten grondslag ligt angst:
-Angst om alleen te zijn en op eigen benen te staan (vrouwen blijven vaak liever nog in een slechte relatie dan dat ze opstappen),
-Angst om het niet alleen te redden (bijvoorbeeld financieel),
-Angst om nooit meer een andere partner tegen te komen ( je ziet jezelf al wegkwijnen met je katten)
-Angst om een negatief stempel te krijgen (alleenstaande moeder/alleenstaande vrouw)

Iedere relatie in het leven is bedoeld als een levensles, een verrijking. Sommige relaties duren lang, andere relaties duren kort en weer andere relaties duren levenslang en ik geloof dat er relaties zijn die dit leven overschrijden.
De reden dat relaties voorbij gaan is omdat de les geleerd is of de energie frequenties niet meer matchen. Je leert van de ander altijd iets over jezelf, leuke dingen en minder leuke dingen.

Om jezelf te blijven ontwikkelen zul je verschillende mensen ontmoeten, als vriend, vriendin, partner, liefdespartner, (tijdelijke) levenspartner.
Wanneer iets echt niet meer werkt, krijg je dus een nieuwe kans om te groeien, jezelf verder te ontplooien. Voordat je kunt groeien, kan het zijn dat het donker wordt, zoals je een zaadje stopt in de donkere aarde, waarna het kan ontkiemen. Dit is nodig om vervolgens naar het licht te groeien.

Wanneer je excuses blijft gebruiken om maar niet de volgende stap te hoeven zetten, ben je je eigen ontwikkeling letterlijk aan het onderdrukken. Des te groter de angst voor het nieuwe, het onbekende, des te groter de excuses en een kind is dan zo ongeveer het grootste excuus om je achter te verschuilen, omdat het voor sommige mensen legitiem lijkt.
Want ja, iedereen wil het beste voor een kind, een warm en liefdevol en harmonieus gezin.
Misschien is dat ook wel wat je het liefste wilt voor je eigen innerlijke kind.

Weet dat een kind niet gebaat is bij
a. jaren deelgenoot te zijn van een liefdeloze relatie/huwelijk tussen diens ouders, dat kan alleen maar meer pijn opleveren en je geeft daarmee een voorbeeld aan je kind, dat je niet voor jezelf kiest in het leven
b. een vader die niet honderd procent voor zijn vrouw gaat, maar er alleen maar is, of is teruggekomen vanwege het kind. De kans is groot dat hij zijn vriendin/vrouw niet 100% respectvol zal behandelen, na zo'n actie.

Bij alle voorbeelden zit je in een halfbakken situatie. Denk ook eens aan wat jij je zoon of dochter wilt meegeven in het leven en welk voorbeeld je wilt stellen.
Hoe wil je dat jouw kind zich later opstelt in een relatie?

Durf voor jezelf te kiezen en voor nieuwe mogelijkheden om te groeien.

With Love!
Gladys Virginia Daniel

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.


 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


  Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”