Burnout, Depressief, Chronisch moe? = Gebrek aan ZelfLiefde

11-02-2016

Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Een duidelijk signaal om jezelf eens onder de loep te nemen en beter voor jezelf te zorgen.
Blijkbaar vind je het jezelf niet waard om jezelf te geven wat je nodig hebt en andere mensen en hun ideeën belangrijker.
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in de fase zit van wie niet horen wil, moet voelen. Je bent gestressed, zwaar overspannen, wellicht zelfs opgebrand.

Wanneer je leest over burnout en de potentiële kanshebbers, kom je woorden tegen als perfectionistisch en harde werkers.
Wat er vaak niet bij staat is dat dit symptomen zijn van een onderliggende oorzaak. Terwijl dat juist precies is waar het om draait... om de wortels van het probleem.
Want waarom moet (met de nadruk op moet) je zo hard werken van jezelf? Waarom ben je zo perfectionistisch?
De antwoorden hierop zijn waarom het gaat. Vervolgens zul je uitkomen bij de kern van het probleem:
Vind je jezelf wel goed genoeg? Hou je echt van jezelf? Waardeer je en respecteer je wie je bent, je eigen ideeën? Kun je voelen wat jij wilt in plaats van moet.

Zo bezien krijgt Burnout een hele andere dimensie. De dimensie van een spiritueel proces. Het wordt dan duidelijk wat de samenhang kan zijn met een gelijktijdige depressie of een depressie die ontstaat door de burnout.

Je onderdrukt jezelf letterlijk! Wat je voelt, wat je wilt.
Je neemt jezelf niet serieus, je voelt je onzeker (ja, ook mannen voelen zich wel eens onzeker) en doet daardoor steeds dingen die je eigenlijk niet wilt of je doet teveel of durft niet voor jezelf op te komen. Hierdoor pakken donderwolken zich inderdaad samen boven je hoofd, je schouders, je nek en lichamelijke spanning en verkramping ontstaat, om nog maar te zwijgen van de vele andere lichamelijke signalen, die je waarschijnlijk al te lang hebt genegeerd.

Een burnout kan een gift zijn. Een geschenk dat uit die wolken naar je toe komt. Het cadeau ben jezelf. De vraag is: durf je jezelf uit te pakken?
Ga je deze spirituele uitdaging aan om echt goed voor jezelf te zorgen, van jezelf te houden en gehoor te geven aan wat jij voelt of...
Laat je jezelf van alles aanleunen door de maatschappij, een psychische stoornis aanpraten en onderdompelen in de pillenindustrie, van slaappillen en andere tranquillizers?

Jij hebt altijd een keus!
Remember dat je hier bent om te leren en voor jezelf te kiezen en van jezelf te houden.

Ga er doorheen, verander je gedrag en wellicht je kijk op normen en waarden die je van huis uit hebt meegekregen en niet van jezelf blijken te zijn en dan kun jij die Phoenix zijn die herrijst uit de ashes van je Burnout!

De keus is aan jou: onderdrukking of wederopstanding? What's it gonna be?

De keus zal je zelf dienen te maken, het proces zelf te doorleven, ik kan je wel hierbij begeleiden en het vertrouwen geven om er doorheen te gaan.

It can be a hell of a rollercoaster ride and an amazing journey.

You can do it!

P.S.
Pas op: heb je niet geleerd van je eerste Burnout (ja, een burnout is een levensles met een specifiek thema), dan ligt een tweede op de loer. Voorkom dit en schakel op tijd hulp(troepen) in.

Via info@trippleshape.nl kun je direct een afspraak maken voor een persoonlijke coachingssessie. Dan kunnen we samen achterhalen waar de oorzaak ligt van je energielekken en wat je nodig hebt om weer energiek in het leven te kunnen staan.Review 

B. van S. leidinggevende Reclassering Nederland – Coaching Werknemer Competentie-ontwikkeltraject

'Ik was onder de indruk van de kennis en ervaring van Gladys. Dit gecombineerd met een betrokken, sociale en professionele aanpak maakte dat ik enthousiast was over de inzet van The Dancer. Tussendoor wordt je middels heldere rapportages geïnformeerd en waar nodig is er persoonlijk contact. Gladys wist mijn werknemer te bereiken (mentaal-emotioneel) en zorgde voor een geslaagd competentie-ontwikkeltraject.'

Review

 mevr. A. H. uit Overloon – Personal Coaching Energie

“Ruim een uur enkele reis was voor mij steeds meer dan de moeite waard.
Gladys:
-is een energie-gever
-leert je om je eigen energie te creëren
-leert je hoe je efficiënt met je eigen energie kunt omgaan"