In contact met je Lichaam

Contact met je Lichaam = Bewegen vanuit je Hart

De sfeer op deze foto is de reden waarom ik al jaren Tango wilde dansen en het uiteindelijk ook ben gaan doen.
Ik had een gelikte Tango pose kunnen kiezen, maar op deze foto zie ik 2 mensen in verbinding.
Pasjes kan iedereen leren.
Dansen vanuit je hart en verbinding maken met een ander vraagt om uit je hoofd te komen, om je over te geven, om te durven voelen.
Wat ik om me heen zie is dat veel mensen zich niet durven over te geven en bang zijn om te voelen en dat vind ik jammer.
Kijk naar een Zuid-Amerikaans danspaar en ze geven zichzelf.... helemaal.
Toegegeven dat een tropische temperatuur je wellicht iets losser maakt dan een regelmatige regenbui en herfstachtig weer. Toch is het niet nodig dat dat je ervan weerhoudt om in contact te komen met je lichaam.
Van mijn tango danspartner krijg ik regelmatig te horen dat ik de enige ben tijdens de les die dichtbij durft te komen tijdens het dansen.
Voor mij is dat vanzelfsprekend.
Uiteraard helpt het ook dat ik de ruimte en een veilige setting daarvoor krijg van hem en ik ben volledig oké (meer dan dat) met mezelf (ouder worden heeft zo zijn voordelen ;-))

Pas wanneer je in contact durft te zijn met je eigen lichaam en hart kun je in verbinding komen met een ander.
Het voordeel van in contact zijn met jezelf is dat je weet wat je wilt, niet wilt, wat goed voelt voor je en wat niet. Vervolgens kun je vanuit dat gevoel gaan handelen.

Zelfs in een TrippleShape les zet ik alles af en toe even stil, om ervoor te zorgen dat deelnemers meer vanuit hun lichaam in plaats van uit hun hoofd gaan bewegen.
Dan krijg je zoiets moois als gisteravond tijdens de TrippleShape Chi Flow les... dat iedereen tegelijkertijd, schijnbaar op een zelfde ademhaling beweegt.

Ook dàt is Overgave!

www.trippleshape.nl
Jouw Persoonlijke Energie Coach
Waar hoofd en hart samenkomenReviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.

 Helena Westerhout – Deelnemer lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


  Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 B. van S. leidinggevende - Reclassering Nederland – Coaching Competentie-ontwikkeltraject
'Ik was onder de indruk van de kennis en ervaring van Gladys. Dit gecombineerd met een betrokken, sociale en professionele aanpak maakte dat ik enthousiast was over haar inzet. Gladys wist mijn werknemer te bereiken (mentaal-emotioneel) en zorgde voor een geslaagd competentie-ontwikkeltraject.'