Het Geheim van jouw Kracht zit in Ontspanning

Terwijl ik dit tik, vraag ik me af wat de koptekst wordt, Kracht versus Kwetsbaarheid, Inspanning versus Ontspanning of Stevigheid versus Flexibiliteit.

Aanleiding is een coaching sessie die ik zojuist gaf aan iemand in het kader van dicht bij jezelf blijven, stevig op je eigen benen staan.  In communicatietrainingen leer je hoe je een ander kunt spiegelen en krachtig over kunt komen door bepaalde houdingen aan te nemen, trucjes. Zoals deze klant ook heel duidelijk aangaf, dat is wat ik heb geleerd, maar nu wil ik het echt voelen.

Wat ik je gun, is dat je zo stevig bent in je centre dat je geen trucjes nodig hebt. Geen maskers of ander aangeleerd gedrag, maar dat je vanuit 100% geloof in jezelf hier kunt functioneren op een energieke, makkelijke en flow manier.

Mensen zijn bang om kwetsbaar te zijn, kwetsbaar wordt gezien als zacht, omver te blazen, wankel, krachteloos, watje, doetje. In andermans ogen zwakke mannen worden een pussy genoemd. Hierin zit indirect de manier van oordelen in de wereld, mannelijk is krachtig , (te) vrouwelijk is zwak. Het tegendeel is juist waar. Ja, vanuit ontspanning kun je kwetsbaar zijn, maar juist in diezelfde kwetsbaarheid ligt precies je kracht. In diezelfde pussy zit ontvankelijkheid en verbinding. Inderdaad plastisch, maar wel heel helder en direct.

Kijk eens naar de bewegingen van vechtsporten, de Oosterse martial arts. Wat je leert is de benen licht te buigen, de heupen te openen (hierover binnenkort meer). Vanuit hier ga je spelen met meegeven en terughalen. Vanuit technieken waarbij je niet hoeft te pushen, leer je om met de minste, maar wel de juiste inspanning krachtig te zijn.

Aanspannen versus Ontspannen
Wat ik zie, of ik nu een uur lesgeef aan mensen die een uur per week willen sporten, bewegen of dansen, bijscholing geef aan ervaren docenten, upcoming teachers train of coaching geef, is dat de meeste mensen echt uitblinken op het gebied van vasthouden. Echter het loslaten in de zin van teruggaan naar ontspanning is ver te zoeken en vinden ze moeilijk. Dit geven ze ook zelf aan. Als (moderne) danser ben je bekend met het contraction-release principe. Iets dat eigenlijk ook terugkomt in yoga, eerst een oefening om de éne zijde te versterken terwijl je de andere kant verlengt en daarna wisselen. Daar zit je geheim.

Je kunt namelijk niet ontspannen zonder in te spannen en niet aanspannen zonder inspanning. Zoals alles in het leven twee kanten heeft, er is yin en er is yang. Zonder donker weet je niet wat licht is, zonder licht weet je niet wat donker is. Zonder mannelijk is er geen vrouwelijk, zonder vrouwelijk geen mannelijk.

Helaas, wanneer je enkel volgens westers hoofddenken leeft, zit je continu in de mannelijke kant, van actie, daadkracht en wilskracht. Wanneer je steeds aan één zijde van een spectrum zit, krijg je disbalans en uitputting, zoals bijvoorbeeld een burnout. Het is alsof je op één been hinkelt door het leven.

Je ademt toch ook niet alleen in of alleen uit?

Opladen en Ontladen
Ik ben blij dat er op het moment een kentering gaande is, waarin de zachte kracht van vrouwelijke en ontvankelijke energie zich mag laten zien. Je voelt een feminine golf over de aarde gaan en ik draag daar graag mijn steentje aan bij. Want juist in het erkennen van mijn eigen vrouwelijkheid, de energie die je daaruit kunt halen om op te laden, zat mijn eigen bron voor burnout herstel.

Terwijl ik nu de oplader in mijn laptop steek, ga ik zelf na de gegeven coaching en het schrijven van dit artikel 35 minuten lopen in mijn prachtige groene woonomgeving. Practice what you preach. Opladen en ontladen. Activiteit binnen, activiteit buiten. Breathe in and breathe out.

Wanneer jij er ook klaar voor bent om je zachte en juist krachtige kant van jezelf te laten ontwaken, wanneer je durft te ontspannen of voelt dat je dit nodig hebt? Be my guest.

Ik krijg er energie van om jou in de praktijk te laten voelen en ervaren hoe je het beste uit jezelf kunt halen, zodat je in energieke flow kunt leven en jezelf stevig kunt neerzetten in de buitenwereld.

Als ik je van dienst kan zijn, dan hoor ik het graag via info@trippleshape.nl

Bij TrippleShape leer ik je om body, mind and spirit te verbinden en je feminine energy te laten stromen. Ik help je te leren voelen, je zelfverbinding terug te brengen. Dit is namelijk de basis voor zelfontwikkeling vanuit zelfvertrouwen.


©TrippleShape 

TrippleShape combineert verschillende diensten die ervoor zorgen dat jij leert om energie te creëren.
 Voor particulieren en organisaties

We laten je bewegen:
•BarreWorkout en Chi Flow workout

We helpen je om jezelf te durven zijn, te voelen en te laten zien:
•Persoonlijke Energie Coaching

En we helpen je om van je huis een thuis te maken
•Energieke Interieur Styling

TrippleShape is er voor jou!

Burnout, zorg beter voor jezelf


Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in .....

Kies voor jezelf vanuit LiefdeWaarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Ego houdt zich bezig met de buitenwereld en ...

Yin Yoga, maak ruimte in jezelf


Wanneer je gestressed bent en je opgejaagd voelt, wordt je door Yin yoga weer bij je centrum gebracht, terwijl je beweegt in alle rust.

Ook wanneer je zo uitgeput bent, dat je geen focus meer hebt en de kracht in je lichaam hebt verloren is yin yoga ideaal. Je hoeft namelijk niet de hele tijd op je ...

Gezond door Knuffels


Knuffels geven warmte, liefde en aandacht.
Dat is wat ieder mens nodig heeft, jong en oud.
Net zoals positieve, liefdevolle en opbouwende reacties en relaties.
Een tekort aan dit alles, kan ervoor zorgen dat je letterlijk afstompt..... koud wordt en ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.


 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


  Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”