Kies jij voor Liefde of Angst?

Waarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Ego houdt zich bezig met de buitenwereld en is gekoppeld aan angst. Hier vind je de ‘wat zullen ze wel niet van me vinden als ik….’ – gedachten. Door continu vanuit ego te leven ga je een masker opzetten. Wie weet heb je wel verschillende maskers voor verschillende gelegenheden en personen. Sommige mensen kunnen dit een leven lang volhouden.
Anderen zullen vroeg of laat tegen zichzelf aanlopen, volledig uitgeput raken van deze rollenspellen, omdat ze zichzelf kwijtraken en op een gegeven moment een groot gat in hun hart ontdekken. Leegte. Een leven vol maskers geeft geen voldoening.
Voldoening is nu precies wat je Spirit wilt. Je ziel wil doen waarvoor het gekomen is, in alle vrijheid leven en ontdekken en verbinden met anderen vanuit je hart.

Je Spirit is hier niet om toneelstukjes te spelen. Je Spirit wil je talenten ontwikkelen en je helpen om je vanuit daar dienstbaar op te stellen in de wereld, wat deze talenten ook mogen zijn. Je Spirit wil liefde, echte liefde met een hoofdletter L.
Geen relaties voor de buitenwereld, maar relaties waarmee je je innerlijke wereld verrijkt. Relaties waardoor je gaat stralen omdat deze relaties de beste versie van jezelf naar buiten brengen.
Je zou kunnen zeggen dat het Ego een spel speelt met je Spirit, je Ego daagt je Spirit steeds weer uit.
Het is een continu wisselwerking tussen de vraag: Waar kies ik voor? Voor mezelf of voor een schijnvertoning voor de buitenwereld? Voor Liefde of voor Angst? Misschien is een nog betere formulering wel: Maak ik mijn keuzes vanuit Liefde of vanuit Angst?

Een eenvoudige vertaling vind je terug op het gebied van je werk en relaties en daaruit voortvloeiend je gezondheid. Want de manier waarop je je keuzes maakt hebben altijd een weerslag op je gezondheid.
Wanneer je kiest vanuit Liefde, ga je voor heelheid en zal iedere cel in je lichaam daaraan op een gezonde manier meewerken. Wanneer je kiest vanuit Angst, zal je lichaam weerstand bieden, naar binnen gaan, niet meer optimaal functioneren en iedere cel gaan verkrampen, wat zich kan uiten in ziekte, maar ook in een gebroken been of een ander mankement. Je energiestroom raakt geblokkeerd en je raakt uit de flow. Dingen werken niet meer mee, maar tegen.

Zo heb je mensen die jarenlang in een voor hen verkeerde job blijven zitten of jarenlang aan de voor hen verkeerde partner blijven hangen. Waarom? ‘Ja, als ik mijn baan opzeg, heb ik geen inkomen en wat moet ik dan?’ ‘Zonder baan kan ik mijn hypotheek niet meer betalen.’ ‘Stel dat ik geen andere baan vindt.’ De verkeerde gedachtengang hierin is: dè baan, mijn baan. Denk out of the box: Er zijn zoveel banen, werkgebieden, talenten die je misschien niet benut, waarmee je wellicht het dubbele kan verdienen en meer plezier kan creëren. Of misschien is het wel beter om van die hypotheek af te zijn en geeft dat meer vrijheid. Denk in mogelijkheden.

Hetzelfde geldt voor: ‘als ik mijn man verlaat, wat dan?’ = angst voor het onbekende. ‘Als ik wegga bij mijn partner, dan ben ik helemaal alleen’. Realiseer je dat je nu al alleen bent in het samenzijn. ‘Straks vind ik misschien nooit meer een liefdespartner.’ Help?! Bedenk je dat je op de eerste plaats je eigen liefdespartner bent en dat liefde zich in vele vormen kan aandienen.

Bovenstaande op angst gebaseerde keuzes en gedachten betekenen dat je liever kiest voor een ellendig en wellicht ziekmakend gevoel, door de angst van het onbekende, dan voor plezier, vrijheid en grootsheid. Dit is dan wat je jezelf gunt, danwel misgunt.
Stap nu eens uit je angst en stel je eens voor wat je allemaal wilt en wat er allemaal mogelijk is in je leven, in de wereld. De wereld en jouw leven heeft onbegrensde mogelijkheden. Kun je daar een glimp van oppakken? Kun je het zien? Hoe voelt het? Hoe ziet je leven er dan uit? Kun je het proeven, ruiken? Welke kleur heeft het? Wat gebeurt er nu met je hart?

Op deze manier verschuif je je aandacht van je ego naar je Spirit, daar waar de liefde zit met hoofdletter L. De L. van zelfliefde!

Wish you all the love!


Wil je ook meer energie en je vrouwelijke kracht vergroten?
Maak dan direct een coachingsafspraak via info@trippleshape.nl

We love to see you at TrippleShape!

www.trippleshape.nl 

Durf jezelf te zijn!
• Persoonlijke Energie Coaching
• BarreWorkout Nederland
• Chi Flow workout
• Energieke Interieur Styling


TrippleShape combineert verschillende diensten die ervoor zorgen dat jij leert om energie over te houden.

We laten je bewegen:
•BarreWorkout en Chi Flow workout
http://trippleshape.nl/barreworkout

We helpen je om jezelf te durven zijn, te voelen en te laten zien:
•Persoonlijke Energie Coaching
http://trippleshape.nl/energie-coach

En we helpen je om van je huis een thuis te maken
•Energieke Interieur Styling
http://trippleshape.nl/home-energy

TrippleShape is er voor jou!

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.


 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


  Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”