Stop Relatie Frustraties Het kan ook anders

Iedereen kent wel een vrouw die in een relatie zit of heeft gezeten die haar frustreert en waarschijnlijk ben je er zelf ook bekend mee.

De uitspraak: je krijgt de liefde die je denkt waard te zijn, klopt hier helaas.

Het kan anders, maar eerst eens naar het punt waar het misgaat.

Ik ga voor het gemak uit van hetero relaties, tussen mannelijke mannen en vrouwelijke vrouwen, omdat ik hier zelf vanuit ervaring kan spreken en dat ook de ervaringsverhalen zijn die ik van vele vrouwen om mij heen heb gehoord en gezien, binnen en buiten mijn coachingspraktijk. In 1 week tijd heb ik alweer 3 soortgelijke verhalen gehoord.


Er zijn 2 dingen die bij de frustratie-relaties naar boven komen:

  • aandacht en
  • zelfrespect, zelfliefde en zelfwaardering


Concreet: t.a.v. 1.
De vrouw krijgt niet de aandacht van haar man die ze wil (kan ook betekenen dat haar man dingen van haar wil, die zij niet wil geven), of krijgt geen aandacht van de man die ze wil. Kan je me nog volgen?

T.a.v. 2: De vrouw heeft te weinig zelfrespect, zelfwaardering en zelfliefde, waardoor ze dit buiten zichzelf zoekt en het beetje respect, waardering en liefde dat ze voor zichzelf had wordt steeds kleiner en kleiner. Dit gebeurt onvermijdelijk bij iedere vrouw die te lang in een relatie blijft zitten, waardoor ze zichzelf laat ondermijnen.


Inderdaad, zichzelf laat ondermijnen. Want hoe een ander jou behandelt is hoe jij je laat behandelen. Je hebt namelijk een keus en een vrije wil. Je kunt dus ieder moment zeggen: Stop! In the name of (self)love.


Laat ik eens wat voorbeelden geven betreffende aandacht.

  • Je vindt een man in je omgeving leuk en krijgt mixed signals (denk je). Je vraagt af of hij jou ook leuk vindt en hoopt van wel. Je gaat al een tijdje met hem om, maar krijgt niet de aandacht die je graag zou willen. Dan hoor je van hem dat hij iemand heeft ontmoet die hij leuk vindt en dat het contact met haar niet zo loopt als hij zou willen. Ze reageert niet meer op zo’n appjes. Kling!!! “Ze reageert niet op z’n appjes, denk je, hij reageert ook niet op de mijne of heel traag.” Dit is stage 1 my dear: inpakken en wegwezen, he’s just not into you.
  • Je zit iets langer in een relatie en constateert dat je niet de prioriteit bent van je vriend die je wilt, dat je bent voor hem. Anderen gaan altijd voor en een afspraak samen maken gaat moeizaam, plus het initiatief komt altijd vanuit jou. Dit is stage 2: Vertrouw altijd je onderbuik-gevoel. Het heet niet voor niets vrouwelijke intuïtie. Blijkbaar geef jij meer in deze relatie dan hij en dat geeft jou frustratie (binnenkort leg ik hier meer over uit). Het moment om te bepalen what’s in it for you om hiermee door te gaan.
  • Je relatie zit in stage 3: verliefd, verloofd, getrouwd… formeel, danwel informeel… Hoe dan ook je bent al jaren bij elkaar en je voelt leegte. Jij wilt nog wel (denk je, ja, ja, daar is hij weer), maar je ooit zo leuke hubby is niet in beweging te krijgen. Hij lijkt alles wel best te vinden, lijkt zich nergens druk om te maken en al helemaal niet om jou. De affectie is ver te zoeken en ondertussen verkleum je en wordt je hart steeds killer. Herkenbaar?

Alle bovenstaande voorbeelden leiden naar het punt: zelfrespect, zelfliefde en zelfwaardering. Inderdaad, naar jezelf. Je bent in alle voorbeelden waarschijnlijk de meeste tijd bezig met die ander en iedere keer geef je een stukje van jezelf weg, maak je een stukje van jezelf kouder of maak je jezelf onzeker.

Veel vrouwen hebben dezelfde patronen en gedragingen:
-zichzelf wegcijferen
-zichzelf onvoldoende waard vinden en hierdoor
-te lang in een situatie/relatie blijven hangen die niet voor je werkt
Je denkt ondertussen teveel, schakelt je hart misschien uit, want daar is het al kouder aan het worden en er komen barstjes in en je blijft hopen en verwachten… tevergeefs.
Het is zoiets als: "If it looks like a duck, swims like a duck, and quacks like a duck, then it probably is a duck.”
Maak het dus niet mooier dan het is.


Wat je verliefdheidsprojectiel, inmiddels vriend, partner of man ook zegt… praatjes vullen geen gaatjes. Mannen kunnen heel goed praten en verhalen vertellen. Ze zijn zinloos en letterlijk waardeloos als deze verhalen niet worden opgevolgd door acties. (opvallend verschijnsel: mannen houden van overwinningsverhalen, vrouwen van dramaverhalen. Wat ik hiermee wil zeggen is: wordt niet de hoofdrolspeelster van je eigen drama).Wat jij wilt is een man die je laat zien, voelen, horen, ruiken, proeven… dat je door hem wordt gewaardeerd, gerespecteerd en geliefd bent.
Dat is nou ook precies wat jij waard bent.
En steeds wanneer je akkoord gaat met minder, verlies je een beetje van je glans, je zelfwaardering, je zelfrespect, je zelfliefde, totdat er niets meer lijkt te zijn om op te poetsen, je voelt je als een doperwt, leeg, je energie lekt weg en wederom… letterlijk waardeloos en dan is het een lange weg om weer omhoog te komen, naar die stralende parel die je bent.

Oké, een lotus groeit uit modder, maar wel náár het licht. Zoals alles licht, warmte, liefde en verzorging nodig heeft.
Ik wens je alle moed om voor jezelf en voor licht te kiezen. Gewoon, omdat je het waard bent!
Wil je ook meer energie en je vrouwelijke kracht vergroten?
Maak dan direct een coachingsafspraak via info@trippleshape.nl

We love to see you at TrippleShape!

www.trippleshape.nl

Durf jezelf te zijn!
• Persoonlijke Energie Coaching
• BarreWorkout Nederland
• Chi Flow workout
• Energieke Interieur Styling


TrippleShape combineert verschillende diensten die ervoor zorgen dat jij leert om energie over te houden.

We laten je bewegen:
•BarreWorkout en Chi Flow workout

We helpen je om jezelf te durven zijn, te voelen en te laten zien:
•Persoonlijke Energie Coaching

En we helpen je om van je huis een thuis te maken
•Energieke Interieur Styling

TrippleShape is er voor jou!

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


Judith Webber - Pure Human - Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."
Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”