Vrouwelijke Energie, Seks en Intimiteit

Let’s talk about sex

Laatst zei een man tegen me dat ik het steeds over seks heb. Terwijl ik dit tik kan ik een big smile niet onderdrukken. Waarom?
Omdat de reden heel anders is dan hij en jij misschien vermoeden als ik dit zo schrijf.
Mede door die opmerking ben ik er nog verder over gaan nadenken en ik weet inmiddels precies wat er aan de hand is en het is volledig in lijn met mijn werk als feminine energy- en burnoutherstelcoach, waarover ik hier al regelmatig heb geschreven. Het is blijkbaar tijd dat ik ook op dit stuk vrouwen bewust begeleid. Dankzij deze man en alle vrouwen die mij in vertrouwen hebben genomen en nemen is mij dit duidelijk geworden.


Het gaat namelijk niet echt over seks op de eerste plaats, waar het mij om gaat is intimiteit, jezelf durven overgeven of beter nog het gebrek daaraan en de angst daarvoor.
Een volledig jezelf kunnen en durven zijn bij wie dan ook en dus ook in een liefdesrelatie of andere relatie waarin je al of niet seks hebt met elkaar. En blijkbaar zijn er nogal wat vrouwen die hier moeite mee hebben en komen deze vrouwen steeds op mijn pad.


Seks en intimiteit

Het praten over seks en intimiteit komt eigenlijk voort uit mijn verbazing (ja, wederom ;-)) dat seks en intimiteit zo makkelijk los gekoppeld kunnen worden en voor veel mensen nogal wat issues herbergen. Nu zegt mijn verbazing uiteraard niets over jouw beleving. Maar toch heb ik iets geconstateerd. In een wereld waarin contacten veelvuldiger lijken te worden, maar de kwaliteit wellicht minder, heeft dit denk ik ook gevolgen voor de verbinding tussen mensen qua seksuele relaties en intimiteit. Kijk alleen al naar de bootycall of choke-hype. Ik vraag me oprecht af of dit is wat mensen echt willen en hier voldoening uithalen, want de emotionele warmte is hierin ver te zoeken, terwijl dit anderzijds is wat mensen juist willen.


Vrouwelijke energie en aantrekkingskracht

In de afgelopen jaren heb ik mijn eigen warmte, zachtheid en openheid weer ontdekt, terwijl ik gelijktijdig supersteady ben. Inderdaad zachtheid en openheid heeft niets te maken met zwakte zoals veel mensen denken en dit koppelen aan termen als kwetsbaarheid. Daarnaast doe ik mijn best (still practicing) om meer te durven vragen en aangeven wat ik wil en meer te ontvangen dan steeds maar te geven. Voor die tijd gaf ik continu in tijd, aandacht en energie op een manier waardoor het voorbij geven ging en in het gebied van weggeven terechtkwam, waardoor ik mezelf tekort deed en uitgeput raakte.

Sinds ik de vrouwelijke energieprincipes volg, volledig conform onze anatomie, waarbij het vrouwelijke geslachtsdeel open, warm, vloeibaar, zacht en ontvankelijk is en het mannelijke geslachtsdeel hard en stevig naar buiten opgericht, voel ik me persoonlijk veel beter, veel natuurlijker. Ik doe mijn best (yep, again, still practicing) om de man lekker man te laten zijn met zijn kwaliteiten en omarm mijn eigen vrouwelijke gifts.

Ik moet zeggen dat het blijkbaar nogal aantrekkelijk werkt. Heel interessant en dat in combinatie met alle vrouwen die ik spreek in mijn coachingspraktijk en daarbuiten, maakt dat ik een urge voel om hier meer mee te doen. Om meer vrouwen zich hiervan bewust te laten worden.

Van mannen krijg ik positieve reacties en ook verrassende, met sommige heb ik er openlijk over gesproken en met anderen is het just a feeling. Ik merk dat er mannen zijn die nieuwsgierig worden, mannen zijn die verward raken en dichtbij komen en dan weer afstand nemen om vervolgens weer dichterbij te komen en er zijn mannen die durven uit te spreken dat ze het fijn vinden dat ik hen de ruimte geef, in rust ben wie ik ben, maar ook bijvoorbeeld naar ze luister en ze waardeer voor wie ze zijn. Daarnaast zijn er mannen die na jaren ineens weer contact met me opnemen en dan nog de mannen die me op straat letterlijk gaan achtervolgen (not so funny). Dan heb je natuurlijk ook nog de mannen die het doodeng vinden, aangetrokken worden, maar direct denken in termen van seks denken en dan wanneer ze al of niet een relatie hebben, niet weten wat en/of en ze daarmee iets willen.
De grap is dat ik juist in de vrouwelijke energie ontwikkeling met mezelf bezig was en niet met mannen en me in eerste instantie liever richt op meerdere en andere connectievlakken met een man. So there’s nothing to be afraid of voor die mannen.

Wat ik hiermee duidelijk wil maken is dat het allemaal om energie gaat en hoe het voor vrouwen (en mannen) in hun voordeel kan werken, wanneer ze zichzelf door en door kennen, zichzelf durven te laten zien en wat er gebeurt als je vanuit je vrouwelijke energie in ontspanning en ontvankelijkheid gaat zitten in plaats van pushen en rushen.


Seksualiteit en sensualiteit

Wat ik hiermee ook duidelijk wil maken is dat mijn werk als feminine energy coach heel veel gebieden beslaat en dus ook het seksuele en intieme, terwijl ik mezelf daarmee niet heb geprofileerd. Maar ik ontmoet steeds vrouwen, waarbij ze ofwel uit zichzelf over dit aspect gaan praten, terwijl ze in eerste instantie met een andere ontwikkelingsvraag binnenkwamen of dat ik zelf op een gegeven moment voel, er is iets aan de hand in hun liefdes/seksrelatie op deze niveaus. Ik spreek dit dan uit en het blijkt de spijker op zijn kop. Het is eigenlijk ook heel logisch, want in relaties in het algemeen en op seksueel en intiem gebied kun je het meest open zijn en met je vrouwelijke energie aan de slag gaan en tegelijkertijd de meeste maskers opzetten en een act spelen.

Ik hoorde verhalen van vrouwen die door de éne man frigide werden genoemd en door de volgende een sex animal, vrouwen die vaker seks willen dan hun vriend en daarover gefrustreerd raken, vrouwen die hun eigen grenzen overgaan door mee te gaan in de seksuele voorkeuren van hun man terwijl dit niet is waar zij zich veilig en comfortabel in voelen, vrouwen die liever faken dan eerlijk zeggen wat ze willen en voelen, vrouwen die hun eigen lichaam nog nooit hebben ontdekt, vrouwen die seksueel misbruikt zijn en op zoek naar een gezonde relatie met zichzelf en een ander, vrouwen die pijn hebben bij penetratie en daardoor niet kunnen genieten van seks en nog veel meer verhalen.

Daarnaast zie ik ook hoe vrouwen met zichzelf en hun lichaam omgaan in alle lessen die ik geef en helemaal wanneer ik ga spelen met vloeiende heupbewegingen en sensualiteit. Gevolg: gegiechel en ongemak voor de één, soms tot tranen toe en bevrijding voor de ander. Ik zag er gisteren weer een mooi voorbeeld van, zo heerlijk om te zien, wanneer een vrouw wel helemaal durft los te gaan.

Waarschijnlijk zal het ook met mijn caribische roots te maken hebben dat ik van nature met mijn heupen wil bewegen, me heerlijk voel in salsa e.d.
Zo is er ook een verschil tussen schuifelen, je weet wel van links naar rechts bewegen op langzame muziek en slowen in de soulscene in de jaren tachtig. Bij slowen gingen je heupen alle kanten op en had je vloeiende bewegingen, die uiteraard nog beter tot zijn recht kwamen door het soort muziek waar je op danste, zoals bijvoorbeeld de vibe van Betty Wright's 'tonight is the night that you make me a woman'.
Wil je meer zien over seksualiteit en andere culturen, dan vind je de Sunny Side of Sex misschien interessant.


Jezelf durven zijn, geven en ontvangen, grenzen stellen en openstellen

Ik stelde mezelf door al deze gesprekken, beelden en ervaringen steeds meer vragen:

Hoe kan het dat vrouwen wel seks met iemand hebben, maar zichzelf niet door hun eigen (seks)partner durven te laten masseren bijvoorbeeld. Why not? Dat komt pas echt dichtbij en durf je iemand zo dichtbij te laten komen, maar ook durf je te ontvangen als vrouw? Hier hoor ik ook issues. Vrouwen die het doodnormaal vinden om een blow job te geven, maar ach als die man geen orale seks wil geven… laat maar. Of vrouwen die druk bezig zijn om hun partner tot een orgasme te brengen en zelf een orgasme faken en er dus geen tijd en aandacht aan besteden om te laten weten wat zij willen en lekker vinden, terwijl wij vrouwen notabene wel 10 keer kunnen klaarkomen achter elkaar. Hoe bedoel je doe je jezelf tekort.
Dan heb je nog de vrouwen die het oké vinden of doen alsof ze het oké vinden wanneer een man recht op zijn doel afgaat en zich na 10 minuten snurkend omdraait, terwijl ze er net zin in begonnen te krijgen.
En ja, het schijnt dat er ook nog moet worden uitgelegd dat de vagina geen speeldoos is dat tot doel heeft om daar zo snel mogelijk een vinger in te proppen, gevolgd door zoveel mogelijk vingers en dat het veel meer kan lonen voor beide partijen om eerst dat hele gebied eromheen te verkennen met aandacht.

Wat voor vrouwen ook belangrijk is, is grenzen stellen. Natuurlijk kun je daar soms mee spelen en buiten je comfortzone gaan, maar alleen wanneer je 100% in contact bent met je puurste zijn en weet wat je wilt en niet wilt. Niet omdat een ander je ergens toe dwingt.
Sommige van jullie denken misschien... logisch, maar je moest eens weten voor hoeveel mensen dit niet logisch is. Vergis je niet hoeveel mannen zich hebben laten inspireren door pornofilms waarin alles draait om de man en zijn plezier en de vrouw gewillig alles in en over zich heen laat komen, letterlijk en figuurlijk en vrouwen die door diezelfde films blijkbaar denken dat dat gewoon is. In Hotel Sophie, sinds kort op tv, hoor je daar ook interessante verhalen over. Het zijn weliswaar jongeren, maar daar begint het.


Kies voor zelfliefde

Al deze verhalen hoor ik met regelmaat voorbij komen van vrouwen die het anders willen, dit niet durven te vragen of aan te geven en meegaan in onrealistische beelden. Ik denk dat het eerste zaadje (leuke woordspeling) om hierover te schrijven is gepland in mijn twintiger jaren. Een meisje vertelde mij dat ze in de zeven jaar dat ze een relatie had met haar vriend nog nooit was klaargekomen. Ik vond dit zo ongelooflijk en vooral zo veelzeggend over wat geef je elkaar, wat durf je te ontvangen, wat durf je te zeggen en ook durf je je eigen lichaam te ontdekken?

Ik heb zoveel mooie, leuke en interessante mannen ontmoet waarbij ik heb gezien dat ze echt wel willen geven en liefdevol en zorgzaam willen zijn voor hun vriendin of vrouw. Dus ik geloof dat ze dat ook echt wel in bed willen doen. Alleen niet iedere man weet hoe en niet iedere vrouw durft te ontvangen en te vragen en mannen houden van duidelijkheid, maar ook van liefdevolle aandacht, respect en waardering en ofcourse willen ze jouw beste minnaar ever zijn.

En hierin zit nou net de crux, wanneer je als vrouw meer liefde voor jezelf hebt, waardering en respect, zul je merken dat je relatie met mannen ook gaat veranderen plus de mannen die je aantrekt. Ook zul je dan zelf veel liefdevoller zijn, zonder dat je daar je best voor hoeft te doen, want je bent gewoon, het is puur een kwestie van zijn. En als je dan ook nog respectvol naar jezelf bent en jezelf waardeert en dankbaar bent voor wie je bent, stel je dan eens voor wat er gaat gebeuren in relatie tot anderen en dus ook tot mannen en je eigen man of vriend. Je hoeft die man niet steeds te controleren, op zijn nek te zitten, jaloers te zijn, je te gedragen als een weerhuisje, gekwetst, beledigd of anderszins, omdat je hem wilt manipuleren, bezitten of iets dergelijks. Dit komt allemaal voort uit onzekerheid. Er is geen man die dit gedrag leuk zal vinden en het pijnlijke is dat jij hier als vrouw zelf ook helemaal niet blij van wordt en je relatie lijdt eronder.

Werk eerst aan jezelf, ken jezelf, weet wat je wilt, weet dat je perfect bent en dat je zelf al liefde bent, pas dan kun je optimaal gaan verbinden, emotioneel, mentaal, spiritueel en ook fysiek.

©TrippleShape


Mail naar info@trippleshape.nl voor het maken van een afspraak voor feminine energy coaching.
www.trippleshape.nl
Durf jezelf te zijn, Sparkle & Shine

Burnout, zorg beter voor jezelf


Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in .....

Kies voor jezelf vanuit LiefdeWaarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Ego houdt zich bezig met de buitenwereld en ...

Yin Yoga, maak ruimte in jezelf


Wanneer je gestressed bent en je opgejaagd voelt, wordt je door Yin yoga weer bij je centrum gebracht, terwijl je beweegt in alle rust.

Ook wanneer je zo uitgeput bent, dat je geen focus meer hebt en de kracht in je lichaam hebt verloren is yin yoga ideaal. Je hoeft namelijk niet de hele tijd op je ...

Gezond door Knuffels


Knuffels geven warmte, liefde en aandacht.
Dat is wat ieder mens nodig heeft, jong en oud.
Net zoals positieve, liefdevolle en opbouwende reacties en relaties.
Een tekort aan dit alles, kan ervoor zorgen dat je letterlijk afstompt..... koud wordt en ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.


 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


  Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”