Yoga verlicht rugpijn

Ik weet nog dat ik een nieuwe jongen in mijn yogalates-les had.
Hij bevestigde wat yoga-beoefenaars al weten en wat goed is om te herhalen: Yoga helpt tegen rugklachten.
Hij zei letterlijk: "Yoga werkt veel beter dan al die pijnstillers die ik van de huisarts kreeg. Binnen 2 weken was mijn rugpijn al minder en nu gaat het gewoon goed." Van zo'n bericht word ik nou blij. Uit onderzoek is ook gebleken dat  zowel yoga als stretching een positieve invloed heeft op lage rugklachten.

Hieronder vind je een eenvoudige yoga houding die rugpijn helpt verlichten en die je overal kunt doen, zowel thuis als op het werk.
Zorg er bij iedere houding voor dat je luistert naar je lichaam (en eventueel de adviezen van je fysiotherapeut). Je lichaam zal je altijd aangeven of iets wel of niet goed voelt. Voel ook of je daadwerkelijk ontspannen in een houding kunt blijven, met een rustige ademhaling en ontspannen ledematen en ga niet verkrampen. Laat de ademhaling altijd voor je werken. Wanneer het lukt adem je in en uit door je neus en anders in door je neus en uit door je mond. Bij iedere uitademing kun je dan iets meer ontspannen toelaten in je houding. Je zult zien dat bewegingen en poses zo veel makkelijker worden om uit te voeren of aan te houden.

Halve draai (Ardha Matsyendrasana – Halve god van de vissen)

Heerlijk ontspannend voor je rug.

Zit met de benen gestrekt naar voren. Buig je knieën en zet je voeten op de grond. Leg je linkerbeen op de grond met je linkervoet dicht bij de rechterbil (i.p.v. beide benen te buigen, kan je je linkerbeen languit over de vloer uitstrekken voor een lichtere, meer eenvoudige versie). Plaats je rechtervoet aan de buitenkant van de linkerknie op de grond. De rechterknie wijst omhoog. Houd beide zitbotjes aan de vloer. Maak jezelf lang op een uitademing en draai naar rechts. Zet je rechterhand achter je op de grond. Zet je linkerelleboog aan de buitenkant van je rechterknie en breng je onderarm omhoog met je hand gestrekt. Kijk over je rechterschouder naar achteren. Adem 10-20 keer lang en diep. Op een uitademing kom je terug naar het midden. Strek je benen weer voor je uit en doe de oefening nu andersom.

Voordelen:
-Vergroot de flexibiliteit van je rug
-Verlicht rugpijn
-Verlicht spanning in de armen, schouders, rug en nek
-Masseert de buikorganen
-Opent de borst en zuurstoftoevoer naar de longen
-Maakt de heupgewrichten soepel
-Zorgt dat de energie goed kan doorstromen door je wervelkolom

Gewoon elke dag even doen!

RugYoga op je werkplek of een privé sessie

Ook dat kan via TrippleShape.

De Personal Trainer van TrippleShape combineert verschillende bewegingsdisciplines die zorgen voor versterking van je lichaam, alswel souplesse.

Al deze disciplines werken heel bewust vanuit je centre. Het zijn disciplines waardoor je je niet alleen lichamelijk beter gaat voelen, maar ook geestelijk. Daarnaast verbeter je je lichaamshouding en lichaamsbewustzijn en dat heeft een positieve invloed op je persoonlijke presentatie. Heb je een druk leven door bijvoorbeeld een baan/gezin die veel van je vraagt, dan is dit je ideale energy training.
Werk je in de wereld van presentatie (tv, film, entertainment, muziek/zang), dan is deze personal training ideaal, omdat je inside en outside combineert. Je traint intensief, mindful en met liefde voor jezelf.

Je wordt getraind door de founder van TrippleShape®. Zij zette in Nederland als eerste de barreworkout op de kaart.
Al vanaf haar 4e jaar volgde zij intensief balletlessen en ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in de sportbranche, waarbij ze zich uiteindelijk verder is gaan ontwikkelen op het gebied van yoga en pilates. Haar privé trainingen en workouts kenmerken zich door het naadloos combineren van verschillende bewegingsdisciplines.
Daarnaast heeft zij jarenlange ervaring als bedrijfscoach binnen de arbodienstverlening op het gebied van ziekteverzuim en werkt zij als personal coach.

De personal trainingen en werkvloer workouts zijn voor zowel mannen als vrouwen.

Training op de werkvloer haalt meer uit je werknemers

TrippleShape haalt je werknemers een moment uit hun dagelijkste routine èn laat ze lichamelijk op een ontspannende manier in actie komen.

Hierdoor vergroot je de effectiviteit en efficiëntie van je werknemers.
Ze zijn na deze inspanning namelijk weer alert en hun geest is rustig.
Vanuit een rustige geest ontstaan de beste vernieuwingen, ideeën en inzichten en krijgen ze weer focus.


Tarief:
€ 100,00 per uur excl. btw 21 % en
excl. reiskosten € 0,19 ct. per kilometer

Personal TrippleShape training

Tarief:
per 60 minuten

€ 75,00 bij afname van 1 PT sessie

€ 70,00 bij afname van 3 PT sessies

€ 65,00 bij afname van 5 of meer PT sessies

Locatie: Kockengen (Afslag A2 Breukelen, Midden-Nederland)
Privé training aan huis is mogelijk binnen een straal van 25 km. vanaf Kockengen, voor de meerprijs van € 0,19 ct. reiskosten per kilometer.