Text and copyright by Gladys Daniel

Opkomst van de Vrouwelijke Energie

Sinds 2010 is de disbalans tussen mannelijke- (yang) en vrouwelijke (yin) energie aan het veranderen op aarde. Sinds 2012 is het overduidelijk dat de Feminine Energy in opkomst en dat is nodig.
Maar wat is dat nou Vrouwelijke Energie? En waarom krijgt het juist nu zoveel aandacht?
In eerste instantie is het handig om de twee woorden
♀️Vrouwelijk en ⚡Energie te splitsen.

Vrouwelijke (yin) energetische eigenschappen

Vrouwelijke energetische eigenschappen/kwaliteiten zijn oa.:
intuïtief
naar binnen gericht
ontvankelijk
voelen
verzorgen
verbinden
creatief

Eigenschappen die ooit enorm werden gewaardeerd in oude tijden.

De waarde wordt nu vooral toegekend aan ratio, cijfers, meetbaarheid, wetenschappelijk bewezen, doelgericht denken, prestatie e.d. de mannelijke energetische principes.
Deze mannelijke (yang) en vrouwelijke (yin) principes zijn een gegeven en in ieder persoon man of vrouw aanwezig, alleen de mate waarin verschilt van persoon tot persoon. Over het algemeen hebben vrouwen iets meer yin invloed en mannen meer yang, uitzonderingen daargelaten.

Yin en yang zijn 2 polen van hetzelfde fenomeen en het één is dus niet beter of slechter dan het ander. Ze zijn beide nodig voor het evenwicht in het fenomeen. Dat fenomeen kun je zelf zijn en daarom wordt er gesproken over het heilige huwelijk binnen jezelf sluiten, dat is wanneer je eigen yin-yang energie in balans is en je precies weet op welk moment en hoe je deze energetische yin-yang kwaliteiten optimaal kunt inzetten.

Yin en Yang, Vrouwelijke energetische en mannelijke eneretische energie zijn constant in beweging op weg naar harmonie

Energie = beweging. Energie beweegt op een trillende, golvende manier.
Een frequentie is een aantal regelmatig terugkerende trillingen of golven (kom ik binnenkort op terug) per tijdseenheid.
Heel kort door de bocht en eenvoudig gezegd is een hogere frequentie aantrekkelijker dan een lagere. Soortgelijke trillingen trekken elkaar aan.
Dus wanneer jouw trilling laag is door omlaag brengende gedachten/emoties, woorden en handelingen, trek je dezelfde lage energie aan. Denk aan het afstemmen op een stemvork.

Je kunt je eigen energie verhogen door je bewust te worden van wat je denkt, voelt, spreekt en doet en dit ten gunste van jezelf en dus indirect je omgeving te verbeteren.

Wanneer je handelt conform wie je bent en niet conform de verwachtingen van anderen, zul je je eigen ritme vinden en eigen kwaliteiten ontdekken.
Voor dit bewustwordingsproces is het nodig om af te stemmen op je eigen hoogste energie frequentie en daarvoor dien je naar binnen te keren en tegelijkertijd open te staan voor het ontvangen van boodschappen van licht en liefde (hoogste energetische frequenties).
Creëren / scheppen is bijvoorbeeld echt een vrouwelijke oerkacht (zwangerschap/bevalling) en voor creatie heb je rust, ruimte (naar binnen keren) en inspiratie (=openstaan voor) nodig.

Onderdrukking Vrouwelijke energetische kwaliteiten niet langer acceptabel

Aangezien deze vrouwelijke kwaliteiten nu lange tijd (ca. 2000 jaar, inderdaad sinds de opkomst van het christendom waarbij de zachte vrouwelijke kracht en leven in overeenstemming met de natuur werd verdrongen door mannelijke macht) weinig waarde hebben gekregen is de wereld uit balans geraakt (denk oa. aan de financiële crisissen veroorzaakt in een door mannen gedomineerde cultuur).

Uiterlijk vertoon en macht hebben de overhand gekregen en creatie, inspiratie, verbinding, voelen en spiritualiteit worden als 'zweverig' (want niet meetbaar) gezien.

Natuur zoekt altijd naar evenwicht

De disbalans tussen mannelijke en vrouwelijke energie en vooral de onvrede daarover en dat de vrouwelijke energie haar weg wil vinden, merk je op persoonlijk en collectief niveau.
Wat er gebeurt wanneer de weegschaal uit balans is, is dat het tegenwicht enorm wordt versterkt om een aanzet te geven voor een nieuw evenwicht. Daarom zal het vrouwelijke nu energetisch meer en meer aandacht krijgen en willen.

Moeder Aarde vraagt om liefdevolle aandacht

Vrouwelijke Energie aandacht geven is in het belang van de mensheid
Het is een roep van de aarde zelf (vibraties, trillingen, energie) om ons wakker te schudden en een kentering te realiseren en weer evenwicht te vinden tussen de mannelijke en vrouwelijke principes. Juist nu de technologische ontwikkelingen zo snel gaan. Misschien zelfs te snel voor de biologische ontwikkeling en intelligentie van de mens. Kijk naar iets als Artifical Intelligence, waarbij apparaten de mogelijkheid hebben om 'zelfstandig' te leren en beslissingen te nemen.

Technologische kwaliteiten en ontwikkeling vertonen grote overeenkomsten met kwaliteiten van de mannelijke energie, zoals doelgericht, tijdgericht, meetbaar en prestatiegericht werken. Wanneer de wereld op deze mannelijk georiënteerde energie blijft werken en AI zich blijft ontwikkelen, welke gevolgen heeft dit dan voor de mens? Maken wij onszelf op deze manier overbodig?

Tot nog toe zijn de vrouwelijke energie principes, zoals verbinding, intuïtie, gevoel en menselijke warme en liefdevolle aanraking nog niet / minder makkelijk door robots te evenaren. De basisbehoeften van een mens ten aanzien van liefde willen ontvangen en delen zitten hier ook in verborgen. Dit is wat een mens nodig heeft om te blijven voortbestaan.Het is dus noodzakelijk voor de mensheid dat wij de vrouwelijke energie principes hetzelfde gewicht toekennen als de mannelijke energie principes.

Omarm je eigen mannelijke en vrouwelijke energie

Stap in je leiderschap
Daarom is het nodig dat wij vrouwen als Sisters uniten en uit de slachtofferrol stappen en ons eigen leven gaan leiden ipv leiden. Het is belangrijk onze verantwoordelijkheid te nemen en een voorbeeld te zijn voor ons vrouwelijke nageslacht.

Je hoeft je niet als een man te gedragen

We hoeven ons daarbij niet als mannen te gedragen en aan de ijzers te gaan hangen voor een sixpack of onszelf met grove taal te manifesteren of geweld en herrie te maken.
Juist niet.

Omarm je vrouwelijke kwaliteiten

We hoeven ook niet te wachten totdat anderen onze waarden inzien. Wat we dienen te doen is onze eigen waarde inzien, onze vrouwelijke kwaliteiten te omarmen.
We dienen van onszelf te houden en in onszelf en ons leven te geloven en dat uit te stralen (wederom licht en liefde). Dat betekent dat we niet continu in dienst van een ander hoeven te staan of van hot naar her te vliegen totdat we uitgeput zijn.

Op de eerste plaats dienen we te zorgen dan ons eigen glas vol is, zoals je eerst je eigen zuurstofmasker opzet, voordat je een ander kunt helpen.

Door als vrouw het voorbeeld te geven nodig je mannen uit om ook innerlijk evenwicht te vinden

Wanneer de de kunst van onszelf zijn onder de knie hebben, worden we veel aantrekkelijker doordat we onze eigen energie hebben verhoogd. Zo nodigen we mannen uit om ook de zachte vrouwelijke kracht in zichzelf te vinden. Mannen op hun beurt dienen ook hun mannelijke energie te omarmen op een gezonde en niet destructieve manier, waardoor wij als vrouwen ook onze eigen mannelijke energie gaan waarderen. Want het één bestaat niet zonder het ander.
Op die manier komen we nader tot elkaar en sluiten we een heilig spiritueel huwelijk met elkaar.

With Love & Light
Copyright by Gladys Daniel. Vind je mijn teksten dusdanig interessant dat je ze wilt delen, laat me dit dan weten en vraag om toestemming om dit te delen op je site met een link naar deze bron.

"De combinatie van beweging met spreken/luisteren vond ik fijn en is anders dan andere coachingsworkshops die ik heb gevolgd. Heel leuk, ik had nog wel uren door kunnen gaan. Jammer dat het zo snel voorbij ging :-). Bedankt!"


"Dit was een cadeau voor mezelf!"

"Alsof je het over mij had!

Verhelderend.
Dit is liefdevol naar jezelf kijken - voelen - luisteren :-)"

Reviews over de Trainer

A. H. uit Overloon – Personal Energy Coaching
“Ruim een uur enkele reis was voor mij steeds meer dan de moeite waard. Gladys:
- is een energie-gever
- leert je om je eigen energie te creëren
- leert je hoe je efficiënt met je eigen energie kunt omgaan"


Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.


Jooske Doormalen, 35 jaar - Persoonlijke Vrouwen Coaching
“Ik wilde de energy-workshop doen om wat meer inzicht te krijgen in mijn energie gevers en -nemers en één en ander op een rijtje zetten, nu ik mijn baan heb opgezegd om een ander carriere pad in te kunnen slaan. Uiteindelijk heb ik een privé coachingssessie gevolgd bij de TrippleShape Energy Coach.

De coaching voldeed volledig aan mijn verwachtingen. Na de sessie had ik een verhelderende kijk op waar ik nu sta en wat ik nu nodig heb.
Gladys is  in haar coaching duidelijk en direct en ik kon zelf creatief bezig zijn. Ik hou daar wel van.
Daarnaast is ze rustig en doortastend. Niet veroordelend, maar wel kritisch. Ze heeft mij een verhelderende spiegel voorgehouden.
Het is fijn dat ze duidelijk goed luistert en alles wat ze hoort meteen verwerkt naar een snelle analyse, waardoor ik aan het denken wordt gezet en weer naar een volgende stap kan.

Ik vind dat iedereen soms een coach nodig heeft en verdient. Bij Gladys van TrippleShape ben je aan het juiste adres.
Ik beveel haar zeker aan als coach. ”


Helena Westerhout – Deelnemer lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


Judith Webber - Pure Human - Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."