11-02-2016, Copyright Gladys Daniel

Burnout, Depressief, Chronisch moe?

Het resultaat van tekort aan Zelfliefde & voeding voor je ziel

Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Een duidelijk signaal om jezelf eens onder de loep te nemen en beter voor jezelf te zorgen.
Blijkbaar vind je het jezelf niet waard om jezelf te geven wat je nodig hebt en andere mensen en hun ideeën belangrijker.
Een bijkomend effect van continu vanuit je hoofd leven in plaats vanuit je gevoel.

Luister tijdig naar de signalen van je lichaam en de fluisteringen van je ziel

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in de fase zit van wie niet horen wil, moet voelen. Je hebt de fluisteringen van je lichaam, hart en ziel niet gehoord of genegeerd en nu sta je op knappen; je voelt je gestressed, zwaar overspannen of wellicht zelfs opgebrand.
Kortom, het is tijd voor een verandering. Een innerlijke verandering.

Je bent al Perfect, dus stop met continu perfectionistisch gedrag

Je bent meer dan goed genoeg
Wanneer je leest over burnout en de potentiële kanshebbers, kom je woorden tegen als perfectionistisch, harde werkers en mensen met een enorm verantwoordelijkheidsgevoel.
Wat er vaak niet bij staat is dat dit symptomen zijn van een onderliggende oorzaak. Terwijl dat juist precies is waar het om draait... om de wortels van het probleem.
Want waarom moet (met de nadruk op moet) je zo hard werken van jezelf? Waarom ben je zo perfectionistisch?
De antwoorden hierop zijn waarom het gaat. Vervolgens zul je uitkomen bij de kern van het probleem:
Vind je jezelf wel goed genoeg? Hou je echt van jezelf? Waardeer je en respecteer je wie je bent, je eigen ideeën?
Kun je voelen wat jij wilt in plaats van moet.

Ontdek jouw aangeboren Perfectie

Al wil de wereld je anders laten geloven. Jij bent van nature perfect. Je bent precies gemaakt zoals je bent bedoeld, van binnen en van buiten.

In 'Jij bent Perfect' vertel ik je daar meer over naar aanleiding van 2 burnouts en met name de herstel- en helingsfasen daarna. Met dit boek heb je een leidraad voor je persoonlijke ontwikkelingsproces in handen. Je zult mensen en zaken vanuit een heel ander perspectief zien en de verbanden ontdekken tussen alles op deze wereld. Het maakt je leven zachter, inzichtelijker, liefdevoller en makkelijker.

Het boek is geschreven bij de carddeck Feminine Awakening en ook heel goed los van de kaarten te gebruiken.

Ontwikkel je Vrouwelijke energie en Intuïtief Persoonlijk Leiderschap.
Laat de magie beginnen.

Een Burnout is een spiritueel ontwikkelingsproces, mits je dit aan durft te gaan

Zo bezien krijgt Burnout een hele andere dimensie. De dimensie van een spiritueel proces. Het wordt dan duidelijk wat de samenhang kan zijn met een gelijktijdige depressie of een depressie die kan ontstaan.

Je onderdrukt jezelf letterlijk! Wat je voelt, wat je wilt.
Je neemt jezelf niet serieus, je voelt je onzeker (ja, ook mannen voelen zich wel eens onzeker) en doet daardoor steeds dingen die je eigenlijk niet wilt of je doet teveel of durft niet voor jezelf op te komen. Hierdoor pakken donderwolken zich inderdaad samen boven je hoofd, je schouders, je nek en lichamelijke spanning en verkramping ontstaat, om nog maar te zwijgen van de vele andere lichamelijke signalen, die je waarschijnlijk al te lang hebt genegeerd.

Het is tijd voor Verlichting.

Een burnout vraagt om zachter en liefdevoller met jezelf om te gaan

Liefdevoller en zachter met jezelf omgaan vraagt in deze maatschappij dat je naar binnen keert en je niet langer gek laat maken door de buitenwereld. Het vraagt om een verrijking van je binnenwereld. Daarvoor heb je momenten voor jezelf nodig, zodat je jezelf kunt horen en voelen.

Tips om Momenten van Rust en Ruimte te creëren in je leven:

Zorg voor tijd alleen

Zorg voor stilte in zo'n moment van alleen zijn

Wandel. Wandelen zorgt voor een frisse wind door je hoofd letterlijke en crëert daarmee figuurlijk ruimte

Neem 1 of meerdere breaks op een dag. Je hoeft dan echt niet in een meditatiestand. Ga maar eens 10-15 minuten languit op de bank liggen met je ogen dicht in stilte en luister naar wat je jezelf hebt te vertellen. Grote kans dat je nieuwe inzichten krijgt.

Neem een warm bad of een extra lange douche omringd met geuren waarvan je houdt

Smeer jezelf daarna letterlijk in met zachtheid

Laat jezelf verzorgen, denk aan: massage, manicure, pedicure e.d.

Wees creatief: ga tekenen, schilderen, kleien, bakken, tuinieren of iets dergelijks. Dit valt allemaal onder voeding voor je ziel èn voeding voor je vrouwelijke energie.

Na Burnoutherstel- en heling wordt je niet meer de oude, want transformatie gaat over vernieuwing

Een burnout kan een gift zijn. Een geschenk dat uit die wolken naar je toe komt. Het cadeau ben jezelf. De vraag is: durf je jezelf uit te pakken?
Ga je deze spirituele uitdaging aan om echt goed voor jezelf te zorgen, van jezelf te houden en gehoor te geven aan wat jij voelt of...
Laat je jezelf van alles aanleunen door de maatschappij, een psychische stoornis aanpraten en onderdompelen in de pillenindustrie, van slaappillen en andere tranquillizers?

Je hebt altijd een keus!
Remember dat je hier bent om te leren en voor jezelf te kiezen en van jezelf te houden.

Ga er doorheen, verander je gedrag en wellicht je kijk op normen en waarden die je van huis uit hebt meegekregen en niet van jezelf blijken te zijn en dan kun jij die Phoenix zijn die herrijst uit de ashes van je Burnout!

Hou je jezelf klein en onderdrukt of kies je voor een wederopstanding? What's it gonna be?
Als je ervoor kiest om dit proces zelf te doorleven, begeleid ik je hierbij met alle liefde en helderheid, zodat het vertrouwen in jezelf groeit.

It can feel like a hell of a rollercoaster ride and an amazing journey at the same time.
You can do it!

P.S.
Pas op: heb je niet geleerd van je eerste Burnout (ja, een burnout is een levensles met een specifiek thema), dan ligt een tweede op de loer. Je kunt dit voorkomen. Echter iedereen heeft hier op aarde zijn eigen levenslessen te leren en misschien ben je nog niet genoeg tot het gaatje gegaan. Dat kan alleen jouw eigen wijsheid je vertellen.

Via info@sheflow.nl kun je direct een afspraak maken voor een persoonlijke coachingssessie. Dan kunnen we samen achterhalen waar de oorzaak ligt van je energielekken en wat je nodig hebt om weer energiek in het leven te kunnen staan.

Een klant vertelt

M. Janssen, 43 jaar, via werkgever aangemeld voor Burnoutherstelcoaching

"..... Onze sessies hebben mij geholpen bij het vergroten van mijn zelfliefde, om vaker naar binnen te keren, zodat ik meer in contact met mezelf kom. Ik was zo geblokkeerd en wilde weer stromen en jij hebt mij daarbij geholpen door een spiegel voor te houden, door mijn kennis te vergroten en inzichten te verschaffen over de werking van de elementen en over mijn mannelijk en vrouwelijke energie. En hoe belangrijk het is dat deze in harmonie zijn. Al tientallen jaren leef ik vanuit daadkracht en op wilskracht. Ik wist simpelweg niet anders, maar jij hebt mijn leven verrijkt met het koesteren van mijn vrouwelijke energie, mijn binnenwereld die veel te weinig aandacht kreeg, altijd maar moeten presteren, in de actiestand ipv vertragen, controle uit handen geven. .... Zelfliefde is echt een woord dat ik was vergeten en door jou pas echt ben gaan voelen. Lief zijn voor mezelf. En doe ik dit uit zelfliefde of alleen maar om die ander te plezieren?! Ik ben een beetje geschrokken van hoe vaak ik meer energie aan anderen geef dan aan mezelf. Nu ik mij daar bewust van ben, kan ik beter voor mezelf zorgen. .....

Momenteel lees ik met veel plezier je boek. Ik vind dat je op een hele prettige manier schrijft. To the point, liefdevol, bemoedigend, aanmoedigend, de 'we-vorm' geeft een gevoel van saamhorigheid en tegelijk deel je zoveel belangrijke inzichten, kennis, tips en oefeningen met je lezers. Ik geniet ook van elke illustratie. Prachtig!

Het is voor mij een werkboek en naslagwerk in-één.

Naast het coachingstraject beveel ik ook zeker je boek aan. Dat is zo'n mooie aanvulling tijdens en na het coachingstraject. Ik zou ze zeker combineren."

Een klant vertelt

mevr. A. H. uit Overloon – Personal Coaching Energie

“Ruim een uur enkele reis was voor mij steeds meer dan de moeite waard.
Gladys:
-is een energie-gever
-leert je om je eigen energie te creëren
-leert je hoe je efficiënt met je eigen energie kunt omgaan"