juli 2017

Ga dansend door het leven en neem je ruimte in

Vrijwel alle vrouwen die ik coach hebben een issue met ruimte. Wanneer ze nog in het begin van hun proces zitten, voelen ze zich vaak gevangen. Gevangen in zichzelf en zelf gecreëerde gevangenis. Vaak zie je dat dit vanuit de opvoeding is ontstaan. Het heeft je misschien ooit gediend, maar nu mooie vrouwen is het tijd om daaruit los te breken.

Ruimte voor jezelf creëren betekent bewegingsvrijheid en ook ademruimte. In ruimte kun je groeien, je armen uitstrekken en je licht laten stralen. De andere kant van ruimte is grenzen stellen. Dit is iets waar mannelijke energie beter in is. Vrouwelijke energie is vloeiend, samensmeltend. Dit is een mooie kwaliteit, het is echter wel belangrijk dat je weet wanneer je samenvloeien oké is en wanneer je eigen ruimte innemen wenselijk is voor je welzijn. Omdat sommige vrouwen zich minder makkelijk kunnen afsluiten van hun omgeving, is het essentieel dat je je eigen heilige ruimte creëert, in reality danwel in je hoofd. Me-time dient iedere dag aandacht te krijgen. Dit komt je zelf ten goede en de relaties met anderen.

Ruimte innemen en grenzen zijn heel belangrijk, want anders komen andermans energieën ongevraagd jouw space in. Om beide te kunnen, is het belangrijk om stevig te wortelen hier op aarde in je zijn. Weten wie je bent. Geloven in jezelf. Jezelf waardevol vinden. Dan gaat ruimte innemen, creëren en beschermen vanzelf en kun je dansen door het leven.

Om te dansen heb je ruimte nodig. Ruimte waar je maar wilt dansen...

In je woonkamer

Op het podium

In je dansstudio

En

In je leven

Om te kunnen dansen op het ritme van je ziel

Ik werd wakker met dit geweldige nummer van Pink in mijn hoofd, dat ik bij menige bodyshape les heb gebruikt en soms als ik in een oldie mood ben ook in de TrippleShape BarreWorkout les opzet.

🎵If God is a DJ, life is a dance floor

Love is the rhythm, you are the music

If God is a DJ, life is a dance floor

You get what you're given it's all how you use it

Get your ass on the dance floor now!🎶

Over oldies gesproken. In 2016 schreef ik al een stukje over ruimte nav het volgen van een heerlijke tango les:

Durf je Ruimte in te nemen