Mannelijke versus Vrouwelijke Energie in Relaties

Alles in het leven heeft 2 kanten, bestaat uit tegengestelde krachten. Licht bestaat niet zonder donker, donker bestaat niet zonder licht. Geen beneden zonder boven, geen dag zonder nacht. Het één is niet beter of slechter dan het ander, slechts anders.  Belangrijk is in te zien dat het één niet zonder het ander kan en dat we te maken hebben met polen die elkaar aantrekken.
Dit geldt ook voor mannen versus vrouwen of beter gezegd mannelijke energie versus vrouwelijke energie.

Iedere man heeft vrouwelijke energie in zich en iedere vrouw heeft mannelijke energie in zich. Alleen de mate waarin verschilt. Zo hebben de meeste mannen relatief meer mannelijke energie en de meeste vrouwen relatief meer vrouwelijke energie in zich. Uiteraard zijn er ook mannen en vrouwen voor wie het anders ligt. Vaak zie je dan dat een meer vrouwelijke man een meer mannelijke vrouw aan zijn zijde heeft.
Het is aan jou hoe je met je eigen mannelijke en vrouwelijke energie omgaat.

Je ouders, opvoeding en onderwijs kunnen heel bepalend zijn voor jouw kijk op relaties en mannen

Dit kan positief of negatief zijn. Wanneer je als vrouw een goede band hebt met je vader, heb je al heel wat gewonnen op het vlak van je toekomstige relaties met mannen. Heb je dit niet gehad met je eigen vader, maar wel een mooi vaderfiguur in je leven gehad dan is dit nog steeds waardevol en zal het je helpen in je eigen relaties. Vervolgens kan het zijn dat je geen enkele vaderfiguur hebt gehad, maar bijvoorbeeld wel hele goede relaties met mannelijke familieleden die liefdevol, waardevol, zuiver en oprecht met je omgingen.

Er is ook een andere kant. Een kant waarin je geen bovenstaande hebt ervaren en (waarschijnlijk mede daardoor) negatief bent beïnvloed door je moeder over mannen, in de zin van 'mannen zijn slecht, onbetrouwbaar, je hebt er niets aan' etc. etc. Zij hadden waarschijnlijk zelf negatieve relaties met mannen, die ze overigens door hun eigen gedrag in stand hielden.
Ook kan het zijn dat je moeder en meerdere vrouwenfiguren in je leven (vaak ook weer je oma en overgrootoma en zo verder) niet bezig waren met vrouwelijke energie versus mannelijke energie en hoe dat elkaar positief kan beïnvloeden.

Daarbij kom je in ons onderwijssysteem ook niet verder dan een paar biologisch eenvoudige plaatsjes over mannen en vrouwen en voortplantingsorganen, zoals dat zo zorgvuldig wordt omschreven, beschreven en verteld. Op de basisschool word je niet geleerd hoe mannelijke en vrouwelijke energie werkt, noch op de middelbare school en ook in vervolgopleidingen leer je dat niet bewust.

Terwijl dit een heel interessant werkveld en vooral speelveld is en de relaties tussen mannen en vrouwen aanzienlijk kan verbeteren.

Wees Vrouwelijk

Wanneer je als vrouw met meer vrouwelijke energie niet optimaal gebruik maakt van deze krachten, zul je qua energie leeglopen. Persoonlijk, maar ook in relaties krijg je hiermee te maken en het niet goed omgaan met je vrouwelijke energie kan er zelfs mee te maken hebben dat je geen relatie hebt of geen mannen aantrekt, danwel afstoot. Hoe mooi je ook bent.

Natuurlijk houden de meeste mannen van een vrouwelijk geklede en goed verzorgde vrouw (en inderdaad ze kunnen naar vrouwenbillen en borsten kijken alsof hun leven ervan afhangt, zonder dat het ze interesseert wie er nog meer aan die billen of borsten vastzit), maar ze houden zeker ook van de manier waarop je je gedraagt.
Dit betekent dat crocs echt nooit oké zijn en wanneer je moeder wordt, betekent dat niet dat je geen minnares meer hoeft te zijn. Although maybe it will take a while, er is meer dan moeder zijn. Bovenal ben je vrouw.

Wanneer je een man wil die meer mannelijke energie heeft zit deze man niet te wachten op een mega onafhankelijke, ik weet het allemaal beter, ik doe het allemaal wel zelf, altijd commentaar hebbende vrouw, om het maar kort door de bocht aan te geven.

Toch gedragen veel vrouwen zich op die manier. In een wereld waarin enerzijds grenzen tussen mannen en vrouwen lijken te vervagen, is er anderzijds juist behoefte aan duidelijkheid. Vrouwen kunnen meer, mogen meer en doen meer, waarbij je je kunt afvragen of dit je vrouwelijke energie allemaal wel ten goede komt. Want veel vrouwen hebben blijkbaar weinig tijd en energie meer over om nog gewoon vrouw te zijn.
Nu zeg ik niet dat je hoeft te borduren in het raamkozijn van je kasteel terwijl je man op het slagveld een gevecht aan het winnen is (ofcourse het is jouw man, die wint altijd), toch zit hier wel wat in.

Zelfvertrouwen maakt sexy

Want hoe vaak zit jij als vrouw nog voor je uit te staren, hangend op de bank met een kop thee, een goed boek, je teennagels lakkend, dansend door de woonkamer, haren los, heupen los, ben je creatief bezig en vergeet je daarin de tijd en hoef je helemaal niets? Hoe vaak denk je 'het is oké, ook als het niet op mijn manier gaat'?

Ben jij vol zelfvertrouwen en hou je van al je rondingen en laat je dat ook merken? Of vraag je je partner steeds is mijn kont niet te dik in deze jurk? Die overigens meestal zal zeggen dat het wel meevalt of er absoluut goed uitziet, omdat hij weet dat dat het gewenste en beste antwoord is, wil je nog op tijd op de geplande afspraak aankomen.
Geef jezelf alles wat je nodig hebt en be a she wolf. Love yourself first!


Doe je eigen ding

Zorg ervoor dat je je eigen dingen doet. Laat niet jouw plezier van die man afhangen, maar creëer je eigen plezier. Spreek af met vriendinnen, ga dansen met andere mannen, zorg voor bezigheden die je echt leuk vindt, ontwikkel jezelf en geniet van jezelf. Hou je bezig met vrouwelijke creaties; tekenen, schilderen, voor mijn part punniken, maar doe iets dat je spirit voedt en waar je heel blij van wordt en je ei in kwijt kunt.

Veel vrouwen stoppen ineens met hun wereld te laten draaien zodra er een man in hun leven komt. Misschien ken je het van jezelf of herken je het van een vriendin. Ineens is alles 'we.' Voor een bepaalde verliefde fase kan dit tijdelijk oké zijn, maar op een gegeven moment kan dit ongezonde proporties aannemen.
Blijf jezelf en doe wat je zelf leuk vindt.

Voor alle single ladies: Het is de bij die naar de bloem komt en niet de bloem naar de bij. Think about this.Perfectionistiche regel tante versus relaxte vrouw

Helaas, de meeste vrouwen zijn tè druk, tè perfectionistisch, tè onzeker en tè dominant. Hierdoor raak je verwijderd van je pure zelf die er volledig mag zijn. Die pure zelf die zich volledig open en bloot durft te geven aan een man, die pure zelf die überhaupt mag ontvangen in plaats van voor iedereen klaar te staan en jezelf te vergeten. Je hoeft niet alles onder controle te hebben.

Je zit je man op zijn huid en terwijl hij wil helpen in het huishouden heb je commentaar omdat hij de theedoeken niet rechtsom maar linksom heeft opgevouwen en je bent in staat om zijn rondslingerende sokken door zijn neusgaten te proppen.

Zoals wij vrouwen een man willen en geen watje, zo willen mannen een vrouw en geen betweterige moeder die ze steeds op hun kop zit.

Hard versus Zacht

Lieve vrouwen, don't push yourself to hard. Het kan anders, beter, rustiger, relaxter, leuker en vooral makkelijker. Door te luisteren naar je vrouwelijke energie.

Het kan zijn dat je te hard bent geworden voor jezelf, waardoor je bent vergeten dat je zacht mag zijn en mag voelen. Misschien ben je wel een alleenstaande moeder die overal alleen voor staat en denkt dat ze moet overleven en ben je vergeten te leven. Mannen ruiken het wanneer je continue in de daadkrachtige mannelijke doelgerichte modus zit.

Zoals mannen het ook ruiken wanneer je een vrouw bent die haar gevoel, intuïtie en instinct volgt. Een vrouw die goed voor zichzelf zorgt, lekker in haar vel zit en plezier heeft, daar houden ze van.

Mannen houden van vrouwen die zacht durven te zijn. En een rol meer of minder, they can handle it. Own your curves and waves.

Man-Vrouw Anatomie = Geven en Ontvangen

Plastisch gezien wordt het duidelijk wat het verschil is tussen mannen en vrouwen als we kijken naar hoe we biologisch gemaakt zijn en anatomisch in elkaar zitten.
Hierna zul je het altijd onthouden.
De vagina van de vrouw is zacht en open = ontvankelijk
De penis van de man is hard en naar buiten en omhoog gericht = gevend

Mannen houden van daadkrachtige acties, doelgericht, gefocused van A naar B, probleemoplossend, beschermend voor wie hij lief heeft. Maak gebruik van deze talenten.

De baarmoeder van de vrouw is een plaats om te creëren, warm en veilig. De ultieme superpower, de kracht om leven te schenken.
Hier liggen de vrouwelijke talenten verscholen: intuïtie, instinct, creatie.
Wanneer je deze vrouwelijke talenten gaat inzetten kom je tot nog iets veel mooiers:
De compleet relaxte vrouw.

Let's talk about sex

Nu we het toch over geslachtsdelen hebben, let's talk about sex. Laat ik dan direct iets zeggen in het voordeel voor de vrouwen.
Mannen eigenen zichzelf meer en andere dingen toe dan vrouwen en vinden dat geoorloofd.  Zoals bijvoorbeeld meer salaris voor dezelfde functie en ....
een lekker jong ding (op zijn tijd).
Ze verschuilen zich dan achter de vruchtbaarheid van de jongere vrouw.

Wat zij en jij wellicht niet weten is dat wij vrouwen een evenzo legitieme reden hebben om voor een jonge god te kiezen. Uiteraard, we like sixpacks en houden van fysiek sterke mannen (persoonlijk prefereer ik wel atletisch en geen bodybuilder, dat heeft voor mij teveel met compensatie te maken).
Waarom: we willen sterk nageslacht en een man die ons kan beschermen.

Onderschat ook niet de sexyness van een intelligente man.

Daarnaast willen we een man met seksueel uithoudingsvermogen.
Dat gaat helaas bij mannen vanaf 25 jaar al achteruit en vrouwen zijn juist seksueel op hun top rond hun 40ste.
De meest perfecte match is daarom een vrouw van 40-45 met een jongen van 25-30.

Nee, je bent geen cougar, maar gewoon een gezonde vrouw, met gezonde behoeften en houdt van een man met nog een behoorlijke dosis testosteron, omdat dit zijn bedprestaties ten goede komt.

Nog een ander weetje...
Vrouwen hebben lief van boven naar beneden: je zal eerst in een vrouw haar hart moeten komen, voordat je ergens anders komt.
Bij mannen werkt het andersom, eerst willen ze weten wat voor vlees ze in de kuip (bed) hebben en dan volgt eventueel de rest.


Liefde van de man gaat door de maag

Laatst vertelde een man me hoe hij het waardeert wanneer een vrouw goed kan koken: "Rijsttafel, kaarsjes erbij, goede sfeer, hmmm...... dan voel ik me de king."
Ja hoor, ze willen best wat voor je terugdoen. Klussen in huis bijvoorbeeld. Iets typically male in ieder geval, waarvoor ze hun spierballen kunnen laten rollen en waarvoor jij ze dan weer complimenten kan maken.

Mochten de mannen nu achterover gaan hangen en denken dat het de Romeinse tijd is, waar ze liggend aan tafel worden verwend.
Vrouwen houden er ook van als mannen voor ze koken en er wordt gevraagd: "Wat wil je drinken schat."
Tijdje terug vroeg een man me op de thee (ja, echt, geen bier, geen wijn, just tea). Zo iets is al nice.

Let the King always makes you feel his Queen!


Liefdevol, waardevol en respectvol: King and Queen

Je bent hier als vrouw niet om mannen af te snauwen, te commanderen en hun figuurlijk te castreren. Mannen willen waardering en respect, zoals jij dat ook wilt. Mannen willen een liefdevolle en warme vrouw en deze vrouw ook graag liefde geven.

Laat die man man zijn, laat hem om je geven, voor je zorgen op zijn manier, op je jagen en je begeren en geef je over. Streel zijn mannelijke ego, door hem te laten doen waar hij goed in is.
Soms is hij onzeker, steun hem juist dan. In bed is zo'n plaats waar mannen onzeker kunnen zijn, dus je mag best de touwtjes in handen nemen.
Tijdens uitgaan en op de dansvloer is voor veel mannen ook niet echt hun comfortzone. Ze zijn echt bang om te worden afgewezen dames. Echt, vele mannen hebben me dit al verteld en heel duidelijk laten merken. Be nice to them.

Mannen hebben ook behoefte aan liefde en vooral positieve complimenteuze aandacht. Laat je man zien en voelen dat je trots op hem bent, je veilig bij hem voelt en niet alleen wanneer je met zijn tweeën bent, maar vooral ook in gezelschap.

Mannen: blijf ook oefenen in het complimenten geven aan je vrouw, want zij heeft dit net zo hard nodig als jij en gedijt hier ook op. Don't take us for granted.
Onlangs hengelde mijn dochter naar complimenten voor haar hulp in het huishouden. Ik realiseerde me weer oh ja, mannen en kinderen zijn the same (positief bedoeld men), ze willen continu horen hoe goed ze zijn. Dit sprak ik uit tegen mijn dochter en zei dat het me opviel dat als ik én het huishouden doe én werk én zorg voor het eten én het huis opknap én sfeer creëer én mijn best doe op diverse vlakken als moeder ik daar nooit iets over hoor. Wat in ons persoonijke geval wat gechargeerd is, aangezien mijn dochter het ook vaak genoeg wel ziet en waardeert.
Daarop zei ze zonder nadenken: "ja, maar dat is vanzelfsprekend."

For all the ladies out there, vind een man die jou niet vanzelfsprekend vindt!! Een man die echt iedere dag dankbaar is dat jij in zijn leven bent en dat laat zien, voelen en horen.
Je bent echt alles behalve vanzelfsprekend.

Sparkle & Shine

Nog niet zo lang geleden zag ik een hele mooie dame van eind 50. Ik vond haar mooi omdat ze er goed verzorgd en elegant uitzag, jeugdig voor haar leeftijd, stralend en hele sprankelende ogen had. Ik zei dit ook tegen haar. Later stond ik nog even met haar te praten en daarna met haar man. Later zag ik welke man (overigens eveneens een fijne energie) er bij haar hoorde en  complimenteerde ik hem met zijn vrouw. Waarop hij met een big smile zei: "Dank je, dat betekent dat ik iets goed doe."

Het was zo mooi om te zien hoe deze mensen echt liefdevol, waardevol en respectvol met elkaar omgingen en plezier hadden met elkaar.

Inderdaad:
"Wil je weten hoe een man omgaat met zijn vrouw? Kijk naar de uitstraling van de vrouw aan zijn zijde."

Oké, wanneer je als vrouw je sparkle kwijtraakt hoeft dat niet persé aan je relatie te liggen, toch zie ik hier vaak een verband. Hoeveel stellen zijn niet bij elkaar uit gewoonte, gemakzucht, zogenaamd voor de kinderen of welke andere smoes dan ook? Een relatie is bedoeld om elkaar omhoog te brengen, niet om elkaar naar beneden te halen.

Je hebt ALTIJD een keus

Iedere dag dat je in een relatie zit waarin je geen sparkle meer voelt heb je een keus:
Blijven, weggaan, eraan werken. Vraag jezelf bij iedere keus en afweging af: doe ik dit uit zelfliefde of voor iemand buiten mij? Stelregel 1: kinderen zijn geen excuus.
En het 'tot de dood ons scheidt' is ontstaan vanuit het idee dat de man de vrouw moest onderhouden en de vrouw nog geen eigen rechten had. Soms heb je al eerder in een relatie een 'bijna-dood-ervaring' en misschien is dat wel het moment om elkaar te bedanken voor de gezamenlijke doorgebrachte tijd. Of wie weet komt er echt iemand anders op je pad, die niet zomaar een fling is.

Mannen gaan vaak van de één naar de ander, omdat ze blijkbaar een ingebakken angst hebben om alleen te zijn. Ze doen dit net zolang totdat ze op een plek zijn die echt goed voor ze voelt en waarbij de innerlijke onrust verdwijnt. Dit kan te maken hebben met leeftijd, ontwikkeling en/of gewoon met man-zijn.
Ze maken dan een keus voor iemand, waarbij ze er later achter komen dat deze keus niet echt vanuit de juiste reden kwam. Misschien was de keus maatschappelijk gewenst (echt, zoveel mannen die de mening van hun moeder een rol laten spelen bij de keus voor een vrouw) of om een andere reden niet oké. Bij zowel mannen als vrouwen heb je personen die denken dat ze moeten 'saven.' Een redder zijn voor de ander. Dan is de relatie überhaupt al niet gefundeerd op basis van gelijkwaardigheid.
Ook kunnen mannen verliefd worden op het feit dat hun ego dusdanig wordt gestreeld door een vrouw, dat ze dat misschien meer geweldig vinden dan de vrouw in kwestie zelf.

Tja en de liefde op het eerste gezicht? I don't know. Je kunt je direct aangetrokken voelen tot iemand uiterlijk gezien en de energie van de ander aanvoelen, maar liefde is meer dan dat en gaat niet alleen over de buitenkant. Verliefdheid kan instant zijn, liefde is meestal iets dat groeit. Daarom kan een 'liefde op het eerste gezicht' uitmonden in een desillusie wanneer je elkaar echt door en door leert kennen.

Vrouwen blijven vaak te lang in een relatie hangen uit angst dat ze alleen zullen blijven voor de rest van hun leven. Dat is een verschil, want vrouwen kunnen heel goed alleen zijn en voor zichzelf zorgen. Maar het is het idee dat ze zullen overblijven that kills them.

Mannen zijn soms echt naïef ten aanzien van vrouwen (die hen volledig voor hun kar spannen) en vrouwen doen soms alsof ze niet beter weten, maar weten echt heel goed hoe de vork in de steel zit.

Het is niet zelden dat een 'ander' op het pad van een relatie komt, wanneer er toch iets in een relatie niet 100% goed zit, of wanneer het voor de betrokken partijen in een relatie tijd is om naar the next level te gaan.
Het zou fijn zijn als zowel mannen en vrouwen hierover eerlijk zijn naar de ander en vooral ook naar zichzelf. Want liegen en bedriegen is nooit oké en getuigt van angst.
Tegen de vrouwen wil ik zeggen: het is niet dat jij slechter bent of die ander beter dan jij als persoon, het is tijd voor verdere ontwikkeling en ontplooiing van jezelf en je partner. Dit kan betekenen dat jullie wegen scheiden.

Je wordt verliefd op je eigen spiegelbeeld. Je ziet iets in de ander dat jij graag wilt leren. In sommige relaties kun je elkaar steeds weer opliften en nieuwe dingen van elkaar leren en blijven groeien, in andere relaties heb je op een gegeven moment alles van die ander geleerd en is het tijd om verder te gaan, omdat het energie niveau daalt tot een dieptepunt en je er niet meer uitkomt. De koek is dan echt op. Zorg er wel voor dat je dankbaar bent dat je hebt gegeten en dat de koek lekker was. Realiseer je dat de relatie je ook van dienst is geweest.

Vreemdgaan en Sexuele Energie

Wanneer hij één keer vreemd gaat.... maybe you ask yourself why.
Wanneer hij meer dan eens vreemdgaat en je blijft, dan kun je jezelf afvragen of je jezelf het beste gunt. Wil je altijd byside of tweede keus zijn, of wil je dat een man je behandelt als zijn queen?
Iedere seconde dat je langer blijft bij een man die meer dan eens vreemdgaat, maak je jezelf kleiner en het respect in je relatie gaat verloren naar 2 kanten. Hoe vaak je hem ook verwijten maakt, het heeft geen zin. Je eigenwaarde en je relatie worden er niet beter van.
Hij denkt dat hij het kan maken, jij denkt dat je niet goed genoeg bent. Je veschrompelt als vrouw als een doperwt, terwijl je zoveel meer waard bent.
Wanneer hij voor langere tijd vreemd is gegaan met één en dezelfde, is hij gewoon te laf om een keus te maken en enjoys you both. Maak dan de keus voor hem en ga.
Always wear your crown.

Dat is één kant van dit vreemdgaan verhaal.


Sexuele Energie en Openheid

Toch is iets anders ook interessant om in te zien. Een man kan zich ook aangetrokken voelen tot meerdere vrouwen, zonder met ieder van hen sex te hebben, omdat hij wordt aangetrokken door de vrouwelijke energie die hij zelf niet heeft.  Hij wil zich steeds weer verenigen met die vrouwelijke energie om tot Oneness te komen.

Dit geldt uiteraard niet alleen voor mannen, maar ook voor vrouwen.
Het is belangrijk om hierin open te zijn naar elkaar toe.

Sexuele energie is de uitwisseling van twee polariteiten om tot Eenheid te komen.
Het gaat om een vereniging van mannelijke en vrouwelijke energie. Aangezien iedere man en vrouw beide energieën in zich heeft, betekent dit dat je je ook tot iemand van dezelfde sexe aangetrokken kunt voelen.

Steeds wanneer de sexuele life force energy wordt gedeeld is er sprake van een uitwisseling van energieën en informatie. Hierdoor kun je delen van jezelf helen en transformeren, waardoor je groeit in je bewustzijn.

Wanneer je je aangetrokken voelt tot een ander is het dus zaak om hier bewust naar te kijken en jezelf af te vragen:
Is hier puur sprake van fysieke lust of is er meer aan de hand en is er sprake van energetische codes die uitgewisseld willen worden, waardoor zowel jij als die ander zal groeien.
Het is belangrijk om hierin open en eerlijk te zijn naar elkaar toe en wanneer nodig afspraken met elkaar over te maken.

Wanneer je de ander de ruimte geeft om zijn of haar liefde te delen op energetisch niveau en daardoor te helen, kan dit je relatie ook ten goede komen, omdat die positieve invloed wordt meegenomen binnen de al bestaande relatie. Op die manier hoeft een ander geen bedreiging te zijn, die vrouw of man waarmee je zo graag knuffelt, mee zoent, sex mee hebt, maar die niet je vaste partner is. Dan kan het woord 'vreemdgaan' ook worden verandert en de negatieve lading ervan af worden gehaald. Een ander is nooit jouw bezit.

Je weet altijd diep van binnen of iets puur en zuiver is of niet. Wanneer het voor jou niet goed voelt hoe je partner hier mee omgaat, praat erover en lees anders nog een keer de tekst hierboven onder 'Je hebt altijd een keus.' Zoals je dus ook een keus hebt om monogaam te zijn of niet.

Open, Ontvankelijk en Creatief, Communicatief

Doe jij waar jij goed in bent als vrouw: ontvangen, creëren, rond zijn in je lichaam en rond zijn in je bewegingen, rond zijn in je kronkelende gedachten .
En vraag die man om hulp, laat hem zijn mannelijke krachten voor je inzetten. Natuurlijk kun je alles alleen, maar wanneer iets voor je gedaan wordt is het echt heerlijk om te ontvangen. Vraag het. Laat hem die plank ophangen (zeg hoe geweldig hij dat heeft gedaan) en dan zet jij de spullen erop. Hij de basis, jij de sfeer. Hij bouwt het huis en jij richt het in en maakt het huiselijk, een plaats waar hij graag komt. Teamwork. Echt hij helpt je met liefde. En wanneer dat niet zo is, dan weet je dat hij niet de man voor jou is.

Communiceer!
Communiceer met elkaar. Zeg tegen elkaar wat je wel en niet wilt. Een man met minder woorden een vrouw met meer woorden à là. Just say it, met respect voor de ander en omdat je het beter wilt, niet om de ander te veroordelen.

Toon interesse in elkaar. Vraag de ander hoe het gaat, wat hij/zij letterlijk bezielt, leuk vindt om te doen en dergelijke.

Wanneer je niet meer communiceert, het je eigenlijk allemaal niet meer interesseert, is de vonk er echt wel uit. Boos of geïrriteerd zijn is een teken dat die ander je nog iets doet. Tenzij je natuurlijk zo amazing verlicht in je vel zit, dat je geen energie aan boosheid wilt verspillen. But above all, we're still human.Plan jullie tijd samen

Doe tenminste 1x per week/ per 2 weken bewust iets samen. Het liefst iets actiefs. Natuurlijk kun je samen bankhangen, bedhangen, wat gaan drinken en uit eten gaan.
Het wordt echter interessanter wanneer je samen iets actiefs gaat doen buiten de deur. Ga samen dansen bijvoorbeeld. Tango is the ultieme manier to stay close and heat up the fire en salsa doet het ook goed. Of kies voor kizomba of zouk wanneer je een danstalent bent.
Bij partnerdans kan de man zijn mannelijke leidersrol op zich nemen en jij kunt shinen. Het is ook een perfecte oefening om de man zijn ruimte te geven en de kans te geven om leider te zijn. Ben jij dan onderdanig? Nee, integendeel, een goede leider/danspartner geeft jou juist alle ruimte om jezelf in volle glorie te laten zien.

Samen sporten kan ook een goede activiteit zijn. Een sport bijvoorbeeld waarbij hij jou iets kan leren. Mannen houden van helpen en jou te laten zien hoe het moet.
De meeste mensen houden van een beetje spanning. Wil je de adrenaline iets laten stijgen, ga dan samen letterlijk in een rollercoaster.
Activiteiten in de buitenlucht zijn weer goed voor de broodnodige ontspanning. Wat dat betreft is bos of strand weer ideaal.

Wat je ook doet, zorg dat je kunt lachen met elkaar, om elkaar en om jezelf.

Heel afgezaagd maar een relatie is echt als een plant, geef je geen water dan gaat 'ie dood.


To fix or not to fix

Neem je eigen verantwoordelijkheid in een relatie. Weet wat je wilt, zeg wat je wilt, hoe je het wilt en doe wat je wilt.
Soms is het misschien hopeloos en valt er niets meer te redden en soms kan iets kleins al leiden tot een verbetering.
Met name voor relaties waarin kinderen zijn speelt dit een enorme rol. Je bent vaak vader en moedertje aan het spelen en vergeten om elkaars minnaars te zijn, onder het mom van geen moe, geen tijd. Tijd kun je maken en van sommige dingen krijg je juist weer energie.

Hierbij moet ik altijd denken aan een nummer van Betty Wright, waarin ze zingt:
'Be a cook in the kitchen, a lady in the street,
you can't show your teeth to every guy you meet,
it's allright to be a little sweet,
be a mama with the kids and you know what in the sheets."

Ik denk ineens aan een vrouw die vertelde dat het qua seksuele activiteit op een laag pitje stond in haar relatie en daar baalde ze van. Ik vroeg haar waarom ze op die man was gevallen en wanneer ze hem het meest sexy vond. Ze vond hem woest aantrekkelijk wanneer hij aan het klussen was in huis en echt niet leuk wanneer hij zich hopeloos en hulpeloos gedroeg met de kinderen. Ik stelde haar voor om die aantrekkelijke klussituatie te creëren, om te ontdekken of hij het vuur nog in haar kon aanwakkeren. De week daarop kwam ze stralend binnen en zei: 'nog bedankt voor de tip, met een knipoog.'
Soms is het makkelijker dan je denkt.
Met tijd, aandacht en oprechte interesse in elkaar en weten wat je zelf wilt en waar je behoefte aan hebt kom je een heel eind.

In the end

Uiteindelijk wil je natuurlijk een man die van je houdt zoals je bent, in je lievelingsjoggingbroek met gaten en je haar ontploft. En aan de andere kant boeit die man je nog zoveel dat je ook bereid bent om die broek eens uit te trekken.
Je wilt een man die van je dark side en bright side houdt en niet 3 weken van de maand, maar 4 weken van de maand, if you know what I mean.
Vrouwen willen een man die zich wast, zijn tandenpoetst en goed verzorgd. Sorry, mannen, maar bij sommigen gaat het bij die basale zaken nog wel eens mis. Ook wij houden van jullie af en toe ongeschoren en in je sport outfit, alleen die gebreide trui van je oma mag je echt verstoppen.
En bovenal.... we houden van een man die zijn best voor ons doet. Verover ons!

Het beste van twee werelden

Communiceer eerlijk met elkaar

leer van elkaar

wees oprecht geïnteresseerd in elkaar

kom tot elkaar

respecteer en waardeer elkaar

geniet van elkaar

lach met elkaar

bemin, begeer en bevredig elkaar en

Hou van elkaar.

Laat ieder in zijn/haar waarde en kracht en help het beste in elkaar naar boven te halen.
Dat is namelijk waar relaties voor bedoeld zijn, om elkaar letterlijk te helpen ontwikkelen en te laten groeien en vooral bloeien. Dat betekent elkaar ook de ruimte geven. Want wanneer je steeds in iemands nek hijgt (oké, divers te intepreteren, kan ook positief zijn), op de huid zit, in iemands ruimte ontstaat er krapte, kan je niet ademen, je armen niet uitstrekken en je licht niet laten stralen.Become wild, be wild and stay wild

Onthoud dat je je als vrouw altijd vrij wilt voelen en dat je niet gemaakt bent voor beknotting, belemmering, afstraffing, mishandeling en zeker niet getemd mag worden.
Wanneer je dat toestaat zul je psychisch wegkwijnen. Je hoeft niet netjes te zijn en binnen de lijnen te kleuren, beschaafd of aangepast. Je mag met je blote voeten dansen in het gras en je heupen losgooien. Sterker nog, het is een noodzaak.

Of het nu de wolf of leeuwin in je is... Be Wild!

And Remember:
Every Wild Woman needs a Wild Man


Wees dankbaar voor de mannen en vrouwen op je pad en love yourself first.


Copyright Gladys Daniel, SheFlow

Wanneer je deze tekst wilt delen, vermeld dan de bron, mijn naam en een link naar deze site.


Wil je hier in real ife mee aan de slag gaan? Kom dan eens langs voor vrouwelijke energie coaching, of nodig me uit voor een feminine energy lezing.

Review A. H. uit Overloon – Personal Coaching
“Ruim een uur enkele reis was voor mij steeds meer dan de moeite waard. Gladys:
- is een energie-gever
- leert je om je eigen energie te creëren
- leert je hoe je efficiënt met je eigen energie kunt omgaan"