symbool man, mannelijke energie, relaties energie


symbool vrouw, vrouwelijke energie, relaties energie, relatietherapie


Relaties & Energie (part I)

Zo vaak hoor ik mensen zeggen over zichzelf of anderen dat een relatie 'mislukt' is, of dat ze hebben gefaald of meer van dat soort luchtkreten. Relaties mislukken niet. Een relatie is gebaseerd op energieën die elkaar aantrekken, omdat ze iets van elkaar te leren hebben.

Misschien wissel je met de één voor een bepaalde periode energetische codes uit door middel van een seksuele relatie (binnenkort meer hierover) en bij een ander leer je weer andere lessen. Bij wat in de volksmond een 'liefdesrelatie' wordt genoemd, heb je vele lessen te leren.

Ik geloof dat deze zielsafspraken al voor je geboorte zijn gemaakt. Et voilà, dan staat ineens die persoon voor je neus, waarvan je denkt: "damn hier kan ik niet omheen". Ongeacht wat jij denkt, vindt of wilt, alles gebeurt op het juiste moment, wanneer de tijd rijp is. Zolang je van elkaar te leren hebt, ben je bij elkaar. Dat kan een moment, een dag zijn, een maand, een paar maanden, jaren en voor sommigen wellicht heel veel jaren, de rest van hun leven, omdat ze heel veel van elkaar te leren hebben op diverse niveaus én elkaar energetisch blijven upliften.

Vul je eigen leegte door jezelf te voeden

Omdat veel mensen hun eigen leegtes willen opvullen met een ander, hebben ze soms niet het onderscheidingsvermogen om duidelijk te zien waarop hun relatie gebaseerd is en welke lessen te leren zijn en of ze al zijn geleerd. Dan kan er manipulatie en claimgedrag ontstaan en dat heeft niets meer te maken met liefde, maar alles met angst. En wat te denken van pussy power (to be continued...).

Resultaat: onzuivere en ongezonde relaties, die meestal te lang (totdat jij er klaar voor bent om jezelf niet langer voor de gek te houden) doorsudderen. Vaak verschijnt er dan een ander ten tonele die je laat nadenken over 'wat nu.'

Stop de schuld-slachtoffer modus

Vrouwen zijn er heel goed in om 'die ander dan te blamen' en vervolgens te verzanden in bitterness en mannen zijn er over het algemeen heel goed in 'om te lang in de categorie comfortabel en gemak' te blijven en lijken daarnaast hartverbinding en seksuele verbinding makkelijker te kunnen scheiden.

Realiseer je dat niemand schuld heeft en niemand slachtoffer is, wanneer je zuiver met elkaar communiceert en in de eerste plaats met jezelf op dit gebied.

Laat de energie stromen

Onzuivere relaties zijn een bron van energielek en kunnen zelfs mede een bijdrage leveren aan een burnout. Omgekeerd kan een burnout leiden tot een nieuwe visie op je relatie, de benodigde communicatie, het dichter naar elkaar toe komen of juist verwijderen van elkaar.

Het is niet 'tot de dood ons scheidt', maar 'zolang de energie op een heldere en dus zuivere manier stroomt.'


Copyright Gladys Daniel, SheFlow

Wanneer je deze tekst wilt delen, vermeld dan de bron, mijn naam en een link naar deze site.


Wil je hier in real ife mee aan de slag gaan? Kom dan eens langs voor vrouwelijke energie coaching, of nodig me uit voor een feminine energy lezing.

Review van een klant die nav dit artikel voor coaching kwam:

"Ik voel me niet meer opvliegerig, opgejaagd of aangevallen.
Nu ik inzie dat alle activiteiten om zelfwaardering te bevorderen als losse flodders aan elkaar hangen, ben ik in een staat van rust gekomen.
Dat de sessie bij jou dit inzicht zou geven en de energieblokkade weg zou nemen, had ik nooit verwacht. Ik wil je daarvoor van harte bedanken.

Dhr. E. " (vader van 4 kinderen)