Creëer harmonie met een duizenden jaren oude filosofie: Feng Shui

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Hout

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Vuur

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Aarde

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Metaal

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Water

Cras justo odio, dapibus ac facilisis in, egestas eget quam.

Feng Shui, een energy boost voor je woon- en werkomgeving

Rust, ruimte en energie in je hoofd, hart, lichaam, spirit èn... huis.
Want zoals je door middel van beweging energie kunt creëren in je lichaam, door yoga, tai chi en qi gong de energie laat stromen en door het werken met je chakra's je energie verbetert, zo kun je ook de energie in je huis en je werkomgeving laten stromen en omhoog brengen.

Zeg nou zelf, waar woon of werk je het prettigst? Daar waar het een opeenstapeling is van rommel, vies, druk en onrustig? Of in een omgeving waar je de ruimte hebt om te zijn en te creëren en waar je jezelf heerlijk voelt.

Met je huis en werkplek is het net zoals met je hoofd, hart, lichaam en geest. Je functioneert het beste wanneer je ruimte hebt en ongehinderd kunt doen wat en leven zoals je wilt.
Dan spreekt het voor zich dat opgehoopte stapels, bergen wasgoed, overvolle emailboxen, schoenendozen met bonnen (voor de ondernemers onder ons) niet voor je werkt, maar de rust verstoort. Overal waar het te vol is kan de energie niet stromen.
Dat is een eenvoudig principe.

Burnout & Feng Shui
Kenmerkend voor mensen met een burnout is dat je overvol bent, overprikkelt en je kunt de orde niet meer bewaken. Chaos is er ontstaan en je ziet door de bomen het bos niet meer. Je weet ook niet waar je moet beginnen om ruimte te creëren. Terwijl juist opruimen het ultieme medicijn is voor je hoofd. Een Feng Shui Home & Work consult kan je dan echt zoveel rust en adempauze geven.


Wat is Feng Shui
Feng Shui betekent letterlijk 'wind en water'.

Feng Shui is een meer dan 3000 jaar oude filosofie, die leert hoe je woon- en werkomgeving je welzijn kan beïnvloeden op fysiek- emotioneel- en levensniveau.

Bij deze Chinese filosofie wordt er gekeken naar de harmonie tussen natuurlijke en gecreëerde vormen en naar de tegengestelde, maar elkaar aanvullende krachten yin (massief en onbeweeglijk) en yang (licht en actief).
Volgens de Feng Shui-filosofie is iedereen en alles op deze wereld met elkaar verbonden door een stroom van universele energie: Chi (letterlijk: levenskracht).

Het doel van Feng Shui is om onze leef- en/of werkomgeving zo aan te passen dat de Chi optimaal kan stromen en uw leven positief beïnvloedt.

Feng Shui werkt met de natuurelementen en windrichtingen.

Creatie:

 • Hout voedt het vuur
 • Vuur schept aarde (as)
 • De aarde herbergt metaal
 • Metaal draagt water
 • Water voedt hout.

Bij Home Energy maken we gebruik van bovenstaande Oosterse principes om de energie vloeiend te laten stromen in je woon- en/of werkomgeving. Feng Shui heeft verschillende methoden om mee te werken. Ik werk met de Bagua methode en gebruik daarbij de moderne bagua. Deze is een combinatie van de oorspronkelijke 8 hoek Pa-Kua en het Lo-Shu vierkant.
Hierbij wordt de plattegrond van je huis onderverdeeld in 9 gebieden die overeenkomen met een bepaald leefgebied. Ieder leefgebied heeft zijn eigen energie en element.

Qua inrichting en stijl gebruiken we eigentijdse styling die jouw stijl en smaak weergeeft.

Tijd voor actie
Kun je ook wel wat ruimte in je leven, huis, werk, hoofd, hart, lichaam en geest gebruiken?
Maak dan direct een afspraak voor een Feng Shui Home & Work Energy consult.

Energie wil bewegen, kom in actie.

Wu Xing (vijf elementen)

Alles hangt met elkaar samen

Wu Xing kan worden verdeeld in twee cycli die een balans tussen de elementen aangeven: de een staat voor creatie / voeden en de andere voor vernietiging /controleren.

Je energie zal optimaal door jezelf en je omgeving (zoals je huis) stromen, wanneer je de elementen elkaar laat voeden, zodat er harmonie ontstaat.

Creatie / voedend:

 • Hout voedt het vuur
 • Vuur schept aarde (as)
 • De aarde herbergt metaal
 • Metaal draagt water
 • Water voedt hout.

Vernietiging / controlerend:

 • Hout verdeelt de aarde
 • Aarde absorbeert water
 • Water dooft vuur
 • Vuur smelt metaal
 • Metaal hakt door hout

Bagua (8-kantig vierkant)

Rijkdom & Welvaart (fengshui)

Rijkdom & Welvaart staan gelijk aan dankbaarheid en openheid. Ben jij dankbaar voor al wat er al is en ben je open om te kunnen ontvangen?

Slaapkamergeheimen (fengshui)

#fengshuiwindwater #homeenergy #energieinhuis #huisenergie #vanhuisnaarthuis #fengshui #sheflow #energieinjehuis #sfeerinjehuis #sfeervolwonen #harmonieuswonen #harmoniethuis #harmonieinhuis #interieurinrichting #fengshuiadvies #huisconsult #energieconsult #energieinjeomgeving #liefdevolhuis #thuisvoelen #thuiskomen #burnoutenergie #fengshuiinterieur #fengshuiburnout #rustinjehoofd #thuiskomenbijjezelf #fengshuislaapkamer #bedgeheimen #energieslaapkamer #liefdesenergie #relatieenergie #slapenenergie #fengshuislapen #energiekopstaan

Volgens het principe van Feng Shui heeft de slaapkamer twee functies: sex en slapen. The place where the magic happens.
Oftewel het is dè plek in je huis voor ultieme ontspanning en liefde.

Review

Marleen Broekhuizen & Michiel Piepers – coaching Home Energy Kleur & Interieur

“Je kent het misschien wel; Drukke baan, weinig thuis, zoekt rust in huis, maar chaos.  Dan besluit je ook nog samen te gaan wonen. Leuk! Maar al die spullen?!
Ik ben van nature een verzamelaar, een georganiseerde chaoot, heerlijk toch? Maar in huis is dat niet altijd even handig en met twee huishoudens naar één, wordt dat erg lastig.

Op zoek naar hulp, rust en inzicht was daar, de reddende engel,  Gladys Daniel,  voor een Home Energy Consult.
Met handige tips en handvatten als, “begin eens alleen met die kast uit te ruimen en tegen de muur te zetten” ontstond er een zucht aan energie in huis. Ook tips voor kleur en materiaal zorgde ervoor dat het huis meer rust kreeg en in balans kwam.

Door de opdrachten die we afzonderlijk van Gladys kregen, ontstond er tevens een inzicht in wat wij beide van het huis vonden en wat we nodig hadden om meer samenhang te creëren in ons huishouden.
We zijn nu een paar maanden verder en nog steeds komen er kleine dingen aan het licht die door Gladys in beweging zijn gebracht.
Zo fijn! Ik kom in rust thuis en kom tot rust thuis.

Bedankt!”