Groen in de Elementen: Hout

Groen in Kleurenwiel: geel + blauw

Groen in Chakra's: Hartchakra

Groen in Pantone S/S 2021 Trendkleuren

Spring/Summer 2021 New York:
Green Ash
Mint

Spring/Summer 2021 London:
Pickled Pepper
Beach Glass
Sphagnum

Groen

Algemene betekenis
Groen is de verfrissende kleur van het leven, van levensenergie.
Het staat voor de vernieuwing die de lente met zich meebrengt, jong en onervaren ('nog groen zijn') en open voor een nieuw avontuur, klaar voor nieuwe ontwikkelingen ('het licht staat op groen'). Nieuwe ontwikkelingen brengen groei met zich mee en vruchtbaarheid. De eigen-wijze vrijbuiter is een typsiche persoonlijkheid die past bij de kleur groen en de houtenergie van de lente.
Groen is tevens de kleur van balans en harmonie.

Groen en natuur'lijke' ontspanning

Op deze foto zie je 3 prachtige effecten van de kleur groen:

1. Natuurlijke cycli
De Fibonacci spiraal in het slakkenhuis dat symbool staat voor de herhalende cycli die zich in de natuur voordoen en dus ook in een mensenleven.

2. Slow flow
De slak an sich die je vraagt om het rustig aan te doen in een wereld waar zoveel mensen gehaast van A naar B rennen en vliegen

3. Ontspanning
Het ontspannende effect van de kleur groen: deze ontspanning kun je vinden door je daadwerkelijk in de natuur te begeven, met je blote voeten op het gras en ronddwalend in een bos bijvoorbeeld. De Japanners hebben voor dit laatste een naam: Shinrin-Yoku, dat betekent 'baden in de atmosfeer van het bos'. Al je zintuigen openzetten wanneer je in de natuur bent als een vorm van groene weldadende therapie, je letterlijk wel-voelen door één te zijn met je omgeving.

Chakra Groen, de kleur van het hart

Het hartchakra is het middelpunt tussen de drie onderste en de drie bovenste chakra’s en vormt zo de brug tussen lichaam en geest, mind en spirit. Een gezond hartchakra leidt ertoe dat je je lichaam kent, hoort, ziet en voelt en de daarbij behorende boodschappen. Vanuit dit hart kun je jezelf omarmen met al je wensen en verlangens, je vreugde en je angsten en verdriet. Tevens zorg je voor een gezonde balans tussen je innerlijke mannelijke- en vrouwelijke energie: het heilige huwelijk. Vanuit het omarmen van jezelf kun je gezonde relaties aangaan met anderen, wetende dat je goed genoeg bent, perfect zoals je bent. Je gaat dan relaties aan vanuit heelheid en niet vanuit een tekort. Je hartchakra herinnert je eraan dat je geen liefde hoeft te zoeken, aangezien je al liefde bent.

Door middel van bepaalde yoga houdingen kun je het hartgebied van je lichaam meer openen.

Groen in Feng Shui

Feng Shui is de Chinese Filosofie voortkomend uit het Taoisme die staat voor jezelf in harmonie met je omgeving.
Energie en kleur zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, aangezien iedere kleur een bepaalde trillingsenergie heeft met een bijbehorende invloed op je welzijn.

Zowel met je kleding, interieurinrichting voor je woning als wel de inrichting van je werkomgeving kun je je voordeel doen met de rustgevende, harmoniserende én avontuurlijke kleur groen.

Bij Feng Shui wordt je huis verdeeld in windrichtingen. De windrichting voor de hout-groen energie is het Oosten. Het Oostelijke gedeelte (daar waar de zon opkomt) staat symbool voor je relatie met je ouders, grootouders, overgrootouders, leraren, leidinggevenden en mentoren.
Dit deel van je huis staat voor je Roots. Aandacht geven aan je Roots is heel belangrijk bij energie/burnoutherstel.
Je verleden heeft er immers voor gezorgd dat je staat waar je nu bent. Je roots staan tevens synoniem voor stabiliteit, het stevig geworteld zijn.

Feng Shui Tips Groen

Deze hout- en groen energie werkt overigens ook positief door in de hoek van Welvaart (ZuidOosten).
Groen wordt namelijk ook geassocieerd met de groei van je financiële middelen en welvaart in het algemeen.

Gebruik daarom in de Oostelijke en Zuid-Oostelijke windrichtingen letterlijk de kleur groen, alsook symbolen die staan voor groei en levendigheid, zoals planten. Het materiaal dat je in deze gebieden het beste kunt gebruiken is uiteraard hout.

Zie je door de bomen het bos niet meer, begeef je dan letterlijk in een natuurlijke groene omgeving.

Levendig groen en koninklijk paars is een prefecte combinatie voor het Zuidoosten van je woning/kamer.

Feng Shui Groene Tips Werk

Sta je voor nieuwe ontwikkelingen in je organisatie en wil je de teamdynamiek hierin meenemen, zoek dan met je medewerkers een groene omgeving op (liefst buiten) om je visie, inspiratie en toekomstige ontwikkelingen te delen. Vervolgens kun je ze hier verder over laten brainstormen in de groene omgeving.

Communicatief Groen

Communicatief inspirerend en beschut, wat een veilig gevoel geeft.

Levendig Groen

De sfeer en luchtkwaliteit verbeteren doe je met levendig groen op de werkplek.
Kijk wel goed naar de mix van ruimte, soort plant en windrichting. Laat je voor wat betreftsec plantadvies adviseren door een groenbedrijf. Hou wel in je achterhoofd dat deze niet per definitie kennis hebben van het soort plant in je feng shui ruimte. Zo was de cactus weliswaar afgelopen jaren heel trendy, echter geeft dezeplant in stekelige vorm nu niet bepaald een vriendelijke dynamiek aan je ruimte. Dan kom je in een bedrijf in de ontvangstruimte en is je welkom een prikkerige cactus, soms zelfs nog in een kastje. Is dat het welkom dat je als bedrijf wilt geven? Een fris groot kleurig boeket werkt in zo'n setting veel aantrekkelijker.

Groen in je kledingkast in 2021: Verfrissend

Ook hier is het belangrijk om te ontdekken welke kleurtint jou het beste staat. Groen met meer geelpigment is warmer dan groen met meer blauwpigment. De heldergroene kleur van het zakelijke vrouwenpak staat bijvoorbeeld prachtig bij roodharigen of juist heldere wintertypen.

Lente- & Zomers Groen

Deze kleurcombinatie van Valentino Spring Summer 2021 vind je ook terug bij de kleur Roze.

Zakelijk groen

Vaak wordt bij blauw gedacht aan zakelijk en bij rood aan aantrekkelijk.
Denk echter eens aan zakelijk, ontspannen en bloeiend groen, voor een verfrissende uitstraling. Zoals bij dit vrouwenpak van Elie Saab uit de spring/summer 2021 collectie.

Opvallende mix

Laura Biagiotti Spring Summer 2021

Sleepy Green

Deze mix van groen-roze kleuren zijn volgens Feng Shui perfect voor je slaapkamer energie, wanneer deze ligt in de ZuidWest hoek van je huis. De hoek van Liefde & Relaties.

Workout Green


Workout wintergroen.
Doe eens mee met onze energiegevende SheFlow lessen.

Tropical Green


Een vleugje Tropical is altijd welkom in je huis. Deze mix doet het goed in een kinderkamer.

Healthy Green


Matcha Groene thee.

Matcha is een verpulverde groene theepoeder uit Japan, met een zoete, hartige (umami) smaak.

Review

Marleen Broekhuizen & Michiel Piepers – coaching Home Energy Kleur & Interieur

Samenwonen
“Je kent het misschien wel; Drukke baan, weinig thuis, zoekt rust in huis, maar chaos. Dan besluit je ook nog samen te gaan wonen. Leuk! Maar al die spullen?!
Ik ben van nature een verzamelaar, een georganiseerde chaoot, heerlijk toch? Maar in huis is dat niet altijd even handig en met twee huishoudens naar één, wordt dat erg lastig.

Ruimte creëren
Op zoek naar hulp, rust en inzicht was daar, de reddende engel, Gladys Daniel, voor een Home Energy Consult.
Met handige tips en handvatten als, “begin eens alleen met die kast uit te ruimen en tegen de muur te zetten” ontstond er een zucht aan energie in huis. Ook tips voor kleur en materiaal zorgde ervoor dat het huis meer rust kreeg en in balans kwam.

Van een huis naar een thuis
Door de opdrachten die we afzonderlijk van Gladys kregen, ontstond er tevens een inzicht in wat wij beide van het huis vonden en wat we nodig hadden om meer samenhang te creëren in ons huishouden.
We zijn nu een paar maanden verder en nog steeds komen er kleine dingen aan het licht die door Gladys in beweging zijn gebracht.
Zo fijn! Ik kom in rust thuis en kom tot rust thuis.

Bedankt!”