Pantone kleuren van het jaar 2021

Illuminating & Ultimate Gray

#pantone2021 #kleurvanhetjaar2021 #kleurvanhetjaar #pantonekleuren #kleurgeel #kleurgrijs #kleurenenergie #yinyangkleuren #yinyangenergie

Boodschap van Verhelderend Geel en Ultiem Grijs

Dit is pas de tweede keer in 22 jaar dat Pantone twee in plaats van 1 kleur heeft geselecteerd. De eerste keer dat ze dat deden was in 2016. Rose Quartz en Serenity (roze en blauw) waren destijds de kleuren. Nu gaan ze voor geel en grijs: Illuminating en Ultimate Gray.

Pantone noemt Ultimate Gray een kleur van betrouwbaarheid en wijsheid. Het verhelderende geel zien ze als zonnestralen of een lachend gezicht. De combinatie noemen ze een huwelijk van verheven en voortdurende kracht en hoop.

Een gezond huwelijk tussen mannelijke en vrouwelijke energie
Vanuit het oogpunt van energie zie ik het heilige huwelijk tussen Yin (vrouwelijke-) en Yang (mannelijke-) energie en dat is precies waar de wereld naartoe beweegt.

Yang geel
Zonder (zon)licht is er geen leven, warmte en gezondheid. Een prachtige energie die je bescherming, plezier en manifestatiekracht geeft, als deze energie positief wordt ingezet. Negatief werkt deze energie destructief en controlerend.

Yin grijs
Grijs is zoals het gesteente van moeder aarde en het zilvergrijs van de maan en is yin. Yin laat je naar binnenkeren, zoals in de winter + een lockdown. Positief werkt deze energie reflecterend, ontspannen en verzorgend. Negatief is het manipulerend en angstig, voor degenen die bang zijn in het donker.

Angst is onnodig, want je hebt licht èn donker nodig om te groeien, zoals een plant ondergronds wortelt en bovengronds naar het licht groeit. Zoals er eerst chaos nodig is, alvorens er helderheid komt.

•Blijf geloven in je eigen licht en kracht en
•Laat licht schijnen op dat wat (bewust) verborgen is.

Laat je niet verblinden. De waarheid komt altijd aan het licht.

Kleur van het jaar 2021 volgens Coloro & WGSN

A.I. Aqua

#aqua #coloro #kleurtrends #kleurtrend2021 #trendkleuren #aiaqua #kleur2021 #kleurenpsychologie #dekrachtvanwater

Aqua: Dè kleur voor je Persoonlijke en Zakelijke ontwikkeling

WGSN is een organisatie van trendvoorspellers voor consumenten en design trends op het gebied van consumentenproducten, mode, beauty, lifestyle, interieur en voeding.
Samen met Coloro hebben ze voor 2021 A.I. uitgeroepen als kleur van het jaar.

Veelzijdig
Zij zien de kleur als een mix van enerzijds de digitale snelle ontwikkeling, zoals Artificial Intelligence (A.I.) en Augmented Reality (A.R.) en anderzijds de verhoogde connectie en alignment van de mens. Tevens wordt de scheidslijn steeds dunner tussen online en offline persoonlijkheid.

Kortom een veelzijdige kleur: actief en mode, high-tech.

Ontwikkeling
Daarnaast voeg ik eraan toe dat aqua ook staat voor persoonlijke mentale en spirituele ontwikkeling. Het is belangrijk dat de mens voor ogen houdt dat we een zoogdier zijn en geen robot.Laat apparaten voor je werken en voorkom dat je straks niet meer helder hebt wie wie bedient. Laat aqua je helpen bij innerlijk diepzeeduiken en je vrijheid geven in plaats van vrijheid te ontnemen.

We hebben in 2020 gezien op collectief niveau hoe makkelijk mensen de leiding uit handen geven, zelfs over hun gezondheid, terwijl er aan de andere kant van alles wordt geroepen over zelfredzaamheid, eigen regie en persoonlijk leiderschap. Keep flowing & refresh yourself.

#pantone2021 #pantonenewyork #newyorkfashion #fashion2021 #modekleuren #springsummer2021 #lente2021 #lentezomer #zomermode

Pantone Spring/Summer 2021 New York

Tinten geïnspireerd door de schoonheid van de natuur die flexibiliteit en vernieuwing supporten.

Comfortabele kleuren die gelijktijdig ontspanning en energie brengen en zo je humeur verbeteren.

#pantone2021 #pantonenewyork #londonfashion #fashion2021 #modekleuren

Pantone Spring/Summer 2021 London

Heruitvinding: Een uitvlucht in de vreugde van kleur.

Optimistische bloemenkleuren die het verlangen naar comfort en ontspanning laten samensmelten met energie en vastberadenheid.

#pantone2021 #pantonenewyork #newyorkfashion #fashion2021 #modekleuren #winter2021 #winterkleuren #kleurenpsychologie

Pantone Autumn/Winter 2021 New York

Een kleurrijk verhaal met prioritiet voor een lange levensduur en veelzijdigheid.

Volgens Pantone reflecteren deze kleuren onze wens om ons persoonlijk te uiten via klassieke tijdloosheid.

Less is more door middel van unieke zelfexpressie.

#pantone2021 #pantonenewyork #londonfashion #fashion2021 #modekleuren #wintermode #winterkleuren2021

Pantone Autumn/Winter 2021 London

Creatief bewuste kleuren die optimisme uitstralen en een gevoel van bestemming

Deze winterkleuren reflecteren volgens Pantone de wens van betekenisvolle kleuren en duurzaamheid. Opliftend, creativiteit bevorderend, krachtig en geven gelijktijdig vertrouwen.

Flexa


Flexa Kleur van het Jaar 2021

Brave Ground™

Flexa kiest voor Brave Ground™: Een versterkende kleur die draait om natuur en eenvoud. Een warme, aardse toon die een gevoel van stabiliteit, groei en potentieel geeft en een stevige basis biedt voor verandering en creativiteit in huis.

Flexa geeft 4 inspirerende kleurpaletten met Brave Ground: Expressieve, Betrouwbare, Tijdloze en Aarde kleuren.


Benjamin Moore


Benjamin Moore kiest voor 2021 Aegean Teal, oftewel blauwgroen van de Egeïsche zee. Deze ligt tussen Griekenland en Turkije en is onderdeel van de Middellandse Zee.

Hiermee liggen ze enigszins op lijn methet waterige A.I. Aqua van Coloro.

Sherwin-Williams


Sherwin Williams gaat voor 'Urban Bronze.'

Smaakvol, verfijnd en gelijktijdig rustgevend. Down to earth. Hiermee liggen Brave Ground van Flexa en Urban Bronze op één aardse lijn.

Vind je heiligdom en creëer een oord van reflectie, vernieuwing, kalmte, een thuisgevoel met deze door de natuur geïnspireerde kleur.

Met Urban Bronze geef je een uiting aan 'biofilia', 'liefde voor het leven'.

PPG (Histor, Sigma)

PPG kiest voor Transcend als kleur van 2021.

Hiermee liggen ze op 1 lijn met Flexa's 'Brave Ground' en Sherwin Williams 'Urban Bronze.'

Ze gaan voor een kleurenpallet die staat voor wellbeing, duurzaamheid en menselijke connecties.

Voorbij angst, beperkingen overstijgend en gericht op een meer gebalanceerde wereld, door de verbinding aan te gaan met anderen vanuit compassie en vriendelijkheid.

Transcend

PGG noemt Transcend een havermoutachtige kleur met aarde invloeden en een nostalgisch gevoel. Een makkelijk te combineren kleur en vele malen warmer dan het soms levenloze grijs.

Zachter voor jezelf, zachtheid in je omgeving

Hier heb ik de Transcend gecombineerd met oudroze voor een zacht en fluffy gevoel. In een ruimte waar niets hoeft en alles mag. Waarin je actief kunt zijn op een bewuste manier.

Breng zachte natuurtinten naar binnen

Transcend geeft je het gevoel an warm zand onder je voeten op een zonnige dag.

Be Well

Een plek om je thuis te voelen is belangrijker dan ooit. Met de kleuren uit het Be Well inspiratiepalet creëer je balans en comfort in je interieur. De natuurlijke zachte tinten zorgen voor rust en kalmte in huis. Combineer de tinten met ronde vormen of verschillende texturen en materialen om het interieur eigen te maken.

Be True

Het Be true inspiratiepalet is gebaseerd op een mix van hedendaagse, natuurlijke en historische invloeden. Nieuwe, eigentijdse kleurencombinaties worden gemaakt door warme, aardse tinten te combineren met rijke, donkere kleuren met een doorleefde uitstraling. Verbindt elementen uit het heden en verleden met elkaar.

Be Wild

De kleuren van Be Wild stralen optimisme en energie uit en worden op een creatieve en inspirerende manier gecombineerd met meer neutrale tinten. Door opvallende, gedurfde en speelse kleurcombinaties te maken laat je zien wie je bent! Vol zelfvertrouwen, met humor en lef met verrassende vormen en een eigenzinnige kleurencombinaties.