Tree of Life


Angel Oak
South Carolina VS

Eiken symboliseren waardigheid, wijsheid en de verbinding tussen hemel en aarde

Tel je zegeningenEigenwaardePositieve Overvloed


Welvaart & Rijkdom Feng Shui

Een tijdje terug na een emotionele volle maan week, brachten mijn dochter en ik de zondagochtend in bed door... in Dankbaarheid. Hoe?
We hebben elkaar omstebeurt verteld waarvoor we dankbaar zijn in ons leven, waarbij de tranen regelmatig over onze wangen biggelden afgewisseld met de slappe lach... uit dankbaarheid.

Wat je nodig hebt om tot dankbaarheid te komen is overgave, openheid, ontspanning en vertrouwen. Dankbaarheid leidt ook tot blijdschap.
Dat is het tegenovergestelde van angst, spanning en stress. Hierdoor verkramp je mentaal, fysiek, emotioneel en spiritueel.
Wat gebeurt er bij verkramping en aanspanning? In plaats van open ga je dicht. Mentaal kan dit leiden tot gedachten van tekort, terwijl je voor overvloed een mindset nodig hebt dat er altijd genoeg is.

Dit betekent dat je voor overvloed ook letterlijk open en ontspannen dient te zijn, zo kun je overvloed naar je toe laten stromen, omdat jouw energie soepel kan stromen en bijvoorbeeld geld (= energie) kan rollen. Zo kun je dus bewust of onbewust meer openstaan voor een financiële stroom in overvloed.
Zo zie je dat dankbaarheid en positieve overvloed hetzelfde zijn.

Dit komt ook heel duidelijk tot uitdrukking bij Feng Shui. Dit is een Chinese filosofie, waarbij ervan wordt uitgegaan dat jij, je huis en je omgeving in harmonie dienen te zijn. Op die manier kan de energie in je huis, je omgeving en in jezelf optimaal stromen. Het is als het openen van de meridianen (energiebanen) in je huis.

De plattegrond van je woning wordt bij Feng Shui verdeeld in 9 vlakken en één van die vlakken is 'het huis van Wind, de plek van Rijkdom & Zegeningen'. Van belang is dat je je zegeningen telt.
De gedachte is dat je meer zegeningen aantrekt wanneer je je huidige zegeningen waardeert.

Deze hoek van je woning bevindt zich vanaf de voorzijde waar je voordeur zit, linksachter, idealiter op het Zuid-Oosten. Bij mij is dit de keuken.
Het element is Hout.  De kleur is Groen.
Daarnaast kun je ook denken aan de koninklijk rijke kleuren paars en goud en aan een vleugje blauw van het element Water, want water voedt hout.

Wanneer je de tekst over het optimaliseren van de lever- en galblaasenergie (hout element) en het belang van creativiteit, legt naast bovenstaande kun je je voorstellen hoe logisch het is dat mensen (bijvoorbeeld alleenstaande moeders) die het financieel zwaar hebben en zich daar zorgen over maken, vatbaar zijn voor energie lekken en stress en eventueel een burnout. Door financiële problemen leer je weliswaar creatief met geld om te gaan, maar wanneer dit voor een langere periode aanhoudt, heeft dit nadelige invloed op je gezondheid, omdat er stress ontstaat.
Stress en financiële zorgen liggen dus dicht naast elkaar. Het is bij financiële stress net alsof je het éne gat met het andere dicht, alsof je een plant water geeft, maar het wordt maar geen boom. Het beeld van een geldboom matcht hier perfect.

Het kan zijn dat de wortels niet stevig zitten of niet op de juiste plek of geen ruimte krijgen en dat je wellicht meer voeding kunt geven door je zegeningen te tellen en te zien wat voor boom het wordt, welke vrucht hij zal dragen.

🌴💸Staan jouw wortels wel in de juiste voedingsbodem?

🌴💸Geef je jezelf de juiste voeding? De Soul Food waar je energie van krijgt?

🌴💸Geef je jezelf genoeg ruimte om te groeien, je takken te spreiden en vrucht te dragen? Houd je huis opgeruimd, zodat energie vrij kan stromen en niet wordt belemmerd door rommel of kapotte zaken.

🌴💸Ben jij je wel bewust van jouw talenten en mogelijkheden (vruchten) waarmee je welvaart kunt genereren?

🌴💸Ben je dankbaar voor jezelf? Kun je zien hoe perfect je bent?

🌴💸Geld en jouw gevoel voor eigenwaarde hebben ook een relatie. Vraag je bijvoorbeeld als onderneemster wel genoeg geld voor je diensten?

Of durf je te onderhandelen over je salaris?

Vind je het jezelf waard om welvaart aan te trekken?

🌴💸Wat heb je van de wortel uit (van je -voor-ouders) meegekregen over geld? Dat geld moet rollen of 'ons-bien-zunig' of dat geld stinkt? Of dat mensen die geld hebben 'goed' zijn of patsers of iets anders. Zitten daar beperkende overtuigingen die je mag laten gaan, zodat je meer kunt openstaan voor zegeningen op diverse manieren?

🌴💸Tel je je materiële en immateriële zegeningen wel regelmatig? Zie je welke gebeurtenissen en mensen je verrijken?

🌴💸Realiseer je ook dat des te meer je ontvangt, des te meer je kunt delen en geven, waardoor je letterlijk de flow van zegeningen creëert, zoals in de uitdrukking 'geld moet rollen'. Als geld energie is, dan is het dus belangrijk dat je de geldstroom op gang houdt.

Zo kun je gaan leven in plaats van overleven en dat brengt weer meer rust en ontspanning.

Eén van de creatieve oefeningen die ik bij burnoutherstel- en feminine energy coaching gebruik is het laten tekenen van je eigen levensboom. Het is zo prachtig om te zien welke inzichten op het gebied van energie, wortels en talenten er dan naar boven komen.

Ik wens je blessings.


Stap 1: Observeer de ruimte en de relaties met andere delen van je woning

Het Zuid-Oosten is het energiecentrum van rijkdom en welvaart.
Zoals je hierboven hebt gelezen is rijkdom niet alleen een kwestie van geld, maar ook een kwestie van dankbaarheid, je zegeningen tellen, in goede gezondheid verkeren. Tekort in financiële middelen om in je basisbehoeften te voorzien heeft omgekeerd wel een negatieve invloed op je gezondheid.

Relatie met de hoek van Behulpzame Vrienden
Alles hangt met elkaar samen. Zo ligt bijvoorbeeld de hoek van Behulpzame Vrienden (dit geldt ook voor jou als behulpzame vriend naar een ander) tegenover de hoek van Rijkdom en Welvaart. Dit betekent dat ze elkaar beïnvloeden. Wanneer jij zelf leeft in overvloed in materiële en immateriële zin dan kun je ook vanuit die invalshoeken klaar staan voor een ander. Wanneer je financiële en immateriële (bijvoorbeeld door 'ziek' zijn) zorgen hebt, heb je je handen vol aan jezelf en kun je er niets meer van buiten af bij hebben. Je eigen energie lekt weg en je hebt geen energie meer om te delen.

Relatie met de hoek van Carrière, Werk & Succes
De hoek van Rijkdom en Welvaart heeft ook te maken met Succes en is daardoor ook gelinked aan de hoek van Carrière, Werk & Succes. Wanneer jij door middel van je werk in je eerste levensbehoeften dient te voorzien is het van belang om ook deze Carrière hoek in het Noorden van je woning onder de loep te nemen.  

Relatie met de mannelijke energie van manifestatie
Ook is het raadzaam om na te gaan hoe het gesteld is met de manifestatie van mannelijke energie in jezelf.
Je mannelijke energie zorgt namelijk voor manifestatie van je ideeën en creaties. Wanneer je je ideeën niet uitwerkt tot plannen en ze daadwerkelijk realiseert en ze slechts in je hoofd blijven zitten, kan er niets groeien, dan blijft een zaadje een zaadje en zal nooit uitgroeien.

Hoe ziet dit gedeelte van je woning eruit? 
Is het netjes en opgeruimd? Of ligt er juist veel rotzooi? Is het donker en somber of juist heel licht? Of, misschien ontbreekt dit gedeelte van je huis wel? (bijvoorbeeld wanneer je een L-vormige woning hebt). Komt datgeen wat je ziet overeen met wat er speelt in je gevoel voor Positieve Overvloed, Rijkdom, Zegeningen, Welvaart & Dankbaarheid.

Is alles heel, of zijn er kapotte verstorende elementen in deze ruimte. Kan de energie goed stromen?

 Wat wil je veranderen in deze ruimte? Is er iets waar je je al heel lang aan stoort? Pak het aan. Verhelp het?
 Word je blij van alles wat zich in deze ruimte bevindt? Ruim het op, geef het weg, gooi het weg wanneer het je niet blij maakt of een goed gevoel geeft. 
 Wat wil je anders in jouw beleving van rijkdom en welvaart en
 Wat wil je daadwerkelijk tastbaar zien aan rijkdom en welvaart en
 Wat wil je delen aan rijkdom en welvaart met de wereld?

Zuid-Oost


Stap 2: Opruimen, Weggeven en Weggooien

In eerste instantie kan er chaos ontstaan, doordat dingen worden verschoven, overhoop worden gehaald en weg worden gehaald. Dat is goed. Zo kan de energie beginnen te stromen. Vanuit de chaos kan vervolgens orde worden gecreëerd.

Stap 3: Plattegrond tekenen - Moodboard maken

Met behulp van de Bagua kun je je hoe van Rijkdom & Welvaart inrichten aan de hand van de acht windrichtingen en de bijbehorende elementen en energieën.

Begin met het maken van een plattegrond van je kamer en zorg ervoor dat je deur aan de onderkant van de plattegrond zit, bij de Noordzijde. Leg er vervolgens de bagua overheen met het noorden (Carrière) naar beneden gericht.

Bij Feng Shui draait het er om de objecten in je kamer zo in te delen en aan te passen dat de eigenschappen van de verschillende hoeken optimaal worden benut.
 

Bagua


Keuken in je hoek van Rijkdom & Welvaart

Ligt je keuken net als bij mij in de hoek van Rijkdom & Welvaart?
De keuken wordt vaak omschreven als ‘de ziel’ van de woning. In de keuken wordt het voedsel bereid en voeding heeft een grote invloed op onze welzijn en gezondheid. De keuken is daarom de meest belangrijke ruimte voor onze lichamelijke en spirituele voeding.

Vrouwelijke energie in je keuken
De keuken beïnvloedt ook de moederenergie van een huis. De keuken houdt symbolisch het gehele gezin bij elkaar.  In deze ruimte is liefde, eenheid, creatie (bereiden van eten) en communicatie. Zorg voor goede Feng Shui in je keuken.

Hygiënisch en praktisch
Zorg dat de keuken praktisch, schoon en opgeruimd is. Degene die kookt heeft de beste plek in deze ruimte nodig en bij voorkeur overzicht over de hele keuken en woonruimte (gezicht naar leefruimte toe).

Fris, luchtig en opgeruimd
Zorg voor goede ventilatie in de keuken.
Oude keuken ‘luchtjes’ bouwen zich op tot negatieve Chi, dit wil je voorkomen.

Zorg dat keukenafval uit het zicht is en direct wordt opgeruimd.

KeukenStap 4: Kleuren en materialen bepalen, muren schilderen, vloer aanpassen

De keuken ligt idealiter zo ver mogelijk achter in je woning, vanaf de voordeur gezien.

Het element en het materiaal van de hoek van Rijkdom & Welvaart  is zacht Hout.

De beste kleuren zijn groen, paars en goud, met toevoegingen van het element water, zoals wit, blauw, grijs en zwart. Het is uiteraard niet zo dat je nu een purple rain keuken hoeft te toveren of een groene oase, maar bijvoorbeeld paarse kaarsen in de zuidkant van deze hoek kunnen van toegevoegde waarde zijn. Of doe eens gek met een groene waterkoker.Kleuren Welvaart 

Kleuren: groen, (hout)bruin, paars, goud, vleugje (water)blauw

Vorm: omhoogstaande rechthoek

Chakra weetje

Het tweede chakra, het chakra van gevoel wordt gekoppeld aan de hoek van Rijkdom, Welvaart, Voorspoed & Succes, al heeft dit 2e chakra een andere kleur (oranje) dan het groen van dit hout element, dit chakra staat voor het laten stromen van je energie.


Stap 5: Plattegrond keuken Tip:


De money plant volgens Feng Shui is de vetplant Crassula.

Ook kun je denken aan een kleine bamboo plant, of bamboo materiaal of een afbeelding van bamboo.

Een afbeelding van een waterval doet het ook goed om de money- & energyflow te symboliseren.


Review

Marleen Broekhuizen & Michiel Piepers – coaching Home Energy Kleur & Interieur

“Je kent het misschien wel; Drukke baan, weinig thuis, zoekt rust in huis, maar chaos.  Dan besluit je ook nog samen te gaan wonen. Leuk! Maar al die spullen?!
Ik ben van nature een verzamelaar, een georganiseerde chaoot, heerlijk toch? Maar in huis is dat niet altijd even handig en met twee huishoudens naar één, wordt dat erg lastig.

Op zoek naar hulp, rust en inzicht was daar, de reddende engel,  Gladys Daniel,  voor een Home Energy Consult.
Met handige tips en handvatten als, “begin eens alleen met die kast uit te ruimen en tegen de muur te zetten” ontstond er een zucht aan energie in huis. Ook tips voor kleur en materiaal zorgde ervoor dat het huis meer rust kreeg en in balans kwam.

Door de opdrachten die we afzonderlijk van Gladys kregen, ontstond er tevens een inzicht in wat wij beide van het huis vonden en wat we nodig hadden om meer samenhang te creëren in ons huishouden.
We zijn nu een paar maanden verder en nog steeds komen er kleine dingen aan het licht die door Gladys in beweging zijn gebracht.
Zo fijn! Ik kom in rust thuis en kom tot rust thuis.

Bedankt!”