Pantone kleur van het jaar 2022

Very Peri

#pantone2021 #kleurvanhetjaar2021 #kleurvanhetjaar #pantonekleuren #kleurgeel #kleurgrijs #kleurenenergie #yinyangkleuren #yinyangenergie

Boodschap van Very Peri

Very Peri is een mix van blauw en rood-violet. De kleur is nieuw ontwikkeld door Pantone en dankt zijn naam aan de bloemkleuren van de periwinkle struik. Bij ons beter bekend als Maagdenpalm.

Samensmelting van digitale en fysieke wereld.
De afgelopen 2 jaar hebben gezorgd voor een hybride vorm van ons leven; online, offline en reallife lopen door elkaar heen. Behalve de uitbreiding van de digitale wereld, lijkt de wereld op zijn kop te staan en dat vraagt om een persoonlijke en collectieve transformatie.

Mannelijke en Vrouwelijke energie komen samen
Ik zie duidelijk een samensmelting van yin en yang in deze blauw (yin-water-verkoelend en ontspannend) -rode (yang-vuur-verlichtend en dynamisch) kleur. Wederom. Want vorig jaar was oa. Ultimatum Grey de kleur van het jaar, waarin het yang wit en yin zwart samenviel.

Fantasierijk
Daarnaast stimuleert deze trendkleur de verbeelding en de creativiteit. Het geeft een magische sfeer als in sprookjes. Zie de tweelingzus van Tinkerbell voor je; Periwinkle.

Gun jezelf Paarse Zelfstandigheid & Creativiteit

Intuïtie en Zelfvertrouwen
Paars draagt de boodschap van magie, creatie en autonomie.

De paradox van deze modekleur is om je innerlijke autoriteit te volgen en te stoppen met het volgen van de massa. Want als iedereen naar rechts gaat is dat niet vanuit wijsheid, maar vanuit braafheid en volgzaamheid.

'Jij bent Perfect'
Vanaf het moment dat je inziet dat je al perfect bent vanaf je geboorte (vanaf je conceptie en daarvoor zelfs) hou je je niet meer bezig met hoe en of de buitenwereld iets van je vindt. Je gaat luisteren naar je hart en ziel, naar je intuïtie en volgt je eigen pad. Exact over het vergroten van je intuïtie en het nemen van Persoonlijk Leiderschap gaat 'Jij bent Perfect.'
Sla je vleugels uit, durf authentiek te zijn en vol zelfvertrouwen je levenspad te gaan. Zet je eigen toverkunsten in.

Jij bent Perfect

Leven vanuit Overgave.

Een kleurrijk zelfhulpboek voor volwassenen dat je gelijktijdig brengt naar je essentie. Wie heeft ooit bedacht dat voor volwassenen alles kleurloos dient te zijn. Dit unieke boek (zowel geschreven als geïllustreerd door Gladys Daniel) helpt je om je maskers te laten vallen en alle lagen die je ooit uit zelfbescherming hebt opgebouwd. Durf kleur te bekennen.

  
  

Pantone Lente / Zomer kleuren 2022 New York

Vernieuwing en Bevrijding
Een inspirerend kleurenpallet geïnspireerd door de schoonheid van de natuur, dat staat voor vernieuwing en flexibliteit.

Mensen in de industriële wereld kunnen zich laten inspireren door en verwarmen aan deze 10 lente-zomerkleuren, om zo het contact met hun innerlijke natuur te hervinden. Dan zal het ook helder worden dat bevrijding en autoriteit van binnenuit komt en niet van buitenaf.
De 5 kernkleuren ondersteunen een stabiele basis.

#pantone2022 #pantonenewyork #newyorkfashion #fashion2022 #modekleuren #springsummer2022 #lente2022 #lentezomer #zomermode

Pantone Lente / Zomer kleuren 2022 Londen

Aards en Expressief, Speels en Creatief

Het Londense kleurenpallet verbindt de behoefte aan aardse eenvoud met het verlangen naar onbeperkte zelfexpressie en het verbreken van grenzen.

De 10 accentkleuren bestaan uit het waterige Cascade, het aardse Coral Rose, Sudan Brown, Fragile Sprout en Coffee Quartz en het bloemige Potpourri en Orchid Bloom gemixt met buitenaards Super Sonic, stralend Popcorn en speelse Bubblegum.

#trendkleuren2022 #trendkleuren #pantone2022 #pantonenewyork #londonfashion #fashion2022 #modekleuren

Kleur van het jaar 2022 volgens Coloro & WGSN

Orchid Flower

#aqua #coloro #kleurtrends #kleurtrend2021 #trendkleuren #aiaqua #kleur2021 #kleurenpsychologie #dekrachtvanwater

Orchid Flower brengt levendigheid

Positief, kleurrijk, energiek en veelzijdig. Dat is het idee achter deze kleur van het jaar volgens WGSN en Coloro.

Ook hier een vleugje Paars
Een verzadigd magenta met paarse ondertoon.

Veelzijdig
Deze kleur komt goed tot zijn recht in activewear, gelegenheidskleding, badkleding, interieurs en beauty. Daarnaast is het geschikt voor jongeren en volwassenen, mannen en vrouwen.

Sikkens (Flexa)

Bright Skies
Sikkens / Flexa Kleur van het Jaar 2022:
Bright Skies™. Dit is een licht, luchtig en fris blauw. Een kleur van een stralend openbrekende hemel. Een kleur waarmee je een ruimte nieuw leven inblaast.

Je zou kunnen zeggen verademend. Iets dat de wereld goed kan gebruiken: vrij ademen.

Flexa geeft 4 inspirerende kleurpaletten met Bright Skies:

1. THE WORKSHOP COLOURS
2. THE GREENHOUSE COLOURS
3. THE STUDIO COLOURS
4. THE SALON COLOURS

Benjamin Moore

October Mist 1495
Benjamin Moore kiest als kleur van het jaar 2022: October Mist 1495.

Een zachte saliegroene kleur die je de ruimte geeft om op een ontspannen manier tot bloei te komen.

Deze kleur is makkelijk te combineren met andere natuurlijke tinten.

Gebruik de kleur in een romantische setting met een Hint of Violet en Steam, maak het levendiger met de zachtgele Pale Moon of juist mysterieus klassiek met het donkere Mysterious.

Sherwin-Williams

Evergreen Fog
Ook Sherwin Williams gaat voor de groene zone met Evergreen Fog als kleur van het jaar voor 2022.

Een grijs-groene mistige kleur; verzachtend en kalmerend. Een kleur waarin je je kunt bezinnen op een nieuw fris begin.

Eveneens combineert Sherwin Williams hun groene kleur met andere natuurlijke kleuren, echter meer behoudend dan de andere verf fabrikanten.

PPG (Histor, Sigma)

Olive Sprig (Olijventak)
Uiteraard kiest PPG ook een groene tint voor 2022: Olive Sprig.

Het is alsof de tijd stilstaat èn je een stap terug doet in de tijd met deze organische kleur. Dat is precies passend bij de veryinning* van de huidige tijdgeest. Iets wat je niet alleen terugziet in de 2022 kleurtrends, maar ook in de trendvormen en materialen.

Het is nodig nadat de mensheid sinds de industriële revolutie het contact met de aarde is kwijt geraakt. Back to nature is het devies, niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk. Terug naar de menselijke natuur en het contact herstellen met moeder aarde.

*Yin = vrouwelijke energie
Yang = mannelijke energie

©️ text by Gladys Daniel

Horizon

Olive Sprig valt onder het thema Horizon. Een weide blik op de verte gericht, naar waar hoop aan de horizon glinstert. Ik voeg eraan toe dat je altijd zelf je eigen hoop bent. Enerzijds is geduld nodig en anderzijds is aan jou de keus welke mindset je aanneemt. Geduld zoals de olijfboom rustig groeit en bloeit, waarbij je ondertussen vrede en harmonie vindt in jezelf.

Onder Horizon hangen 3 kleurverhalen:
Onschatbaar, Introspectief en Geïnspireerd.
In het Engels klinkt het net even mooier: Invaluable, Introspective & Inspired. Allen beginnend met 'In', omdat de afgelopen getypeerd wordt met 'naar binnen keren.'

Pas als deze les is geleerd door de mens, kun je vanuit innerlijke verbinding jezelf zuiver in de buitenwereld presenteren. Zonder maskers. Pure connecties maken.

©️ text by Gladys Daniel

Sla je vleugels vol vertrouwen uit

Verruim je horizon.

Invaluable (Onschatbaar)

Deze trend omvat donkere en rijke tinten voor een sfeer van glamour en kunstzinnigheid. Onschatbaar heeft alles te maken met nostalgie naar comfort en geruststelling. Passend bij een klassieke stijl in een hedendaagse comfortabele uitvoering.

Introspective (naar binnen kijkend)

Deze kleutrend omvat een mix van zachte tinten met felle tinten. Het Introspective-palet is gastvrij en warm, casual en zacht. Zelfzorg en oog hebben voor de eenvoudige en mooie dingen van het leven.

Inspired (Geïnspireerd)

Vreugdevol, verfrissend en vernieuwend. Dat is het effect van dit inspirerende trendkleurenpallet.

Deze tinten geven je huis en jezelf een EnergyBoost.