Gladys Virginia Daniel

1972, born in Utrecht, Dutch-Caribean roots

Multitalentvol & Eigen-wijs

met als rode draad:
Bewegen = mensen letterlijk en figuurlijk in beweging zetten en de energie laten stromen
Creëren = energie cultiveren en aanvullen
Aanvoelen = trust your inner compas

Durf je eigen weg te volgen.
Volgers zijn er al genoeg, wees een leider van je eigen leven.
Het enige dat je hoeft te volgen is je innerlijke stem.

I am here to make you feel good & do what you love with sparkle & shine.

BODY

Danser, docent, opleider


Activiteiten op het gebied van Beweging, Sport en Dans

Sinds mijn 4e volg ik balletlessen en in 1990 ben ik actief in de sportbranche, als instructeur, opleidingsdocent, bijscholer van docenten, stagebegeleider, groupfitnessmanager, personeels- en algemeen manager, eigenaresse aerobicsschool, businesscoach sport- en dansscholen. Naast het actief lesgeven op sportscholen, gaf ik ook lessen in diverse ziekenhuizen (Lorentz Zeist, Diac en UMC Utrecht) en bijscholing aan de docenten aldaar.

Op mijn 18e de vooropleiding docent klassiek ballet gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie. In deze tijd volgde ik ook Afrikaanse Danslessen.

In 2011 creëerde ik de TrippleShape BarreWorkout en zette daarmee als 1e in NL de BarreWorkout op de kaart. Daarnaast was ik tevens de eerste BarreWorkout opleider in Nederland en jarenlang ook de enige opleider en kwam daarmee veelvuldig in de media. Visionair en pionier, that's me.

Sinds 2019 is TrippleShape veranderd in SheFlow en ligt mijn focus op de integratie van hoofd-hart-lichaam-geest-omgeving door middel van coaching en het geven van interactieve lezingen op het gebied van Energy Flow. De BarreWorkout lessen hebben deels plaatsgemaakt voor de SheFlow lessen, omdat ik nog meer flow wilde in mijn les.

Op mijn 18e ben ik de sportbranche ingerold omdat ik balletlessen wilde geven. Ik kwam voor het eerst op een sportschool, zag de zaal en dacht... alleen nog een balletbarre en ik kan hier doen wat ik wil. Onbevangen en enthousiast stapte ik op de eigenaar af met het voorstel om balletlessen te gaan doceren op hun locatie. Uiteindelijk werden het geen balletlessen, maar aerobics- en stepslessen die ik op deze school ging geven. In eerste instantie werd ik intern opgeleid en later heb ik oa. bij AFN, AALO en ACE specifieke aerobics- en stepsopleidingen gevolgd en ben ik uiteindelijk zelf potentiële instructeurs gaan opleiden voor diverse sportscholen in de regio Utrecht en voor de Gemeente Utrecht, afdeling Sport & Recreatie.

Sinds 1995 ben ik mij tevens gaan verdiepen in Pilates en Yoga.
Steps, Aerobics, BodyShape, BBB, Zumba, Pilates, Yoga, you name it... ik ben van alle markten thuis.
Speciaal voor de TrippleShape barre-workout ben ik ook Stott-Pilates trainingen gaan volgen en heb ik kennis genomen van PoleStar Pilates middels gastdocenten van onze eigen BarreWorkout opleiding.

Tussendoor volg ik nu nog afwisselend Tango, Salsa, Zouk en Bachata lessen en een blauwe maandag deed ik Flamenco. De wereld van sportscholen heb ik achter me gelaten.

Alle bewegingsdisciplines en dansvormen vullen elkaar perfect aan. De partnerdansen hebben een mooie dynamiek en vind ik interessant en uitdagend omdat dit gaat over leiden en volgen, stabilel op je eigen benen staan en flexibel met elkaar meebewegen.Tango en Zouk voelen voor mij als een plaats waar meerdere dans- en levenservaringen samen komen en vooral als een moment waar de man man mag zijn en de vrouw weer vrouw, waar zij volledig in haar vrouwelijkheid en sensualiteit mag stralen.
Een perfecte wisselwerking tussen mannelijke en vrouwelijke energie.

Sinds een paar jaar hou ik me ook bezig met Tai Chi en Qi Gong, omdat ik geloof in de kracht van zachtheid en het in beweging zetten van je eigen energiestroom.

... It would be nothing without a Woman or a Girl
Energie, zelfbewustzijn en zelfontwikkeling is wat ik wil brengen aan de deelnemers in mijn lessen. Ik wil dat vrouwen zich meer bewust worden van hun vrouw-zijn, dat voelen, kunnen en durven uitstralen op een elegante manier. Weer aandacht geven aan zichzelf. Je bent moeder, partner, dochter, vriendin en nog veel meer, maar neem je nog genoeg tijd voor jezelf? Staat alles in het teken van hot naar her rennen, werken, studeren, zorgen voor anderen? Hoe staat het met je ME-time? Neem je tijd voor jezelf? Geef je jezelf aandacht en voel je je vrouw?

Zoals laatst iemand precies verwoordde wat ik bedoelde, 'voorbij de bling-bling glam en terug naar de elegantie van een Audrey Hepburn.' Maar ook de daadkracht, eigenzinnigheid en expressie van bijvoorbeeld Vivienne Westwood is een mooi voorbeeld.

MIND

Spreker & Coach Wellbeing


Activiteiten op het gebied van Gezondheid & Vitaliteit

Op het gebied van Gezondheid & Vitaliteit heb ik een HBO Personeel & Arbeid achtergrond en sinds 2008 ervaring in de arbodienstverlening in diverse functies, waaronder Casemanager Verzuim (diverse organisaties), Trajectregisseur (voor uitkeringsgerechtigden van het UWV) en Coach Wellbeing. In deze functies funtioneerde ik zowel als coach voor de werknemers en als adviseur voor de leidinggevenden, voor kleine, middelgrote en grote organisaties (zoals oa. Schuitema Groep, Randstad Groep Nederland en ING).
Tijdens deze werkzaamheden is mijn visie over de continue wisselwerking tussen geest en lichaam nog verder versterkt. Zeker in 90% van de verzuimsituaties kun je een directe link leggen tussen iemands fysieke klachten, gebeurtenissen in diens leven en het innerlijke welbevinden.
Op het moment ben ik zelfstandig werkzaam als Personal Energy Coach en Businesscoach.

Mijn visie is dat hoofd-hart-lichaam en geest onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en dat een energielek op het éne gebied zijn weerslag heeft op de andere gebieden. Daarom richt ik mij bij coaching op de wortel van het probleem, zodat je bij de kern komt en voorbij symptoombestrijding gaat. Ik geloof in geestkracht, waardoor je zelf in staat bent om je los te maken van beperkingen, belemmeringen en etiketten en zo voluit en vrij kunt leven.

Ik vind het belangrijk dat ieder individu het optimale uit zichzelf haalt en de balans weet te vinden tussen inspanning en ontspanning.
Het leven is namelijk niet bedoeld als een uitputtingsslag, maar om je te leren inzien hoe je je potentie volledig kunt benutten en moeiteloos kunt flowen in de stroom. Naarmate je ouder wordt zul je steeds meer ontdekken dat het draait om het proces van rups tot vlinder. Laat alles los wat je niet meer dient en het leven en je geest (en waarschijnlijk ook je lichaam) worden een stuk lichter.

SPIRIT

Creator: Schrijver, Illustrator, Interior Energy Adviseur


Acitviteiten op het gebied van Creativiteit en Spiritualiteit

Als klein meisje wilde ik mode-ontwerpster worden om mensen uiterlijk te laten stralen en door middel van hun kleding hun innerlijk te laten weerspiegelen.

Uiteindelijk werd het een bredere richting door een 4-jarige opleiding van grafische vormgeving, reclame en visual merchandising.

Daarna heb ik een opleiding binnenhuisarchitectuur gevolgd als specialisatie. Dit vind je terug in mijn interesse voor wonen en werken in harmonie met je omgeving: Feng Shui.

De modeillustraties zijn getransformeerd naar door Japanse manga beïnvloede illusttraties, die altijd een boodschap hebben op het gebied van energetisch bewustzijn.