Help! Ik pas niet in een hokje... gelukkig.

Laat jij jezelf in een hokje duwen? Of een stempel opdrukken? Weet dat je hier zelf uit kunt komen. Dat dit je eigen illusie is.
Vanochtend had ik weer een prachtige ochtend met een coachingsklant.
Het sloot naadloos aan op de energie van deze week. De energie van Hexagon en Hexagram, mannelijke en vrouwelijke energie in balans.

Divergent / Afwijkend

2 dagen geleden zag ik de film Divergent (uit 2014). Deze film gaat over een heersende machthebber die controle uitoefent over anderen en hen verdeelt in facties:

Zelfverloochening (Abnegation) = lucht

Vriendschap (Amity) = aarde

Oprechtheid (Candor) =  ether

Onverschrokkenheid (Dauntless)  = vuur en

Eruditie (Erudite) = water.

Wie niet bij een factie hoort, leeft als een zwerver. Wanneer kinderen 16 jaar oud worden moeten ze tijdens de jaarlijkse kiesceremonie kiezen bij welke factie ze willen horen. Een sciencefiction film die een weerspiegeling is van het echte leven, alleen meer gechargeerd (of niet). Zo blijkt uit de test van de hoofdrolspeelster te komen dat ze 'afwijkend' is. Ze heeft namelijk de talenten en vaardigheden van alle groepen. Dit dient ze echter voor zichzelf te houden, want de machthebber houdt niet van afwijkend en dit kan uitzetting van de factie of zelfs de dood betekenen voor haar.

En zo is het ook in de so called reality.


Aanpassen leidt tot uitputting

Veel mensen die zich anders voelen, anders gedragen anders dan de gangbare norm voelen zich buitengesloten en durven niet voor ware aard uit te komen en gaan maskers dragen om zich aan te passen. Er is echter een probleem met aanpassing. Het put je uit, maakt je moe, omdat je je levensenergie niet optimaal laat stromen.
Of het nu gaat om je privé leven, je werk, je eigen business, je liefdesrelatie en andere relaties, het zal nooit zuiver zolang jij jezelf niet durft te zijn.

Hexagon en hexagram: vind je tribe

En dan... net nadat ik deze film heb gezien en er een artikel over had geschreven voor LinkedIn, tekent de coachee vanochtend dit.


Ook zat ik een paar dagen geleden met mijn mini notitieboek langs het water en schreef ineens van alles over het hexagram. Zet daar lijnen omheen en je hebt een hexagon. Weer het toppunt van synchroniciteit.

Inderdaad als een hexagon pas je niet in een vierkant, cirkel, driehoek of rechthoek. Je kunt het blijven proberen als een soort barbabarapapa, maar je zult er steeds weer uitfloepen en des te langer je blijft proppen, des te pijnlijker het wordt. En zo creëer je je eigen gevangenis en je loopt qua energie leeg . Dit kan een burnout tot gevolg hebben, wanneer je continu jezelf voorbij loopt. Ook wanneer anderen jou in een hokje willen stoppen of een stempel willen geven en je hierin meegaat (inderdaad, jij gaat erin mee, je kunt er ook zelf weer uitstappen en helemaal mooi is als je er überhaupt niet instapt), zul je dit ervaren.

Denk hierbij ook aan alle psychische stoornissen. a. accepteer je dit? b. ga je erin mee? c. ga je je dan nog meer conform zo'n stoornis gedragen? en/of d. Is dit dat een excuus of vrijbrief voor bepaald gedrag? Iets om je achter te verschuilen?


Geniet van je eigen prachtige shape

Terug naar de hexagon. Het mooie is dat een hexagon de meest efficiënte geometrische vorm is. Het is niet voor niets dat bijen deze vorm gebruiken voor hun honingraat. Zo wordt namelijk de minste honing verspild en dit kost de bijen (zonder bijen geen bestuiving, zonder bestuiving geen bloemen en vruchtbomen en vervolgens geen mensheid) het minste energie.

Hexagons sluiten op elkaar aan. Alleen wanneer jij denkt dat je de enige hexagon bent in een veld van andere symbolen, heb je niemand waarmee je je kunt identificeren en dat kan dan alleen in plaats van Al-één voelen .

Nu is het echter zo dat je je blikveld kunt verruimen. Misschien zie je inderdaad zoals hier geen andere hexagons, omdat je alleen maar voor je kijkt, binnen je eigen vertrouwde omgeving. Wie weet wat er gebeurt wanneer je je omdraait of van dit vel afstapt (of kijken aan de andere kant van het grote speelblok). Het kan zomaar zijn dat je dan wordt verwelkomt door je hexagon-tribe. En wanneer je dan lekker in je 6 kantige vel komt te zitten kun je ook makkelijker met de andere vormen omgaan, want je weet nu waar jouw thuis is. In jezelf, want je hebt nu gezien hoe mooi je bent en dat 'afwijkend' perfect is voor jou. Daarbij kun je je afvragen of je in je hexagon vakje wilt of dat je juist vrij wilt blijven bewegen in de speeltuin die wereld heet. Het kan ook zijn dat je soms naar buiten wilt en soms naar binnen wilt keren. Sterker nog, dat is de flow in life.

Your are a lucky number 6 zouden ze in China zeggen.Nog wat hexagon weetjes:

•de kabbalistische levensboom is opgebouwd uit hexagons

•het hexagon patroon zie je op de rug van een schildpad en wordt kikko pattern genoemd in Japans en zie je vaak terug in kimono's en staat symbool voor een lang en welvarend leven.

•De hexagon is terug te vinden in de microkosmos, zoals in celstructuren van mens en dier, planten, sneeuwkristallen en kwartskristallen.

•de flower of life (sacred geometry) is opgebouwd uit hexagons.

•Uiteraard is 2017 ook het jaar van de hexagontrend in je interieur .

Mooi hè, alle antwoorden zitten al in je. Je hoeft alleen maar vragen te stellen aan jezelf en jezelf open te stellen voor de antwoorden. Door te tekenen verschijnen ze vervolgens vanzelf.Hexagram: mannelijke en vrouwelijke energie in balans

Aangezien de hexagon en het hexagram nauw aan elkaar verbonden zijn wil ik deze mooie betekenis van het hexagram ook met jullie delen:

In het hexagram zitten twee driehoeken, een mannelijke, omhoog wijzende (ofcourse ;-) ) en een vrouwelijke, omlaagwijzende driehoek.

Hoe zou het zijn als je als levenskunstenaar je eigen mannelijke en vrouwelijke energie in balans hebt, zodat er in het midden een heilige ruimte is van éénheidsbewustzijn?

Wat is jouw shape?

Los van het feit dat je bij TrippleShape ook je body kunt shapen , ben ik benieuwd welke magische shape jij jezelf geeft en of je in een hokje wilt of kiest voor vrijheid. Misschien ben je wel een shapeshifter en realiseer je je op een dag dat je shape er helemaal niet toe doet en dat je kunt zijn wie je maar wilt.

Heb je nog moeite met het inzien dat jij een perfecte shape hebt, waardoor je jezelf in je schaduw houdt en wil je graag naar je eigen licht, zodat je kunt neerzetten in de wereld wat je wilt?

Je kunt me mailen via info@trippleshape.nl

Ook wanneer je werknemers hebt die coaching kunnen gebruiken ivm ziekteverzuim en liever nog preventief. Want laten we vooral bij de wortel beginnen.


Organisaties en shapeshifters, een weg naar welzijn in plaats van ziektverzuimbegeleiding

Ik ben trouwens ook benieuwd of je weet welke shape je bedrijf heeft en of je je werknemers enkel selecteert op vaardigheden of ook kijkt naar hoe de verschillende vormen samen één heilig patroon kunnen vormen, om je organisatie naar een hoger plan te tillen. Qua energie, efficiëntie, kwaliteit en service.

Misschien ben je als organisatie ook wel in staat om te shapeshiften in het belang van verandering, groei en letterlijke ont-wikkeling.

Dan zijn achterhaalde termen als ziekteverzuimbegeleiding en risicobeheersing wellicht eindelijk eens verdwenen en wordt er positief gekeken en geformuleerd. Dan kunnen we naar gezondheidsbevordering, kansen grijpen, een open mind die denkt in mogelijkheden en flexibiliteit. Dat begint met meer vrouwelijke, creatieve, ontvankelijke, zachte energie binnen organisaties. Vanuit daar kunnen deze ideeën en ontwikkelingen door middel van manifesterende mannelijke energie worden gerealiseerd. Dit zal de energie (en dus gezondheid, beter gezegd welzijn) van alle werknemers positief beïnvloeden en het bedrijf als geheel naar een hoger plan tillen.


©TrippleShapeMail naar info@trippleshape.nl voor het maken van een afspraak voor burnout en energie herstel coaching.
www.trippleshape.nl
Durf jezelf te zijn, Sparkle & Shine

TrippleShape combineert verschillende diensten die ervoor zorgen dat jij leert om energie te creëren.
Voor particulieren en organisaties

We laten je bewegen:
•BarreWorkout en Chi Flow workout

We helpen je om jezelf te durven zijn, te voelen en te laten zien:
•Persoonlijke Energie Coaching

En we helpen je om van je huis een thuis te maken
•Energieke Interieur Styling

TrippleShape is er voor jou!

Burnout, zorg beter voor jezelf


Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in .....

Kies voor jezelf vanuit LiefdeWaarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Ego houdt zich bezig met de buitenwereld en ...

Yin Yoga, maak ruimte in jezelf


Wanneer je gestressed bent en je opgejaagd voelt, wordt je door Yin yoga weer bij je centrum gebracht, terwijl je beweegt in alle rust.

Ook wanneer je zo uitgeput bent, dat je geen focus meer hebt en de kracht in je lichaam hebt verloren is yin yoga ideaal. Je hoeft namelijk niet de hele tijd op je ...

Gezond door Knuffels


Knuffels geven warmte, liefde en aandacht.
Dat is wat ieder mens nodig heeft, jong en oud.
Net zoals positieve, liefdevolle en opbouwende reacties en relaties.
Een tekort aan dit alles, kan ervoor zorgen dat je letterlijk afstompt..... koud wordt en ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject
Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.


Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen
“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”


Judith Webber - Pure Human - Training Presentatietechnieken
Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”