Balletbarre info

Om de nieuwste balletfitnesstrend op uw locatie te laten starten, heeft u uiteraard een balletbarre nodig. U kunt ervoor kiezen om de balletbarre zelf te maken en aan de wand te bevestigen of u kiest voor kant en klare en eventueel verplaatsbare balletbarres. Zowel de wandbevestiging als de vrijstaande (vaak ook demontabele) balletbarres nemen nauwelijks ruimte in beslag en de investering is met de succesvolle TrippleShape barreworkout zo terugverdiend. De balletbarre die aan de wand wordt bevestigd komt slechts 20-25 cm van de wand af. Dit betekent dat de balletbarre in iedere groepsles zaal is te bevestigen zonder dat u of uw klanten er tijdens andere lessen last van hebben.


Balletbarre wandbevestiging

- Materiaal balletbarre: hout

- Diameter balletbarre: tussen de 40 en 50 mm. Kan ook een trapleuning zijn. Die hebben

meestal een diameter van 44 mm.

- Afstand balletbarre tot de wand: 20 cm. minimaal (24 cm. ideaal) – reden: deelnemers dienen hun voet op de balletbarre te kunnen plaatsen in diverse standen en houdingen zonder dat er contact is met de wand.

- Lengte: per persoon is er ca. 1,5 meter nodig.

- Hoogte van de balletbarre vanaf de vloer: 110 cm (indien er nog een legger wordt geplaatst is deze tweede legger op 85 cm. hoogte vanaf de vloer)

- Bevestiging aan de wand: barresteunen. I.v.m. de afstand van de muur van minimaal 20 cm. voldoen standaard trapleuningen niet. Bevestiging dient extra stevig te zijn, i.v.m. intensief gebruik.

-Afstand tussen de bevestigingssteunen: 1,5 tot 2 meter om doorhangen van de barre te voorkomen.