Hexagon Trend 2017

Geometrische patronen in je interieur zijn helemaal hot. Het Hexagonpatroon is daar 1 van.
De Honeycomb trend is een prachtig voorbeeld van East meets West.
Dit patroon is in het westen ook wel bekend als een hexagon en in het Oosten wordt dit een Kikko patroon genoemd.

Een hexagon is een geometrisch figuur, een regelmatige veelhoek met zes gelijke hoeken en zes gelijke zijden, opgemaakt uit 6 gelijke driehoeken.
"Hexa" is Grieks voor zes, "gonos" is Grieks voor hoek.

In de natuur zien we deze zeshoekige vorm terug in de cellen van een honingraat (honeycomb). Door deze constructie van zekshoeken ontstaat de efficiëntste indeling van de raat. Op die manier wordt de minste bijenwas gebruikt (is energiebesparend) en hebben de bijen de meeste ruimte om honing op te slaan.
Ook zien we het zeshoek patroon op de rug van een schildpad.

In feng shui staat een zeshoekige vorm voor een lang leven (gerelateerd aan erder genoemde schildpad), uitbreiding/groei en hemelse kracht. 

Met dit patroon kun je in je interieur alle kanten op, of het nu gaat om een dekbedovertrek, vloer/muurtegels, behang, opbergboxes of accesoires.
Queen B can be everywhere.

Queen B Bedroom


Mijn dochter is een groot fan van Beyoncé en ik ben een fan van Japanse patronen. In haar slaapkamer heb ik met dit hexagon dekbedovertrek beide gecombineerd; een kikko patroon met een Queen B vibe.

Een complete ready to TrippleShape BarreWorkout sfeer.

Haar slaapkamer ligt in het Noordwesten van het huis, volgens Feng Shui hoort hier het element metaal bij. Vandaar dat ik heb gekozen voor de mtaalkleuren grijs, wit en zilver. Metaal wordt gevoed door het element Aarde en daar hoort de kleur geel bij. Daarom hebben we voor geel als accent op de muur gekozen.

Hex Boxes


De Evie Group heeft deze handige en mooie opbergboxen ontworpen.
Ze zijn verkrijgbaar in maar liefst 3 hoogtes en 8 kleuren.
Je kunt dus naar hartelust combineren en ze plaatsen waar je maar wilt en gebruiken voor diverse doeleinden, als koektrommel, opbergen van je wattenstaafjes, als sieradenkistje of voor iets anders.

DIY opbergen


Deze honingraat opbergwand kun je eenvoudig zelf maken.

Wil je de hexagon extra praktisch indelen, dan plaats je een plank in het midden, voor meer opbergruimte.

2 trends in 1


Dit Hex Hexagon behang van Cole and Son door David Hicks in inmiddels een design klassieker. Verkrijgbaar in meerdere kleuren.

Hier gecombineerd met een trendy zebra vibe.

Zacht & Stijlvol


Met de fluwelen Monty sierkussens van Zuiver in honingraat motief sla je 2 trendy vliegen in 1 klap: bijenkorf en fluweel.

Zachte voeten


Dit Arlette vloerkleed van Lulu and Georgia is veelzijdig qua kleur en zowel toe te passen in een romantisch, eclectisch, oosters of arabisch interieur.

Tegels


Hal, keuken of badkamer fleuren allemaal op met deze tegels.

Welkom


Alsof je een vakantiehuis in Marokko op je blote voeten binnenwandelt. Haal de zon in huis en zorg voor een warm welkom met deze dandelion (paardebloem) hexagon tegels van Marakkech design.

Honeycomb in je badkamer

De badkamer is een perfecte plek om je uit te leven met een hexagon patroon. Op de muur, op de vloer, als spiegel, laat jezelf gaan.

Geometrie in je badkamer


Prachtige hexagon kleurenmix met een zweem van goud, maakt jouw badkamer stijlvol.

Take a Look


Wat je nu veel ziet zijn hexagonspiegels en dan soms meerdere kleine spiegels bij elkaar. Dit is volgens Feng Shui niet goed voor je Chi, omdat je op die manier je eigen spiegelbeeld op diverse plekken doorsnijdt. Wil je toch een hexagon spiegel, kies dan voor een grote (kijk eens bij Loods 5), waarin je jezelf of je gezicht helemaal kunt zien, zoals hier in deze badkamer.

Honingraat vloer


Zwart-wit-hout.... niks meer aan doen, is altijd een goede combi.

Of ga je liever voor honinggeel?Nog meer van dit soort leuke en aparte tegels vind je bij Popham Design.


Showertime


Zo voel je je Queen B in je eigen bijenkorf met deze hexagon tegels zowel op de vloer als op de wand.

Nog meer Hexagon shoppen

Wil je nog meer hexagon shop inspiratie, kijk dan eens op Fonq, één van de winkels waar ik altijd wel slaag voor iets moois in mijn interieur.


De Patronen

Oosters,  Westers, Vintage, Caribbisch, tijdloos zwart-wit of Arabisch tintje, in een walldesign, grafisch ontwerp of tegelpatroon, een bijenkorf doet het altijd goed. De patronen zijn eindeloos en het is ook leuk om de patronen met elkaar te combineren.

In Japan heet dit patroon een Kikko pattern. Niet alleen in japans handwerk en stoffen maar ook in chinese vormgeving en design vind je dit patroon.
De oorsprong van dit patroon is te vinden op de schaal van een schildpad en een schildpad staat in China en Japan voor een lang leven.
Daarbij staat het getal 6 (van de 6 kanten) voor goed geluk.
Dit patroon is dan ook een gelukssymbool.

Basic Hexagon pattern


Een basic westers hexagon patroon in verschillende tinten blauw.

Vintage Hexagon Pattern


Dit patroon heeft een vintage invloed en is door de zachte kleur goed te gebruiken in een kinderkamer.

Hanairi Kikko pattern


In Japan heet een hexagon patroon Kikko. Zoals je ziet sluiten de hexagons niet aan, maar bestaat er een tussenruimte tussen iedere vorm.

HANAIRI KIKKO
Zodra er een bloem is geplaatst in de hexagon heet dit een Hanairi Kikko.

Bishamon Kikko pattern


Dit is een Bishamon Kikko patroon. Dit patroon ontstaat door 3 hexagons samen te voegen in een Y vorm.