Werknemerscoach voor organisaties en Provider voor arbodiensten

Visie
Verzuim is een samenspel van diverse factoren op privé- en/of werkgebied. Daarom is het van belang om bij verzuim alle leefgebieden in kaart te brengen. Uitzoomen en niet in detail op de aangegeven reden van verzuim blijven hangen, aangezien die reden slechts een uiting is van wat er werkelijk speelt bij iemand.

Focus op welzijn
Ik kijk naar de 'zin van ziek' zijn en focus me liever op het verbeteren van het welzijn en gezonde terugkeer in het arbeidsproces dan de aandacht te vestigen op het verzuim.

Denk in mogelijkheden
Terugkeer hoeft niet per definitie te betekenen terugkeer bij de eigen werkgeverin de eigen functie. Zodra maar enigszins helder is dat een andere weg de gezondheid van de medewerker bevordert en daarmee die van de organisatie, wordt dat pad bewandeld. Het is zonde van je tijd en energie om door te gaan met zaken die niet werken.

Het beste uit twee werelden
Daarnaast combineer ik de Westerse Vitaliteitskenmerken met de eeuwenoude Oosterse inzichten op levensenergie (Chi). Hierdoor ga je de diepte in en blijf je niet op de oppervlakte hangen.

In mijn element en kracht zet ik jouw medewerker in diens element en kracht
• Zien in plaats van enkel kijken
• Luisteren in plaats van enkel horen
• (in)voelen en (aan)raken
• Letterlijk en figuurlijk in beweging zetten
• Haarfijne intuïtie
• Spiegelend
• Buitengewoon scherp analystisch vermogen

Werkwijze

In kaart brengen van leefgebieden die van invloed zijn op het welzijn van de werknemer en bepalen waarop invloed kan worden uitgeoefend en hoe.
De werknemer kan dan zijn eigen regie pakken op weg naar herstel.

De medewerker inzicht laten krijgen in zijn/haar essentie, talenten en elementen.

Indien wenselijk en akkoord vanuit de medewerker vindt er een gesprek met de werkgever/leidinggevende in het kader van hoor en wederhoor.

Plan van aanpak opstellen om de werknemer weer op de rit te krijgen, hetzij in hetzelfde werk binnen dezelfde organisatie, ander werk binnen de organisatie of buiten de organisatie.

Coachen op verhogen LevensEnergie en Persoonlijke Leiderschap

Probleemoplossend in plaats van symptoom bestrijdend

Leefgebieden East meets West

Bij (bedrijfs)maatschappelijk werk wordt gebruik gemaakt van het leefgebiedenmodel en in het bedrijfsleven zien we steeds vaker het Huis van Werkvermogen opduiken.

Verhogen van levensenergie = verbetering welzijn

In mijn werkwijze maak ik oa. gebruik van de eeuwenoude Oosterse filosofie ten aanzien van Levensenergie waarbij de mens in harmonie met zijn omgeving functioneert, zowel privé als zakelijk.

Vitaliteit van de medewerker wordt beïnvloed door

Onderstaande gebieden en meer zijn terug te vinden in het Oosterse Life Energy (leefgebieden) model.

Werk situatie

 • werkinhoudelijk
 • relatie met leidinggevende
 • relatie met collega's

Privé situatie

 • gezin, familie, sociale omgeving
 • woonomstandigheden
 • financiële omstandigheden
 • eventuele verslavingsproblematiek e.a

Persoonlijkheid

 • karakter
 • copingsstijl
 • aangeboren talenten

De zin van ziek zijn:

In de 13 jaar dat ik werkzaam ben in de wereld van Verzuim heb ik gezien dat het grootste gedeelte van het Ziekteverzuim niet-medisch is. Zelfs al is een medewerker onder medische behandeling, dan nog kun je achterhalen wat de combinatie is van mentaal-sociale-emotionele en sprituele factoren zijn die aan de grondslag liggen van het 'ziek zijn.'

Holistische benadering voor optimaal resultaat
De Westerse gezondheidszorg is heel kundig in het repareren en bestrijden, echter wordt hierbij helaas vaak voorbij gegaan aan het feit dat een mens niet enkel zijn longen, knie, rug of hoge bloeddruk is. Te pas en te onpas wordt er medicatie voorgeschreven, zonder ook maar te kijken naar de mens als onderdeel van een geheel en naar de som der delen.

Eigen verantwoordelijkheid laten nemen
Daarnaast durven veel mensen hun eigen verantwoordelijkheid niet te nemen, omdat het veel meer werk is om naar binnen te kijken naar de oorsprong van het 'ziek voelen' dan een pil te slikken. Als mensen dan ook nog snel onder de indruk zijn van witte jassen en deze boven hun eigen gezonde verstand en onderbuikgevoel plaatsen, zitten ze voordat je het weet in een medische mallemolen, waar ze niet makkelijk uitkunnen en ook niet zo snel uit willen. Want wie ben je nog, zonder je 'ziekte'?

Ik neem mensen mee naar hun eigen kern, op een veilige en gelijktijdig no-nonsens manier, waardoor ze stap voor stap durven te erkennen wat hun eigen rol is in de situatie, wat hun mogelijkheden zijn en hoe ze deze kunnen benutten.

Betrokken & Professioneel

'Ik was onder de indruk van de kennis en ervaring van Gladys. Dit gecombineerd met een betrokken, sociale en professionele aanpak maakte dat ik enthousiast was over haar inzet. Tussendoor wordt je middels heldere rapportages geïnformeerd en waar nodig is er persoonlijk contact. Gladys wist mijn werknemer te bereiken (mentaal-emotioneel) en zorgde voor een geslaagd competentie-ontwikkeltraject.'

B. van S., leidinggevende Reclassering Nederland – Coaching Competentie-ontwikkeltraject medewerker

Vertrouwen & Actie

Gladys is een heel bijzondere vrouw. Vanaf het eerste moment dat ik haar ontmoette had ik het idee dat ik haar al heel lang ken, en dat zij mij ook echt kent en begrijpt- doorziet. Dat maakt dat er direct een vertrouwensbasis is om op door te bouwen. Werken met Gladys is echt een feestje, omdat ze makkelijk schakelt tussen verschillende lagen in de organisatie, maar ook tussen zakelijkheid en humor. Ze zet zo met al haar kundigheid mensen snel in de actiestand, hoe lang die daarvoor ook al vast zaten.
***** would recommend!

Jeff Boiten, HR Manager Wooninvest – betreffende Coach Wellbeing / VerzuimCoach

Door sterke intuïtie direct naar de kern

Gladys sluit goed aan bij waar de ander is en wat er in het moment nodig is. Ze is heel flexibel in haar aanpak en heeft door haar sterke intuïtie het vermogen om de rode draad eruit te pikken op de diepste en meest wezenlijke lagen. Ze is to the point, voelt aan waar het probleem in de kern over gaat, maar blijft in de coachende rol waarbij ze je vermogen aanspreekt om zelf de antwoorden uit jezelf te halen.

Ze stimuleert, enthousiasmeert en is betrokken en liefdevol/ met aandacht aanwezig bij wat zich aandient. Ze behoudt goed overzicht en pakt de aspecten in de volle breedte op. Schuwt het niet om de confrontatie aan te gaan, zonder de verbinding te verliezen.

Ze is een fijne, warme persoonlijkheid die steunt op de weg die de ander gaat! Ze kent zelf de processen van binnenuit (weet waar ze over praat)!
Het traject heeft het vertrouwen in mijn eigenheid, mijn unieke kwaliteiten versterkt. De aanwezigheid van Gladys en het "er zijn" of begrepen worden op diepere lagen is helpend geweest in het proces zelf. Praktische (maatwerk) tips zijn van waarde geweest.

E. van E, HRM adviseur CWS – Coaching Burnoutherstel- en Loopbaanbegeleiding

Wees je bewust van de invloed van werkgever, leidinggevenden en collega's op verzuim

Je kunt nog zoveel plezier hebben in het uitvoeren van je werkzaamheden, wanneer de sfeer binnen een organisatie of afdeling verziekt (leuke woordspeling) is, dan gaat dit toch zwaarder wegen.

Leuk werk versus slechte werkrelatie(s) betekent negatieve invloed op terugkeer

Stel je iemand voor die een uitdagende functie heeft, waar hij heel veel plezier aan beleeft, maar een slechte relatie met de collega's onderling, een negatieve sfeer op het werk door reorganisatie en zijn leidinggevende ziet hem niet staan, sterker nog, heeft hem onlangs gepasseerd door een collega die hetzelfde werk doet meer te waarderen. Wanneer deze werknemer ziek thuis komt te zitten, zal hij er waarschijnlijk veel aan doen om zo lang mogelijk thuis te blijven.

Minder leuk werk versus goede werksfeer betekent positieve invloed op terugkeer

Neem daar tegenover iemand voor die in de ogen van anderen eenvoudig werk verricht, maar iedere dag met heel veel plezier naar zijn werk gaat, omdat de sfeer zo goed is met de collega's onderling en de leidinggevende door wie hij enorm wordt gewaardeerd. Wanneer zo iemand door omstandigheden ziek thuis komt te zitten, zal hij er alles aan doen om weer zo spoedig mogelijk naar het werk te kunnen.

Als leidinggevende is het van belang om dit grotere plaatje te zien en te ontdekken hoe je hier een positieve invloed op kunt uitoefenen.

Uiteraard kun je ook als leidinggevende bij mij terecht voor coaching op hartgedragen effectief leiderschap om zo je eigen invloed en samenwerking met je team te verbeteren en oorzaken van verzuim op de werkvloer helder te krijgen en aan te pakken.

Mijn achtergrond

Ruim 13 jaar kennis en ervaring op onderstaande gebieden:

 • Personeel & Arbeid (Hogeschool)
 • Post-Bachelor Register Casemanagement
 • Reïntegratie
 • Verzuimadviseur bij diverse arbodienstverleners en InCompany Health afdelingen, oa. Randstad Groep Nederland, ING Wellbeing
 • Trajectregisseur voor uitkeringsgerechtigden van het UWV
 • Bedrijfsmaatschappelijk werk

3, 6 maanden of losse coachingssessies. Wat kiest u?

Voor prijsinformatie kijkt u bij Tarieven.


Ook collectief als spreker inzetbaar voor energie-/burnoutherstel lezing


FNV

Simon Peijnenborgh, adviseur Arbo FNV - In-Company WorkEnergy interactieve lezing:
"Jij bent de enige spreker/trainer die na afloop is geknuffeld en applaus kreeg en zoveel bij mensen teweeg heeft gebracht," zei de Arbo adviseur, terwijl hij mij ook een big hug gaf. De deelnemers waardeerden deze workshop met een 9,3 gemiddeld.
"Jij brengt echt energie, gevoel, rust en ruimte en zet mensen aan het denken. Wat een bijzondere ervaring. Dankjewel."

Overige deelnemers
"Ik heb een fantastische inspirerende middag gehad, je hebt me aan het denken gezet, dankjewel!"
"Yes, ik ga nog beter voor mezelf zorgen nu."
"Geweldig! Je hebt me geholpen en inzichten gegeven. Super bedankt."

BMC (Randstad Groep Nederland / Yacht)

voor 40 trainees

Een greep uit de reacties van de deelnemers:

 • "Energiek! (mèt uitroepteken)"
 • "KrachtigVerrassend"
 • "Nieuwe informatie"
 • "Wat heb jij een prettige manier van spreken, kan uren naar je luisteren"

Werknemerscoaching

o.a. Reclassering Nederland, CWS

B. van S. leidinggevende Reclassering Nederland – Coaching Werknemer Competentie-ontwikkeltraject

'Ik was onder de indruk van de kennis en ervaring van Gladys. Dit gecombineerd met een betrokken, sociale en professionele aanpak maakte dat ik enthousiast was over haar inzet. Tussendoor wordt je middels heldere rapportages geïnformeerd en waar nodig is er persoonlijk contact. Gladys wist mijn werknemer te bereiken (mentaal-emotioneel) en zorgde voor een geslaagd competentie-ontwikkeltraject.'


Mevrouw E. van de E., Werknemer CWS

Gladys schuwt het niet om de confrontatie aan te gaan, zonder de verbinding te verliezen.

Haar manier van begeleiden heeft het vertrouwen in mijn eigenheid, mijn unieke kwaliteiten versterkt. Haar aanwezigheid en het "er zijn" of begrepen worden op diepere lagen is helpend geweest in het proces zelf. Praktische maatwerk tips zijn van waarde geweest.

Haar grootste kracht is haar sterke intuitie/ vermogen om aan te voelen wat er op de diepste laag speelt. To the point, krachtig, weet de essentie eruit te halen. Ze is een fijne, warme persoonlijkheid die steunt op de weg die de ander gaat! Ze kent zelf de processen van binnenuit en weet waar ze over praat!