Met Hart & Ziel in je Business

Veel mensen zijn geneigd om antwoorden te zoeken in boeken en bij anderen, met andere woorden buiten jezelf. Stel dat je je eigen antwoorden al wel in jezelf hebt gevonden, dan is de vervolgvraag: Luister je daar ook naar, of wil je bevestiging van buitenaf, voordat je iets met je antwoord durft?

Neem bijvoorbeeld de vraag: “Wat wil ik met mijn business of hoe ga ik starten of mezelf neerzetten als zelfstandig ondernemer?” Wanneer je buiten jezelf gaat kijken, verdwijn je voordat je het weet in een drijfzand van modellen en systemen.

Zelf kwam ik erachter dat ik daar weinig tot niets mee kon. Waar ik zelf wel baat bij heb gehad in mijn business ontwikkeling is onderzoeken wat wil ik nu neerzetten met mijn diensten, waar komt de motivatie vandaan en steeds weer afstemmen op dat gevoel en dit naast de dingen leggen die ik doe en voelen of ik daar nog steeds blij van wordt. Boeken en personen die daarop aanhaken heb ik wel van toegevoegde waarde gevonden.

Zo weet ik nog dat ik jaren geleden bij een businesscoach was die volledig in de cijfers zat, dat kwam niet zo bij me binnen, terwijl ik kort daarna bij iemand was die me de eenvoudige vraag stelde: “stel je voor dat je met datgene wat je nu doet en hoe je het nu doet het succes zou hebben dat je denkt te willen en klanten komen van alle kanten naar je toe op dat gebied, hoe voelt dat?”.

Ouch…… ik was net onderweg naar een burnout en deze vraag hakte er goed in, touché. Het greep me enorm bij de keel en was voor mij een duidelijk keerpunt. Ik was begonnen met iets wat ik heel graag wilde, alleen de ‘zakelijke’ vorm die ik eraan had gegeven had mijn hele plezier erin weggehaald. Het idee dat er op die manier en in die vorm nog meer mensen naar me toe kwamen voelde als paniek en nog meer druk. Het was duidelijk dat ik niet langer op die manier verder wilde met mijn business. Natuurlijk wist ik dat al langer, maar door deze opmerking en de manier waarop mij een spiegel werd voorgehouden, kon ik mezelf niet langer voor de gek houden.

Deze man profileerde zichzelf niet als business coach, terwijl daar heel duidelijk de schellen van mijn ogen vielen ten aanzien van mezelf en van mijn business. Het was duidelijk dat ik mezelf had gesaboteerd ten aanzien van de klantentoestroom, want ik deed iets op een manier die ik helemaal niet leuk vond en op die energie was ik niet aantrekkelijk.

Ik dacht voor die tijd dat ik op zoek was naar een businesscoach om meer klanten te kunnen aantrekken, terwijl ik dus diep van binnen op de manier die ik destijds hanteerde onbewust helemaal niet meer klanten wilde.

Vanaf dat moment heb ik alle ‘goedbedoelde’ zakelijke adviezen naast me neergelegd en ben ik weer teruggegaan naar de oorsprong.


De kernvraag werd:

   Wat wil ik met mijn talenten en gifts en vanuit mezelf met de wereld delen?

En op welke manieren word ik daarvan het meest blij?

Want dan gaat mijn energie omhoog in plaats van omlaag en lift ik dus mezelf op, waardoor ik anderen ook uplifted kan begeleiden.

Vanaf dat moment vind je jezelf pas echt aantrekkelijk en waardevol, waardoor je jezelf ook waarde gaat toekennen en vanuit die nieuwe energie de klanten die het best bij je passen met gemak aantrekt.

Voor mezelf hield dat heel duidelijk in: keuzes maken, bijschaven, schrappen, opnieuw profileren, informeren. Informeren was nodig, omdat er meer mensen bij betrokken waren die onder mijn bedrijfsnaam door het land opereren. Dit laatste was voor mezelf ook één van de grootste obstakels ontdekte ik. Dat ik naar de buitenwereld toe ging aangeven dat ik het anders wilde en anders ging doen. Dit had ook betrekking op mijn lesgeven. Ik weet nog dat ik vooraf dacht: 'die mensen zijn klant geworden voor les x en nu wil ik helemaal niet meer iedere week les x geven, het kost me energie ipv dat het me energie geeft, ik wil les y geven en verder ontwikkelen en dit afwisselen met les x.'

Ik heb het vanuit mijn eigen gevoel op een gegeven moment gedeeld met de deelnemers. Ze zijn allemaal gebleven, les y vinden ze heerlijk, de afwisseling met les x vinden ze juist geweldig en ze genieten nog meer van mijn energie, omdat ik die nu over heb. Na de les kwam er een deelnemer naar me toe: "Ik vind het zo moedig van je dat je dit hebt gedaan en hoe je dit vanuit je hart hebt gedeeld met ons. Daar kan ik nog van leren."

Zodra je je gaat bezighouden met wat anderen ervan zullen vinden, raak je weer verwijderd van jezelf en daarvan weet je inmiddels dat dat je niet gelukkig maakt. Die anderen leven jouw leven niet, zitten niet in jouw hart, huis, portemonnee etc. etc.

Daarnaast, als er ergens een deur dicht gaat, gaat er ergens anders een poort (een raam vind ik zo klein ;-) ) open. Alles is oké, zolang jij er maar 100% achter staat.

Sinds ik op deze manier vanuit hart en ziel onderneem, voel ik me energieker, blijer, meer ontspannen, rustiger en financieel beter. In plaats van angst zit ik nu in vertrouwen en dankbaarheid voor alle mooie klanten en mensen die ik ontmoet door netwerken. Vooral ben ik ook open en mag nu wel iedereen die het aandurft en echt vooruit wil naar me toestromen. Inderdaad, ik heb 'iedereen' genuanceerd in iedereen die het aandurft en echt vooruit wil, want dat vind ik heel belangrijk, dan werken we het plezierigst met elkaar en met plezier werken is een voorwaarde voor een positieve energiestroom.

Wat wil je met jezelf en je business?

Dus voordat je in allemaal boeken en businesscoaches en businessterminologie, systemen en modellen duikt, stel jezelf een aantal vragen:

 • Ga voor jezelf vooraf duidelijk na wat jij wilt van die businesscoach en op welke gebieden.
 • Wil je iemand die je puur helpt met het opstellen van een businessplan?
 • Nog los van de vraag hoe zinvol dat is.
 • Wil je iemand die jou helpt op het gebied van zichtbaarheid en performance?
 • Of misschien hoe blijf je overeind qua werk- en privé balans?
 • Of wil je meer gaan ondernemen vanuit je eigen flow? Vanuit je hart?
 • Sta je open voor business spiritualiteit?
 • Wil je weten hoe je meer klanten kunt aantrekken op jouw energie?
 • Of wil je je vrouwelijke energetische kracht meer inzetten?
 • Ben je heel doelgericht en wil je van A. naar B. wilt of ben je flexibel en durf je open te staan voor wat zich tijdens je ondernemersjourney aandient, terwijl je ondertussen stevig bij jezelf blijft?

Vervolgens.... als bovenstaande helder is Just Do it en weet ook hoe de cyclus van ondernemen werkt, wanneer je gas dient te geven en wanneer je terug dient te schakelen om je energie te bewaken, groei de kans te geven en weer nieuwe inspiratie op te doen.

Het kan zijn dat je voor verschillende resultaten verschillende mensen nodig hebt en ook voor de verschillende fases in je ondernemersproces. Zoals je ook op verschillende niveaus als hoofd-hart-lichaam-geest kunt worden begeleid, oftewel denken-voelen-doen-zijn.

Cyclus van ondernemen

Wanneer je denken-doen-voelen-zijn vertaalt naar je businesscyclus kom je op:

Voelen =            van inspiratie naar idee

Denken =            van idee naar creatie en realisatie

Doen    =            van realisatie naar manifestatie en presentatie

Zijn       =            Evaluatie en comtemplatie

Misschien dien je niet zozeer te denken aan de termen business coach en ondernemen, maar aan een mentor die je begeleidt bij je persoonlijke- en zakelijke groei.

Jij kunt bij mij terecht voor:

 • Bewaken hoofd-hart-lichaam-geest/voelen-doen-denken-zijn balans
 • Ik leer je te luisteren naar je gevoel en intuïtie, naar je eigen antwoorden, zodat je in contact blijft met de oorsprong
 • Ik hoor wat je niet zegt, voel wat je nog niet aandurft en zie het licht in jou dat je nog niet durft te laten schijnen
 • Op die vlakken hou ik je een spiegel voor, zodat je uit de ‘ja-maars’ en angst uitkomt en stappen zet op jouw pad en gaat denken in mogelijkheden en oplossingen en
 • Kunt gaan ondernemen, zijn, leven en voelen in flow

Business Spiritualiteit & Performance

Dit kun je Business Spiritualiteit noemen of Vrouwelijke Energie in business hoe je wilt. Dat zijn mijn talenten: de brug slaan tussen denken & doen en voelen & zijn.

Wanneer je hiermee aan de slag gaat wordt jezelf neerzetten en presenteren a piece of cake, omdat je vol zelfvertrouwen, krachtig en 100% staat achter wat en hoe je het doet. Je bent dan open, flexibel en ontvankelijk en vol positieve energie. Het kan zomaar zijn dat ik je tijdens coaching ook in een flexibele pose of juist krachtige pose laat staan, omdat ik geloof in de wisselwerking tussen lichaam en geest en ik aan je lichaam kan aflezen waar de energie blokkeert dan wel stroomt. En voor je business money flow heb je energy flow nodig.

Hoe dat voelt: Freedom!

Ik kijk ernaar uit om je te begeleiden op je spirituele business pad.

Mijn achtergrond

Ruim 11 jaar kennis en ervaring op onderstaande gebieden:

 • Personeel & Arbeid (Hogeschool)
 • Post-Bachelor Register Casemanagement deel 1
 • Reïntegratie
 • Verzuimadviseur bij diverse arbodienstverleners
 • Trajectregisseur voor uitkeringsgerechtigden van het UWV
 • Bedrijfsmaatschappelijk werk

Daarnaast werk ik als Burnoutherstel coach en Energie Coach.

Review

Anoniem, 35 jaar - Personal- & Business Energy coaching

Via LinkedIn kwam ik Gladys voor het eerst tegen, vanwege een reactie die ze gaf op andermans post. Daarna ben ik haar gaan volgen. Door de positieve energie in haar LinkedIn posts wilde ik graag een coachingsafspraak maken. Voornamelijk om te bepalen welke kant ik op wilde met mijn eigen praktijk.

In één middag heeft het me al direct in een positieve flow gezet. Ik kon weer vooruit en voelde de energie in mijzelf. Ook zijn er verrassende dingen in gang gezet in mijn proces. Ik heb namelijk besloten te stoppen met mijn praktijk en voor een nieuw creatief pad te kiezen.

“Door de LinkedIn posts was ik een beetje bang dat je zelf veel zou praten (haha) maar dat was niet zo. Je stelde goede vragen en liet mij zelf nadenken. Tevens vond ik het tekenen heel verhelderend.”

Daarnaast liet Gladys mij de energie weer ervaren door mind en body samen te laten werken. De body part in dit geval door naar mijn lichaamshouding te kijken, deze te lezen en te verbeteren.

Ik vond het inspirerend en beveel Gladys zeker aan als coach.