"Durf je eigen weg te volgen.
Wees een leider van je eigen leven.

Het enige dat je hoeft te volgen is je innerlijke stem."

Gladys Virginia Daniel

Geluk is er al en hoef je niet te zoeken

Geluk zoeken alleen al impliceert dat je het niet hebt. Daarom is zoeken naar geluk onzinnig. Het is niet iets wat je hebt, maar een manier van zijn, van ervaring. Wel zijn er een aantal elementen die je geluksgevoel bevorderen.

Vandaag stond ik bij de ah voor de schappen met rijst. Ik wist duidelijk waar ik naar op zoek was, maar ineens was ik me bewust van de hoeveelheid soorten rijst en de soortverwante artikelen evenals de bijbehorende fancy verpakkingen van sommigen. Ik dacht terug aan een aflevering van Johnny into the Wild dat ik had onlangs gezien, waar hij bij een Bhutanese familie mee at. Rijst. 'Ik denk niet dat deze familie zich bezighield met 30 soorten rijst, maar blij en dankbaar was dat ze met zijn allen rijst aten, die ze zelf hadden geoogst terwijl ze genoten van het moment. Kijk, hier gaat het nou mis in deze wereld. Less is more. Er is teveel keus in deze wereld. Was het niet zo dat teveel keus stress geeft? En rijst is toch gewoon rijst.' Dit was mijn innerlijke monoloog.

Tegelijk dacht ik terug aan iemand die me onlangs vertelde over hoe teleurgesteld ze ergens in was, voortkomend vanuit haar verwachtingen en de verantwoordelijkheid in eerste instantie buiten zichzelf plaatste, in plaats van te kijken naar haar eigen handelen in de situatie en de les te zien, die ze kon leren.  

Vervolgens dacht ik aan iemand anders die gefrustreerd was, omdat ze een bepaalde uitkomst wilde forceren en controleren in plaats van het geduld had om te zien waar het proces toe zou leiden, namelijk naar een uitermate gunstige uitkomst voor haar.


Geluksgevoel

Op een rijtje zie je in het eerste deel van mijn verhaal elementen die het welbevinden bevorderen:

 • Blij
 • Dankbaar
 • Zelfredzaamheid
 • Samen
 • In het moment zijn
 • Het is goed zoals het is

Gevoel van tekort komen die je geluksgevoel omlaag brengen

In het tweede deel zie je:

 • Verwachtingen
 • Teleurstellingen
 • Afhankelijkheid
 • Forceren
 • Controleren
 • Ongeduld
 • Met de toekomst bezig zijn

The search for happiness

Zoeken naar geluk is onzin, om meerdere redenen:

 • Het is niet tastbaar (het is dus geen materie)
 • Het is een gevoel
 • Het is een moment opname en bij een groter gelukgevoel een aaneenschakeling van momenten
 • Het ligt niet buiten je, maar binnenin je

Factoren voor geluk liggen niet in het westerse gedachtegoed van meer bezit, niet in druk, drukker, drukst en zeker niet in hard, vechten en strijden.


Geluksfactoren

Factoren voor geluk zitten in:

 • Dankbaarheid (hoe mooi dat het Tibetaanse symbool van dankbaarheid-zie hiernaast- dezelfde swirl beweging heeft als mijn triskelion bedrijfslogo)
 • Inzien dat alles perfect is, zoals het is en het universum geen fouten maakt (jij trouwens ook niet; fouten, falen en mislukkingen bestaan niet)
 • Vertrouwen (gekoppeld aan bovenstaande perfectie van jezelf, je leven en het universum)
 • Zelfredzaamheid

Terwijl al jaren de technologische vooruitgang toeneemt en de spirituele ontwikkeling achterblijft, lijkt er een gigantische toename te zijn van gelukszoekers.

Er is een yoga hype gaande, mediteren is hot en mindfulness is hét. Dat geeft dus al duidelijk aan dat geluk niet buiten jezelf ligt, maar te maken heeft met je zijns-toestand. Stop daarom met zoeken. Ga meer luisteren naar je hart en spirit, want die hebben alle gelukselementen al vanaf je geboorte in zich. Je voelt en weet heel goed wat je wilt en wat je meer geluksmomenten zal opleveren. Daar heb je niets en nienand anders voor nodig.

Je hoeft ook je gevoel niet te vinden, want dat systeem werkt eveneens perfect. Waar het misgaat is dat je niet luistert naar je gevoelens van onbehagen en je innerlijke stem die zegt 'dit voelt niet oké, doe het niet'. Tussen alle overdaad aan spullen en drukdoenerij luister je naar 'ja, maar, als, stel dat enz.'

Hier ligt de oplossing voor jouw welzijn, jouw joy, jouw happiness....

In:

 • Minder
 • Openheid
 • Innerlijke Rust
 • Rust in het algemeen
 • Ruimte
 • Zuurstof (bewust ademhalen)
 • Verbinding
 • Overgave
 • Ontvankelijkheid
 • Flexibiliteit
 • Flow


Meebewegen in plaats van weerstand geven = go with the flow

En om dan maar bij de rijst te blijven, neem ik je mee naar het land van oorsprong, naar China, naar het Daoisme. Naar de Dao (Tao), de weg, jouw weg, alle wegen die op een natuurlijke manier worden bewandeld en waarop natuurlijk en spontaan wordt gehandeld.

Ik heb wel vaker het voorbeeld gegeven van de grasspriet. Je kunt eraan trekken wat je wilt om hem sneller te laten groeien, maar wat er gebeurt is dat je hem breekt. Realiseer je dat er voor alles een juist moment is. Denk aan de uitdrukking 'wanneer de tijd rijp is.'

Wanneer iets in jouw ogen niet werkt, heeft dat een reden:

 • Het moment is nog niet optimaal, misschien dien je jezelf eerst nog verder te ontwikkelen
 • Je denkt dat je iets wilt, maar je motivatie is niet zuiver of je wilt het alleen voor de buitenwereld.
 • Het kan ook zijn dat de door jou gewenste uitkomst misschien helemaal niet ideaal is voor je en er iets mooiers op je wacht.

De sleutel tot de Tao is het 'niet-handelen', wu-wei. Inspanning en streven is niet nodig. Wat je doet is bewegen, bewegen als water, flowen waardoor energie blijft stromen. Volgens het taoïsme is dit de weg naar geluk.

Pushen werkt niet, open je armen en wees klaar om te ontvangen.

Het heeft mij twee burnouts gekost om hier te komen. Want dit is niet wat ik in de basis heb meegekregen en geleerd, terwijl dit wel ieders natuurlijke manier van zijn is. Ook die van jou.

Tegenwoordig hanteer ik dit flow principe in mijn lesgeven (She Flow), het geven van de barreworkout teacher trainingen en mijn werk als burnoutherstel- en feminine energy coaching. Het geeft me heel veel rust, meer plezier en kost me geen energie meer, maar geeft energie.

Ik wens je veel geluk.Burnout, zorg beter voor jezelf

Burnout? Depressief? Chronisch moe?
Waarschijnlijk leef je nu continu vanuit je hoofd in plaats vanuit je gevoel.

Inmiddels geeft je lichaam duidelijk aan dat je in .....

Kies voor jezelf vanuit Liefde


Waarop baseer jij je keuzes? Op Angst of Liefde, op Ego of Spirit?

Angst verlamt je en trekt je naar binnen. Liefde brengt je naar buiten, zorgt voor verbinding, vrijheid en een leven mogelijkheden.

Ego houdt zich bezig met de buitenwereld en ...

Yin Yoga, maak ruimte in jezelf

Wanneer je gestressed bent en je opgejaagd voelt, wordt je door Yin yoga weer bij je centrum gebracht, terwijl je beweegt in alle rust.

Ook wanneer je zo uitgeput bent, dat je geen focus meer hebt en de kracht in je lichaam hebt verloren is yin yoga ideaal. Je hoeft namelijk niet de hele tijd op je ...

Gezond door Knuffels

Knuffels geven warmte, liefde en aandacht.
Dat is wat ieder mens nodig heeft, jong en oud.
Net zoals positieve, liefdevolle en opbouwende reacties en relaties.
Een tekort aan dit alles, kan ervoor zorgen dat je letterlijk afstompt..... koud wordt en ...

Reviews TrippleShape Energy Coach, Trainer & Docent

 Leoni Janssen, Marketing- en Communicatiestrateeg - Personal Coach & Trainingstraject


Ik heb Gladys leren kennen als een personal coach/trainer die verantwoordelijkheid neemt voor degene die ze begeleidt zonder dat ze verantwoordelijkheid wegneemt bij haar coachee. Ze definieert haar vertrekpunt en weet waar ze naartoe werkt zowel met haar eigen onderneming als die van de mensen die ze begeleid. Ze maakt indruk met haar intelligentie, feitenkennis en tomeloze energie. Maar haar allergrootste talent is wel het feilloos aanvoelen van situaties en mensen waarmee ze invloed uitoefent en zaken gedaan krijgt. Dat met een flinke dosis natuurlijk optimisme en humor maakt haar een geweldige mentor.

 Helena Westerhout – Deelnemer TrippleShape lessen


“Ik vind jou een lerares zoals ik die altijd voor alles zou willen: warm, motiverend, enthousiast, grappig en serieus tegelijk. Je maakt een groep van mensen, verbindt. Bij jou voel ik me veilig omdat ik jouw gedegen kennis en ervaring en totale beheersing voel. Je bent gastvrij en met je humor maak je de zwaarste momenten licht. Het mooie is dat je daarnaast ook nog diepgang hebt.....”

Judith Webber - Pure Human- Training Presentatietechnieken

Gladys heeft mij geholpen met podium-training. Ik heb in haar een perfecte leermeester gevonden, door haar achtergrond in beweging, expressie (in de breedste zin van het woord) en lesgeven heeft ze mij door zelf diverse vormen van beweging & zang te laten ervaren, veel power gegeven om mezelf (nog) meer te laten horen & zien op het podium. Gladys is warm, gestructureerd en laat je je eigen grenzen overbruggen. Ik kan haar van harte aanbevelen als coach & trainer."

 Linda Reindertsen – Deelnemer BodyShape lessen
“Je hebt een aanstekelijke sprankeling in je ogen! Je bent energiek en danst en beweegt met passie, maar aan de andere kant straal je rust uit. Je bent professioneel en goed in je vak. Je lessen zijn echt een feestje! Je krijgt vanzelf een lach op je gezicht en die lach gaat er niet meer af. Aan het einde van een les bij jou voelde ik me herboren en ging ik met nieuwe energie en een big smile naar huis.”