©️text by Gladys Daniel, april 2022

Intuïtieve Trendwatching

Los van de trendwatching bureaus tune ik ieder jaar zelf in op de energievibraties die de boventoon voeren.

Zo is ook mijn boek inclusief de handgetekende illustraties ontstaan: 'Jij bent Perfect.'

Zelfreflectie en je innerlijke kompas volgen
De 'op-zoek-naar-geluk-hype-buiten-jezelf' heeft voor veel mensen plaatsgemaakt voor 'Ik sta aan het roer van mijn eigen leven'. Sinds maart 2020 heeft de kosmische energie daar nog een schepje bovenop gedaan en ervoor gezorgd dat mensen dusdanig op zichzelf werden teruggeworpen dat je niet ontkomt aan een moment van zelfreflectie.

2022

is het jaar om Thuis te komen bij jezelf. Letterlijk en figuurlijk alles afstoffen en opruimen als je dat nog niet had gedaan de afgelopen jaren.
Wie ben jij? Dat is de vraag.

Jezelf mentaal-emotioneel-fysiek-spiritueel èn qua omgeving onder de loep nemen. Klopt dit allemaal met jouw kernwaarden?

2023

is de kans om (creatief) te gaan staan voor wie je bent en hebt ontdekt in je huis. Je spirit (wie) in je fysieke (huis) verpakking.

2024

zullen de spirituele thuiskomers elkaar meer en meer vinden en zich dmv tribes/clans verenigen en nog meer nieuwe initiatieven neerzetten t.a.v. het collectieve welbevinden.

Wat is er gaande in de wereld
Want dat is wat trendwatching is: intunen, selecteren en analyseren van wat er speelt op verschillende gebieden in de wereld: oa. qua politiek, economisch, onderwijs, zorg, wonen, landbouw, voeding, arbeid en persoonlijk welzijn.

Bewustwording
Trends zijn niet bedoeld om te volgen, het werkt eerder omgekeerd; er zijn bepaalde vibraties door de ontwikkelingen op bovenstaande vlakken en die hebben een uitwerking in het persoonlijke-, zakelijke en consumentengedrag. Door middel van de zichtbare trends kan er meer bewustwording plaatsvinden.

Dit gaat dus niet om oppervlakkige trends als 'lila broeken zijn in' om maar wat te noemen. Het gaat om 'wat is er opvallend veel lila, waarom? Wat zit daarachter? Wat is de energetische betekenis van lila?

Of je constateert dat mensen zich steeds meer bezighouden met bewustwording en voelt bijbehorende kleuren, vormen en materialen.

Actie - Reactie
Daarnaast weet je ook dat er altijd sprake is van wisselwerkingen, actie en reactie en hoe de massa psychologisch op bepaalde zaken reageert.

Gezondheid = Heelheid

Een holistische visie
Wat we nodig hebben is een én-én Holistische visie waarin meerdere gezondheidsvisies samenkomen in plaats van enkel de huidige Westerse visie van reparatie en symptoombestrijding.

De Westerse geneeskunde heeft haar kracht, echter biedt geen compleet beeld. Oosterse en andere eeuwenoude natuurgeneeswijzen dienen te worden ingezet om een completer beeld te krijgen van de 'oorsprong' van ziek-zijn, de 'zin van ziek zijn' en de bevordering van welzijn.

#zielenhuis #spiritueelziekenhuis #spiritueelwelzijn #gezondheidoostenwesten #gezondheidsvisieswereld #chinesegeneeskundeburnout

Weihai ziekenhuis voor Chinese Geneeskunde in China.

In de Royal Adelaide Hospital in Australië werken traditionele Ngangkari (Aboriginal helers) samen met reguliere geneeskundigen.

Interactie tussen kosmos, aarde en haar bewoners

Het is een continue interactie tussen de bewoners van deze aardbol en de systemen die zijn neergezet en de afgelopen 2 jaar aan het afbrokkelen zijn. En dat is hoog nodig. Want het is tijd voor vernieuwing. Beter gezegd, Back to the Future door het -respect-eren van je essentie.

Terug naar de oorsprong
Dat houdt in terug naar

• de natuur
• oude wijsheden en

van daaruit een vertaling maken naar het heden.

Met name ten aanzien van gezondheid(szorg) gebeurt er heel veel dat ons dwingt om terug te gaan naar onze natuurlijke basis en essentie. Er wordt eindelijk ingezien dat chemische bestrijding van onze natuur (dmv het overmatig slikken van onderdrukkende medicatie) geen positieve invloed heeft op ons welzijn.

Oude geneeswijzen en holistische visies dienen ruimte te krijgen binnen de reguliere zorg en evenwichtig met elkaar samen te werken.
We zien al dat oude geneeswijzen en kennis, zoals Indiase Ayurveda en Chinese Geneeskunde steeds meer voet aan de grond krijgen.

Behoefte aan Zielenhuizen, SoulFood & Holding Spaces
De tijd van slechts ziekenhuizen is voorbij. Maak plaats voor Zielenhuizen en (Huis)Hart(s) & Ziel centra.
Je bent geen stukje mens, maar een geheel van diverse elementen.
We hebben dan ook Holding-Soul-Spaces nodig waar hoofd, hart, lichaam, ziel èn omgeving in flow worden samengebracht.
Waar geen pleisters worden geplakt, maar wonden worden geheeld, omdat er wordt uitgegaan van het zelfhelende vermogen van de mens.

In 2017 schreef ik hier ook al eens over op Linkedin.

Collectieve Burnout
De wereld zit al jaren in een collectieve burnout en wordt geregeerd op een negatieve yang manier. Mensen zijn hierdoor de weg kwijt geraakt.
Er is weer bezieling nodig, positieve mannelijke en vrouwelijke energie en zelfregie.

#ziekenhuistoekomst #trendwatchinggezondheid

Een mooi voorbeeld van een ziekenhuis van de toekomst, weergegeven in 2021 door Reinier de Graaf van architectenbureau OMA. Het fallische ziekenhuisgebouw maakt plaats voor het aardse lage vrouwelijke element.

Het ziekenhuis is ontworpen voor Al Daayan Health District, om te realiseren in Doha, Qatar, vandaar dat er ook deels is teruggegrepen naar authentieke Arabische bouwstijl. Daarnaast is de tuin een belangrijk element en draagt bij aan zelfvoorzienendheid dmv natuurlijke plantmedicijnen.

Prometheus door Heinrich Friedrich Füger. Een prachtige weergave van het verschil tussen bezieling en zielloosheid

Heft de mens zichzelf op?

Wie weet gaan we wel zover terug naar de oorsprong dat we onszelf uitroeien. Los van het feit dat er nu nog steeds sprake is van een jaarlijkse bevolkingsgroei en we op dit moment (2022) met bijna 8 miljard mensen deze aarde bewonen, kan het toch zijn dat het aantal mensen drastisch daalt.

Waar we enerzijds namelijk zien dat er evenwicht dient te komen in yin en yang energie, zien we anderzijds dat letterlijk bij een deel van de bevolking de verschillen in gender kleiner worden.
Wat zal dat op termijn betekenen voor de evolutie van de mensheid, aangezien we nog steeds een eicel en een spermacel nodig hebben om nieuw leven te creëren.

Digitale verrijking versus Spirituele verarming
Breng evenwicht tussen beide.

Plus wat is de invloed van de digitale wereld waar sommige mensen dusdanig in op gaan, dat hun reallife slinkt en daarmee ook hun menselijke kenmerken en sociale interacties. Daarbij raakt het brein oververhit door de bovenmatige hoeveelheid digitale prikkels, zodat er letterlijk geen broodnodige breinpauze meer is, geen ontspanning, enkel elektrische oplading.

Blazen ze zichzelf op? Gaan ze geestesdood? Staan deze mensen überhaupt nog op de aarde of zweven ze nog enkel rond in de virtuele wereld en lossen ze vanzelf op in het luchtledige? Een mooi thema voor een anime.

De paradox: kunnen deze mensen die ogenschijnlijk veranderen in robots nog gere-animeerd worden? Bezieling? Dat wat ons levendigheid brengt?

Wie zal het zeggen?

World of Wonders & Wellbeing: Dromen - Navigatie - Evenwicht

In plaats van te kiezen voor seizoenskleuren heb ik gekozen voor figuurlijke slaap-waak kleurfases. We zitten immers in een overgangstijd van een 'ik'- naar een 'wij' tijdperk, van onbewust naar bewust.

De 3 figuurlijke slaap-waak-fases zijn:
1. De droomfase
2. De overgangsfase waarin nieuw evenwicht wordt gevonden
3. De heldere wakkere fase

De gekozen Pantone kleuren zijn behalve op kleur ook op naam gekozen.

#trendkleuren #trends2022 #trends2023 #trendwatcher #trendkleuren2023 #trendcolors2023 #trendcolors23 #colors2023 #lavender #digitallavender #lavendel #lila #kleurvanhetjaar #kleurvanhetjaar2023 #coloroftheyear2023 #trendwatching #kleurenwelzijn #kleurenenergie #colorwellness #helingn#kleurenbalans

Zacht

Dromen, Wensen en Verlangens

Twilight Zone
We leven in een wereld waarin een grote groep mensen in de industriële wereld zich laat leven in plaats van dat ze bewust leven. Sommigen zitten zelfs in een continue overlevingsstand. Niet omdat ze niet genoeg hebben, maar omdat ze hun gevoelens stillen met verdovende middelen; te veel werken, een seks-, drugs- of alcoholverslaving, een medicatieverslaving of anderszins. In tegenstelling tot landen waar mensen omkomen van fysieke honger, komen mensen hier om van huidhonger en zielenhonger.

Deze groep bevindt zich in het schemerrijk van de living dead, omdat ze van kinds af aan hebben geleerd om hun eigen, dromen, wensen, verlangens en talenten te negeren.

Langzaam omdraaien, uitrekken en dan je ogen opendoen
Langzaamaan worden steeds meer mensen wakker uit de illusie van hebzucht, van overmatig doen, terwijl je er met je hart en ziel niet meer bij bent. Deze mensen willen steeds meer innerlijke rust, verstilling en vertraging.
Ze willen bezieling en bezinning, weer leven vanuit hun hart en vanuit hun allerliefste wensen.
Leven in vrijheid, zonder vrijwillig vastgeketend te blijven aan overjarige systemen.
Voorzichtig openen ze hun hart. Ze beginnen te beseffen dat ze meer zijn dan een lichaam en dat hun fysiek slechts een voertuig is van een onbeperkte geest en een stralende ziel.
Ze realiseren zich ook steeds meer dat ze veel liefdevoller om dienen te gaan met hun aardse voertuig en dat hun lichaam liefdevolle aanraking nodig heeft om gezond te zijn en te blijven.
Ze openen hun ogen, nog wat onwennig voor al dat moois dat ze zo lang niet hebben (willen of durven) zien.

Her-inneren wie en wat je bent
Van de zombie-staat van prestatie, ontdekken ze hun eigen kracht van manifestatie en voorzichtig komt hun spirit weer tot leven. Ze herinneren hun blauwdruk en potentie, hun wensen en verlangens.
Van de kou komen ze stap voor stap in hun eigen warmte, van waaruit ze weer kunnen verbinden met al hun geesteskinderen. Ieder op zijn eigen manier, in zijn eigen tempo en op een eigen level.

Droom je in kleur of droom je in zwart-wit?

Zacht, Grijzig en Vaag

Evenwicht (yin-Yang) & Congruentie

Paardenkracht kan je bevrijden uit de Mental Slavery
In plaats van als een werkpaard of op hol geslagen paard maar door te draven, is het nodig dat je leert stil te staan. Rustig grazend in de wei. Volledig ontspannen, met hoofd-hart-lichaam-ziel op één lijn, 'n sync met je omgeving.
Luisterend naar je intuïtief weten en bewust je omgeving in je opnemend. Zoals paarden enorm intuïtieve wezens zijn. Steeds meer wordt die kracht van paarden ingezet door middel van paardencoaching bijvoorbeeld, aangezien paarden energieën en daarmee emoties haarfijn aanvoelen. Ze kunnen je de weg wijzen naar je thuis, je kern, zoals ze zelf altijd feilloos de weg naar huis weten te vinden.

Trouw zijn aan jezelf
Een paard is betrouwbaar en dienstbaar naast het trouw zijn aan zijn eigen natuur.
Stevig op zijn eigen benen, fier rechtop, manen in de wind.
De afgelopen duizenden jaren zijn mensen in de industriële wereld steeds meer hun innerlijke kompas kwijt geraakt. Blindelings, als met oogkleppen op, volgen ze materiële patriarchale leiders.
Het vrouwelijke yin principe is tezamen met de vrouw eeuwen, nee duizenden jaren onderdrukt. Met name door de opkomst van het christendom en het verdrijven van de heidense voor-christelijke culturen met hun natuurreligies.

Ongetemd en Liefdevol

Een andere verschijning met de verdrijving van natuurreligies was de opkomst van het kerkelijk huwelijk, waaruit 'ontsnappen' voor de vrouw moeilijk was en nog steeds zijn er veel vrouwen financieel onzelfstandig.

Het tot de dood ons scheidt is niet meer van deze tijd, waarin mensen zichzelf voortdurend ontwikkelen, steeds meer op eigen benen gaan staan en het energetisch bewustzijn toeneemt.

Voor zowel mannen en vrouwen is het goed om uit het opgebouwde en geïndoctrineerde keurslijf te breken en hun ongetemde oerenergie te herontdekken. Vanuit daar kunnen liefdevol en in vrijheid op basis van gelijkwaardigheid nieuwe vormen van relaties ontstaan, waarbij mensen elkaar niet aan de teugels houden.  

Je kunt er zelf voor kiezen om uit de mallemolen te stappen

Er is al een grote groep mensen die zich niet langer laten beteugelen. Nu is het nodig dat de groep groter wordt die inziet dat ronddraven in een mallemolen / merry go 'round (bijvoorbeeld die van Westerse Geneeskunde) zinloos is. Deze groep kijkt niet meer op naar titels, uiterlijke rijkdom en alles wat zogenaamd wetenschappelijk is bewezen, ze volgen hun eigen natuurlijke instinct. Ze denken zelf na en stellen vragen.

Sensitiviteit
Eén van de voorwaarden voor een goede intuïtie is kunnen zien, horen en voelen wat in eerste instantie niet zichtbaar, hoorbaar en voelbaar lijkt. Door de oververhitting van het brein door continu oa. digitale prikkels, wordt de mens spiritueel gevoelsarmer. Het is zaak om daarin een evenwicht te vinden.

Vrouwen èn vrouwelijke energie in de leidende rol
Met name vrouwen zullen hun wilde manen losgooien en hun innerlijke kracht ontdekken en zij die zijn geheeld en hun innerlijke yin-yang huwelijk hebben gesloten zullen het voorbeeld zijn voor mannen, die bereid zijn om hun mannelijkheid te hervinden en hun vrouwelijke energie gelijktijdig omarmen. Dat zijn tevens de mannen die respectvol, waardevol en liefdevol met zichzelf omgaan en daardoor ook op die manier met vrouwen weten om te gaan.

Lineair versus Circulair / Time management versus Energy management
Samen met de opkomst van de waardering voor de vrouwelijke energie wordt het steeds meer mensen helder dat er meer is dat de rechtlijnige timemanagement + dat timemanagement regelmatig onnodige stress oplevert.
Des te beter de connectie met de eigen innerlijke natuur en de uiterlijke natuur, des te duidelijker is het dat we bewegen in cycli: geboorte > leven > dood > wedergeboorte, zoals de seizoenen weergeven.

Heb jij weleens een rechtlijnige klok gezien?

Congruentie & Alignment
Op social media zien we vooral 'mooie'en gefilterde afbeeldingen. Ben je echter zelf in staat om te filteren wat daadwerkelijk van waarde is voor je ziel en wat enkel beeldvulling of wie weet zelfs beeldvervuiling is. Zie je wat er schuilgaat onder die aangepaste, soms zelfs verminkte uiterlijkheden?
Stop met vergelijken.
Wie ben jij? Wat heb jij te brengen op deze aarde?
Denk eens aan de uitdrukking: 'waar het hart vol van is, loopt de mond van over.'
Komen jouw woorden en daden overeen met jouw gedachten en gevoelens? En in hoeverre ben je een fysieke presentatie van jouw (wel)zijn? Zet dit allemaal op één lijn, dan zul je evenwichtig zijn.


Blending
Omdat zwart (yin) en wit (yang) steeds meer bij elkaar komen, zullen we de vergrijsde tinten zien in deze overgangsfasen.
Sinds 2022 zien we ook al een duidelijke blending tussen yin en yang in het interieur dmv vorm en kleur; zachte bouclé materialen (yin), ronde vormen van zitmeubilair (yin) in lichte wit (yang)achtige kleuren.

De afgelopen jaren zagen we ook een zwart-wit trend in posters en lijsten; hetzij tekstposters, hetzij zwart-wit fotografie.

De blending zit ook in de groepen die zichzelf spiritueel ontwikkelen. We zien namelijk al een tijd steeds meer vrouwencirkels en sinds kort mankracht achtige bewegingen. Echter het is ook nodig dat we het samen doen.
Die blending komt ook naar voren in kledingkleuren die steeds minder typisch vrouwelijk zijn, zoals bijvoorbeeld roze.

Reminder: wees authentiek. Het gaat er niet om dat je je als een trendvolger aanpast om erbij te horen. Het gaat erom dat je jezelf hoort. Je hart, je lichaam en je ziel. En jouw unieke persoonlijkheid deelt met de wereld. Copycats zijn er al genoeg.

Navigeren tussen Werelden

Zintuigen
Om beter te connecten met onze kern en Moeder Aarde is het nodig dat we onze zintuigen herwaarderen en ook optimaal gebruiken:

1. horen
2. zien
3. proeven
4. voelen
5. ruiken èn
6. innerlijk weten en kijken tussen werelden via ons derde oog.

Dat betekent dat we dienen te kijken naar wat onzichtbaar lijkt, maar energetisch duidelijk aanwezig.

De spirituele bewegingen zien we al een aantal jaren toenemen.  Yoga is inmiddels niet meer weg te denken, er is een ayahuasca hype geweest, heden een groei van maanrituelen, er waait een aandacht voor de yoni hype (van jade ei naar oa. rozenkwarts yonistick), er staan ineens allemaal sjamanen op en we zien een toename van cacao-rituelen. Persoonlijk heb ik bij veel van dit soort zaken mijn vraagtekens, omdat ik niet hou van blindelings volgen, hypes en externe middelen om je waarnemingsniveau te beïnvloeden. Echter doet dat niets af aan het feit dat dit is wat er nu gaande is. Puur omdat steeds meer mensen weer contact willen met hun essentie en inzien dat materiële rijkdom niet altijd gelijk opgaat met innerlijke rijkdom. Ze zijn nieuwsgierig en zoekende naar hun goddelijke kern en potentieel.

Ook hier geldt weer: het gaat om evenwicht.

Overigens
is het bewust inzetten van de zintuigen een eerste noodzakelijke stap voor veel mensen om (weer) contact te maken met hun lichaam, nadat ze zich langdurig vanuit brein wilskracht hebben bewogen.

De volgende stap (2025 en verder) zal zijn dat meer mensen in staat zijn tot transcendente ervaringen; ervaringen waarbij trans-zintuiglijk wordt waargenomen.

Hummingbird ketting van Thomas Sabo

Zien

Ook al komt er de afgelopen jaren van alles boven drijven dat het daglicht niet kan verdragen, zijn de verbanden tussen diverse politieke aangelegenheden overduidelijk, alsook de afspraken tussen wereldleiders onderling, niet iedereen doorziet hoe ze als puppets on a string leven. Degenen die het wel zien, kunnen niet meer terug naar onwetendheid.

Daarnaast zie je (medio 2022) opvallend veel 'cheesy sob'-stories, die mensen blindelings geloven. Dit zijn

1. fake stories die dan worden toegeschreven aan een bekend iemand (vaak overleden, dus diegene kan niet reageren ;-))

2. zogenaamde tranentrekker verhalen met een afbeelding ter bevestiging, echter noch de tekst is waar noch de afbeelding blijkt te kloppen bij het verhaal

3. geregisseerde fake videos die zogenaamd het goede van de mens laten zien

Massaal wordt dit geliked en gedeeld, waarbij maar weinig mensen inzien hoe nep het is.
Zodra je helder gaat waarnemen doorzie je deze verhalen en beelden.


Kijken is een kunst. Verbanden zien. De signalen zien. De symbolen herkennen.
Hoe is het gesteld met jouw waarnemingsvermogen?
Mensen in de industriële wereld hebben geleerd om enkel dingen te zien waar een onnatuurlijk licht op schijnt en dat voor waar aan te nemen, wat zogezegd wetenschappelijk bewezen is.
Echter zijn er zoveel onverklaarbare en verklaarbare zaken die natuurreligies al duizenden jaren erkennen en pas recentelijk door westerse wetenschappers worden bewezen; bijvoorbeeld dat spiritualiteit een positief effect heeft op je gezondheid.

Als we teruggaan naar de hierboven genoemde sjamanen, dan is het belangrijk om naar de betekenis te kijken:
De term 'sjamaan/shaman' komt van de Tungus stam uit Siberië. Er wordt gezegd dat dit woord gerelateerd is aan het werkwoord 'ša', dat weten betekent. De vertaling van sjamaan is dan 'hij/zij die weet. Vaak hoor je ook de betekenis 'hij/zij die ziet' in het donker en tussen de werelden.

Iedereen heeft van nature de gave om te zien (innerlijk te weten en aan te voelen) wat er gaande is, wat de oorsprong is en waar iets naartoe beweegt (zonder interruptie). Sommige mensen hebben van nature een groter vermogen hiertoe en dit vermogen ook nog verder ontwikkeld.
Open je ogen en verwonder jezelf.

Shamans dream their world into being, oftewel zij laten de gewenste wereld ontstaan vanuit hun connectie met de Creatieve Bron.

Denk meer in mogelijkheden. Hou je niet bezig met het hoe. Daarvoor wordt gezorgd vanuit het universum.


Close up Hummingbird eye

Het (in)zicht van de Kolibrie

Om aan te geven dat het belangrijk is dat mensen steeds meer met hun vermogen tot 'zien' gaan doen, is de kolibrie voor mijn geestesoog gekomen.
Het is al langer bekend dat vogels beter kleuren kunnen zien dan mensen. Dit komt doordat vogels 4 soorten kegeltjes in het oog hebben in plaats van de 3 die de mens heeft, waarmee wij de kleuren van de regenboog onderscheiden.

Uit een onderzoek dat is uitgevoerd tussen 2016 en 2019 is gebleken dat kolibries vele soorten kleuren kunnen onderscheiden, kleuren die voor de mens niet zichtbaar zijn.

Daarnaast is een kolibrie, de kleinste vogelsoort ter wereld, in staat om rechtlijnigheid te ontstijgen, aangezien ze niet enkel vooruit vliegen, maar ook achteruit kunnen vliegen, recht omhoog kunnen bewegen en stil in de lucht kunnen blijven.

De kolibrie is het symbool van de Ziener, de Reiziger en de heler op emotioneel niveau.
Dit is wat de mens nu nodig heeft: daadwerkelijk kunnen zien. Eerst naar binnen en dan naar buiten, waarbij iemand slechts zover naar buiten kan kijken als iemand in staat is om naar binnen te kijken.
De kolibrie reist volgens de NativeAmericans tussenonder-, midden- en bovenwereld. Ze staat symbool voor de Ziener, de beelddenker, de visionair, de dromer en ook de muzikant.
De kolibrie symboliek attendeert je erop om te drinken van de nectar van het leven.

Deze vogel vliegt alleen en vertrouw altijd op zijn innerlijke kompas. De robijn-keel-kolibrie vliegt bijvoorbeeld van Canada naar Zuid-Mexico en Panama, dat is zo'n 2000 miles.
Mensen die zelf nadenken, op zichzelf vertrouwen en hun eigen spirituele reis durven te maken.
Dat zijn intuïtief grote leiders.

Dromen, Wensen, Verlangens

Onderzoek je dromen, wensen en verlangens terwijl je uit je bubbel komt en letterlijk en/of figuurlijk de wijde wereld intrekt.

De dream-bubble wordt prachtig zichtbaar in dit 'Air-Shape' light concept van designer Sunriu.

Evenwicht, Congruentie & Alignment

We zitten in de verschuiving van materie naar immaterie om vervolgens het evenwicht te vinden tussen deze 2. Het zal steeds meer gaan om de ervaring, de connectie en energie. Hier kijk je fysiek en energetisch naar de hoofd-hart-gutfeeling connectie en interactie. Daarnaast kijk je naar de hoofd-hart-lichaam-ziel-omgeving connectie en interactie.

Stabiliteit, stevigheid, comfort en natuur inéén in deze woonkamer. Het is nodig voor mensen om te zakken: van hoofd naar hart naar gutfeeling. Dat kan prima in zo'n relaxte, warme en veilige voelende omgeving.

Navigeren tussen Werelden

Bewegen tussen: Onderwereld-Middenwereld-Bovenwereld Binnenwereld & Buitenwereld

Van 13 in een dozijn naar unieke exemplaren, dat is wat we zullen zien in het interieur doordat mensen meer op zoek gaan naar authentieke woonobjecten.

De 5 kernkleuren van Lente-Zomer 2023 volgens WGSN

Een optimistisch kleurenpallet volgens WGSN met een balans tussen stimulerende kleuren, heldere en organische kleuren.

1. Digital Lavender (color of the year):  
Een ontmoeting tussen de virtuele en fysieke wereld.
Daarnaast staan welzijn, rituelen en sereniteit staan centraal.
Ideaal voor de toepassing in wellness centra/studio's en andere ruimtes waar tot rust komen centraal staat.

2. Sundial:                                                     
Natuurlijk, duurzaam, evenwichtig, slowdown
Geschikt voor duurzame- en handgemaakte produkten, slow-living. Al kan de kleur met shine meer glamoureus worden gemaakt, een matte afwerking past beter bij de aardse uitstraling.

3. Luscious Red:                                           
Uitdagend, dynamisch, hyperrealistisch
Geschikt voor fysieke en digitale produkten.
Een verbindende kleur die ook als highlight goed kan worden toegepast.

4. Tranquil Blue:                                          
Kalmerend voor de mind (lucht) en verfrissend (water)
Meer stoer te combineren in de fashion industry met heldere en duidelijke kleuren en te mixen met pastelkleuren voor meer zachtheid.
Gecombineerd met Digital Lavender brengt het je naar een droomwereld, de wereld van zomer 2023 volgens Pantone.

5. Verdigris:                                                   
Nostalgisch, gedurfd, jeugdig
Geschikt voor diverse branches met een accent op de automotive en social media.

Herbezinning

De 5 kernkleuren van Herfst-Winter 2023-2024 volgens WGSN

Na de afgelopen jaren zijn veel mensen opnieuw hun leven gaan bekijken, zowel qua inhoud als qua locatie. Sommigen geven meer aandacht aan heling en welzijn op de plaats waar ze al wonen, anderen willen juist hun welzijn verbeteren door de wereld te ontdekken. Waar ze ook voor kiezen, het is duidelijk dat meer materialisme geen toename is voor geluk. Daarom is er meer oog voor rust en eenvoud.

Het lila van Digital Lavender is blijvend in het najaar, het heldere rood verandert naar een warm Astro Dust.
Tranquil Blue wordt een donkerder Galactic Cobalt. Het bijzondere Verdigris groen verandert in een meer behouden Sage Leaf. Tenslotte is het bruine aardse Sundial verandert inde meer heldere tint van Apricot Crush.

1.  Digital Lavender als kleur van het jaar

2. Astro Dust
Een space kleur volgens WGSN, de kleur van Mars, passend bij de ontdekkingsreiziger.
Een kleur die het goed doet in zowel beauty (huid en haar) als interieur.

3. Galactic Cobalt
Wederom een link naar de kosmos en technologische ontwikkelingen met deze dynamisch blauwe kleur.
Het is een mutlidimensionale tint die zich goed leent voor verschillende afwerkingsvormen, zoals satijn, metallics e.a.

4. Sage Leaf
Deze kleur staat voor contemplatie, rust en reflectie.
Deze kleur is goed toepasbaar in het interieur en voor duurzame kleding en producten.
Een zachte afwerking werkt het best bij deze tint, zoals: nepbont, breisels, geborstelde jersey, velvets, stonewashed linnen.

5. Apricot Crush
Verzorgend en opbouwend, optimistisch, speels, gezond.
Deze zacht en warm oranje tint is goed te combineren met neutrale kleuren.
Goed toepasbaar binnens- en buitenshuis voor textiel, glas en slaapkamer producten.
Ook zal de kleur zijn weg vinden in beauty produkten, geuren, huidverzorging en haarkleur.
Door zijn speelse en energieke uitstraling doet de tint het goed in activewear en buitenkleding en in de wellness branche.

Welzijn

#trends2024 #trendkleuren2024 #kleuren2024 #trendwatching2024

De Spring-Summer 2024 kernkleuren volgens WGSN

Op de afbeelding van links naar rechts zie je:

Radiant Red

Fondant Pink

Elemental Blue

Cyber Lime

Nutshell

Droomwereld Lente/Zomer 2023 volgens Pantone

Ook Pantone heeft de droomenergie opgepakt, blijkt uit The PANTONEVIEW Colour Planner Spring/Summer 2023 lifestyle color trend.

Pantone heeft gekozen voor hyperrealistische sci-fi geinspireerde pastels en pulserend heldere kleuren.

Een reflectie van een nieuw virtueel universum vol fantasie en augmented reality samen met bekende kleuren uit de fysieke wereld. Een mix van droom en realiteit.